Drömlandet.

Nu är helgen över, den har varit bra. Jag hann med mycket idag. Tårtbakning, träffa M på glöggen, kusiner och gäster, OTH och plugga som ett litet djur. Men nu är det lilla djuret inom mig alldeles för trött för något i den vägen.
Nu ska jag krypa ner i min säng, bland mina kuddar och mitt duntäcke och somna. Bara njuta av att somna tidigt. Drömma söta drömmar och tänka på hur underbart det är ibland. Till den där perfekta drömvärlden. Och sedan vakna upp och inse att livet kanske inte är så enkelt perfekt ändå.
Men, utan en del på jorden vore det ännu värre. Nu är det inte så, bara för att jag har er.
All I want for Christmas is you.


Första advent.

Idag är det första advent och trettionde november.
Det betyder att det bara är tre ljus kvar innan julen och att min mamma fyller år. En ganska bra dag att fylla år på, tycker jag.
Igår var jag i Täby Centrum med J. Jag handlade en kofta och en present till mamma. Vi gick runt i alla affärer minst två gånger kändes det som. Och jag hittade bara en kofta. På morgonen pluggade jag, eller jag försökte, och var inne på datan. Sedan bar det av till Täby. Där träffade jag också syster med kompis och jag åkte hem med dem eftersom J skulle till Sollentuna. När vi kom gående på det överfulla tåget med mammas gigantiska paket så hittar Sara en plats med tre lediga stolar. På en sitter en tjej, kanske 30 år med musik i öronen. Vi tre går dit och S's kompis ska sätta sig bredvid tjejen när hon upptäcker att hennes väska står på stolen bredvid. Hon flyttar inte den trots att vi kommer och vi fick sitta ihopträngda på två stolar. Haha.
Väl hemma så pluggade jag lite mer. Sedan gick jag ner till farmor och farfar och slog in mammas paket. Hemligt ska det vara. Jag och syster tittade lite på OTH och på kvällen pluggade jag lite till (hemskt nog) och såg på Tv. Det har verkligen varit en slapphelg. Har inte orkat göra någonting förutom att vara hemma och åka till Täby. 
Idag skulle jag egentligrn ha åkt till Arninge och kollat på skor men mamma och pappa skulle åkä på glöggfirande efter det så jag stannar hemma istället. Har massor att göra innan några kommer hit för att fira mamma. 

Idag åt jag en lussebulle till frukost. Kanske behövdes eftersom jag gick upp klockan åtta. Klockan åtta liksom, på en söndag? Inte roligt. Dagen ska jag tillbringa med att plugga lite till, gud vilket evigt tjatande det är om detta pluggande. Känns verkligen inte roligt, men så är det. Sedan ska jag städa mitt rum och duscha. Om jag hinner kanske jag ska göra en överraskning åt min kära mor. Vi får se. Nu håller jag på att läsa om energikällor och jag ska välja två som jag ska skriva om i nåt läxförhör på fredag. Sedan måste jag skriva en labbrapport om reaktionshastighet och det går ungefär lika snabbt som en snigel framåt. Det vill säga, jag har verkligen fastnat och vet inte hur jag ska komma vidare. Kanske fixar det sig tillslut. Med ytterligare en lussebulle eller en pepparkaka. Det är ju bara 24 dagar till julafton i princip. Det måste firas.  

Blå laser?

NO provet är avklarat och det är fredag. Kan det låta bättre?
Tyvärr är det inte så mycket bättre än så... Hela helgen, förutom ett tag imorgon då jag ska till täby med J, ska jag fortsätta plugga. Jag har fortfarande över mycket läxor som ligger runt om i hela mitt rum och inte gör någon nytta. Jag tror i alla fall att jag kommer hinna göra det mesta, i alla fall det viktigaste.
Dagen har varit bra. Lugn bild på morgonen. Sedan engelska och svenska och jag arbetade bara på med sakerna. Sedan var det matte - jag, Em och Eb räknade LoL. Sedan NO prov. Efter det gick jag med Em och J till centrum där jag mötte min mamma. Jag och J gick runt i centrum, ett väldigt tråkigt centrum, och kollade på teves, smink, skor och leksaker för att få tiden att gå. Haha, när vi satt i soffan på teveaffären kommer en kille fram:
"Vill ni ha hjälp"
J svarar: "Vad är BluRay?"
Han kommer med en lång utläggning om blåa och röda laserstrålar. Kände mig som en gammal gift tant som inte hade bättre för sig än att sitta i en soffa och titta på en tv. Sen gick vi därifrån. Haha, vi gick runt och tittade. Jag glömde mobilaffären. Den spenderade vi också lite tid i. När jag kom hem tittade jag på OTH och stickade, lite tantigt. Men jag vill lämna in den innan fredag och har bara några få centimeter kvar. Sedan åt vi middag och jag tittade lite på tv, var alldeles för trött för att hitta på något idag. Måste spara mina sista krafter till helgens pluggande och så.

Dagen har gått ganska fort trots allt. Brukar inte kännas så en fredag. Men idag, konstigt nog kändes det nästan som det. Eftermiddagen var lugn och mysig, jag pluggade lite då med. Men det är egentligen ingenting att tala om eftersom jag egentligen borde ta ledigt en fredag! Det är ju trots allt en fredag... Och det känns mindre bra. Snart jullov! Eller snart och snart, 18 dagar tror jag det var. Enligt Em. Äsch, bättre att inte räkna alls. Då kommer det som en rolig överrasknig. Även om jag tror vi alla har det på hjärnan hela tiden. Snön är dock borta. Vilket minskar julkänslan. Men den kommer. Om jag skulle lita på en viss person så skulle  den ligga kvar. Det gör den inte men jag litar fortfarande.  Det bara är så.

Minds.

Igår såg jag på ett avsnitt av OTH. Det var ett åh nej avsnitt. När ingenting vill sig som det ska. Men där i slutet någonstans kom den här meningen (ungefär) och jag började tänka:

Every day you wait is another day you don't get back.

Det är ju så. Ju längre man väntar med något desto mer tid förlorar man. Egentligen, varför inte ta tag i saker på en gång. Utan att vänta, utan att förlora. Det vore liksom enkelt - enkelt att säga i alla fall. Men när man väl står där, beredd att göra det går det inte och tiden är förlorad. Det är sant som det är sagt. Ju längre man väntar ju mer går man miste om.


Forget-me-not.


Ibland betyder saker någonting utan att man vet varför.



En bild på en blomma. En blomma från sommaren. Den får mig att tänka på vilken värld vi lever i. Hur den förändras. Vad som försvinner och vad som alltid kommer igen.

"Take a step and come out of the shade
I can tell you're no longer afraid
I'm helpless without your warming smile
Take a step and come out here in the sun
I can tell it's already begun
I'm helpless without you,
Helpless without you,
Helpless without your warming smile
Your warming smile"

Det finns två låtar som betyder lite extra mycket för mig. Den här textraden kommer ur den ena låten. Jag har citerat den förut. Men jag tycker bara så mycket om den. Låten kanske inte är den allra bästa. Men texten. Den betyder någonting fast jag inte riktigt vet på vilket sätt den gör det. Den gör bara det.

Hockeyproffs.

Imorgon är det NO prov. Jag känner mig full av fakta om nerver och liknande.
Idag på matten bad läraren oss att skriva ner alla prov vi har kommande veckor. Herregud, nästa vecka är mitt livs mardröm när det gäller skolan. Inga avgörande prov eller så. Men på onsdag ska jag lämna in min matte historieuppgift, ha läst en bok till 180:de sidan och sedan sjukgymnastik på eftermiddagen. Torsdagen är inte mycket bättre. Då ska jag lämna in min SO uppgift och leda en idrottslektion! Och vi har tränat EN GÅNG! På fredagen ska vi ha NO läxförhörsprov, labbrapporten måste jag lämna in. Plus att syslöjden måste vara klar! Vilken vecka! Plus att jag måste plugga till det mesta av detta också. Jag säger bara en sak: jag längtar inte!

Dagen idag har det pluggats på. Hela tiden fram till åtta i princip. Nu tror jag att jag kan allt, räcker det inte vet jag inte vad hon kräver av mig. I skolan hände det ingenting speciellt. Vi hade engelska, matte och språk innan lunch och efter det var det skridskor igen. Den här gången fick vi gå till ishallen med vatten i skorna eftersom det var så slaskigt på vägarna. Den här gången hade jag lyckats skada mitt knä två gånger innan vi skulle åka och jag stapplade runt som en gammal dam på isen till en början. Men sedan började jag och H spela hockey med två killar från klassen och några från en annan. Vi var klart bäst på isen! Fastän inga ville inse det och passa till oss. Jag fick en pass en gång skulle jag tro. Och då gjorde jag mål! Efter det så gick jag med, Eb och H tillbaka. Vi skulle gena och råkade gå igenom en vattenpöl med slasksnö. Inget vidare. Vi hade luciarep efter skridskorna och det gick bra. Vi ska nog kunna få ihop ett någorlunda bra lussetåg tillslut.

Syster och hennes kompis hade bakat pepparkakor när jag kom hem. Det är jul det. Även om jag inte haft tid till att baka de i år. Fritiden går åt till annat. Kanske oviktigare men något jag vet sysselsätter mig. När jag var liten brukade vi alltid sitta kring bordet, jag, mamma och Sara och baka pepparkakor. Mamma som ett proffs, jag mittemellan och Sara gjorde det hon kände för med degen. Det vill säga, inte tunna fina kakor.

Ibland får man blickar som talar om saker. Saker man kan bara veta genom att titta. Är det verkligen möjligt? Går det? Jag vet inte. Men det känns så. Ibland möter man en blick. Och man vet att man tänker samma sak i princip. Jag tror att det bara kanske kan ske ibland. Inte mellan alla. Men det är något som gör det där lilla extra.

NO plugg. NO plugg.

Jag har precis lämnat NO papprena för första gången idag. Jag åt nyss middag och kände att det var lite över amibtiöst att läsa även då.
Skoldagen började med musik då killarna och några andra redovisade sina ledaruppgifter. Det var ganska roligt. Efter musiken var det engelska, vi hade vikarie och arbetade bara med papprena om det nya kapitlet. På svenskan var jag, Em, Eb och J nere och gjorde våran lek för sexorna. De tyckte nog att det var ganska roligt och det tyckte vi nior med. Haha. Sedan var det lunch och sedan NO. Jag har fått en låsning för labbrapporten vi ska göra. Så jag och Em gjorde frågor som vi ska kunna till provet och pratade litegrann om ditt och datt. Mest om NOn skulle jag tro.. På matten hade vi ingenting för oss kändes det som. Vi gick igenom tal på tavlan från matteprovet. Några elever skulle redovisa sin lösning på några tal framme vid tavlan - jag var en av dem! Men det är inte så farligt längre, förut, när gruppen var ny var det lite jobbigt att prata inför dom. Inte för att jag pratade idag men ändå. Sedan tittade vi på en film och skulle lösa problemet "Clear Runway 29". Det var ett flygplan som fastnat i snön som de skulle röja bort. Jag gissade på att plogbilarna skulle skövla bort planet. Men det körde iväg sig självt. Men de startade plogbilarna. När jag gick hem var det mörkt ute! Det kändes inte alls som att klockan var tre utan snarare fyra-fem. Jag gick ensam där på vägen när jag ser T, Fn och några andra. Jag gick dit för att prata med dem. Nästan så att man blev träffad av snöbollar på vägen. Killarna vill kanske vara barn igen?

När jag kom hem gick jag till farmor och farfar och åt mellis. Jag brukar göra det ibland. För att slippa ensamheten. Här hemma så pluggade jag och tittade på OTH och pluggade lite till. Jag tror jag kan allt när det gäller NOn nu. Det känns som att min hjärna är full med tankar om nervsystemet. Nu ikväll ska jag plugga lite till och sedan se på Grey's klockan nio. Kanske ska försöka få tid till att prata med mina kära vänner ett tag också. Men det får komma i andra hand tyvärr.
Idag var en ganska seg dag, precis som igår. Jag tror fortfarande på mitt ord. Det går segt bara för att man vil att det ska gå snabbt. Varför måste det alltid vara tvärtemot vad man vill? Det är ju inte så rättvist. Men någon gång vänder det. Kanske som min pappa sa vid middagsbordet: "Vet ni vad vi gör om en månad idag?" Jag och syster tänker. Jag svarar: "Vi åker till Bali!". Jag tror vi alla längtar - ungefär lika mycket.


Bjällerklang?

Idag har jag hunnit massor. Både i skolan och hemma.
Dagarna börjar gå allt segare nu förtiden. Kanske är det för att man räknar ner - och längtar. En månad nu, eller hur? PÅ morgonen idag hade vi teknik. Jag är klar med mitt arbete i princip. Men varken jag eller läraren kan hitta felet som gör så att lampan bara lyser när den inte ska. Mystiskt. Sedan var det luciaträning. Det gick sådär... Lite flummiga sånger som jag inte kunde bland annat.
SO och slöjd efter lunch. Jag hann ingenting på slöjden eftersom jag var på träslöjden hela tiden för att få knappar inslagna i min sak jag gör. Surprise!
Efter skolan åkte jag hem och pluggade. Jag sneglade lite på OTH vilket jag blivit beroende av och pluggade lite mer. På tåget till Mörby pluggade jag också. Och läste en bok. Sedan åkte jag och Mamma på öppet hus på Danderyd där vi träffade barndomsvänner och så.
Nu ska jag se på DH och ta det lugnt för första gången idag. Jag är alltid på språng någonstans. Nu ska jag snabbt springa ner till Tvn så att jag inte missar något. Det brukar jag alltid göra. De första trettio sekunderna eller så. Men det gäller att vara snabb! Jag måste ju se.. Eller jag vill se. Och jag måste, på sätt och vis. Det är bra som lugnande medel på kvällen. Läxor är också så. Ibland somnar man. Ibland håller man sig så vaken att man inte kan somna sedan.


Födelsedagsflicka.

Innan jag kilar till skolan var det en mer sak.
GRATTIS EBBA!
Hoppas födelsedagen blir bra, det ska den vara och att du verkligen njuter av att vara femton nu. Inte för att det känns särskilt spännande eller annorlunda. Bara en ny siffra du måste ändra när du ska skriva. För att inte tala om franskan. Vad heter femton nu, Eb?
I alla fall, stooort grattis!


Oförglömliga sommarminnen.

Snöstorm.

Tuesdays, I like.
Igår var jag i skolan tills klockan halv tolv. Det var full snöstorm ute, snö upp till vaderna och kallt. Vi skulle gå till ishallen i ovädret. Det var så allvarligt att alla busslinjer och en del tåg blev inställda eftersom det var för mycket snö. Helt galet sjukt att det ska vara snöproblem i november. Till och med vissa lärare kunde inte ta sig till jobbet. Men i alla fall, vi skulle gå till ishallen som ligger kanske en kilometer eller två från skolan - i ovädret. Det började med att J halkade och jag och A skrattade som småttingar. Sedan började vi gå, med motvind och stickande pilar i ansiktet. Det var inte så roligt. När vi kom fram åkte vi skridskor. Jag är som bambi på hal is. Nästan. Jag kan åka framlänges, baklänges och stanna ungefärligt. Men jag skulle inte sätta mycket pengar på att jag åker snyggt. Sedan vacklar mitt knä åt sidan och framåt hela tiden. Irriterande. Efter skridskoåkningen kom min pappa och syster och hämtade mig. Vi vände snabbt om hemma och bytte om. Sedan åkte vi ut i ovädret igen. I bil den här gången, som tur var. På vägen in såg vi en buss som fastnat, en buss som slirade och väldigt mycket snö.

Vi kom till stan och jag och syster kollade lite i Gallerian medan pappa hämtade arbetspapper och mamma friserade håret. Sedan möttes vi alla och tog en snabb macka innan vi gick ut igen. Den här gången hade snöovädret minskat. Kanske berodde det på att vi nu var i Stan. Det var lite lustigt, som mammas och pappas arbetskompis sa, att vissa som skulle deltaga på festen var influgna från Sundsvall och Göteborg medan m's kompis inte kunde ta sig till stan från Norrtälje. Bara pågrund av ovädret. Först satt vi i en teater och tittade på prisutdelningen. Det var lite långtråkigt men roligt att se ändå. Efter prisutdelningen var det dags för middag. Det var mycket folk, en del kameror och sådär. Ganska roligt trots allt. Mamma stannade kvar med bokförlaget medan vi andra åkte hemåt. Jag tror jag somnade fort i går. Det känns så.

Igår kväll när jag skulle sova var de verkligen inte så. Då slog min markis mot fönstret och jag låg i en timme och bara tänkte på om jag skulle ta upp den eller inte. Det slutade med att jag gjorde det och därefter somnade jag. Men innan jag somnade tänkte jag på att det var obehagligt att fönstret stod helt öppet. Vem som helst kunde ju ha tittat in.

Gårdagen var hektisk men rolig. Skridskoåkningen och promenaden lite sådär. Men jag tycker att jag kan bättre än förut. Jag tror jag bara måste våga. Så är det väl med allt. Det gäller bara att tro lite på sig själv, göra sitt bästa och sedan vara nöjd med det.

Hightech.

Söndagen är slut. Dagen har gått fort. Och jag vill inte gå till skolan imorgon.
Jag har faktiskt pluggat hela dagen idag. Eller inte riktigt hela dagen. Men fram tills lunchtid så pluggade jag. Då bakade jag lite pepparkakor med min kusin på fyra år och sedan pluggade jag igen. Prov på fredag. Jag har redan ångest vilket inte brukar vara ett bra tecken. Men vid tretiden eller något så åkte jag till gymmet. Det var skönt och jag har verkligen varit dålig på att träna regelbundet på senaste tiden. Det blir alltid så att jag skippar det även fast jag vet att jag inte borde.
På kvällen nu så har jag varit med min syster och tittat på tv. Lite middag hann jag också få i mig innan jag satte mig vid datan för ett litet tag sedan. Jag ska snart få ner igen då mamma ska förhöra mig på det som jag har prov på. Biologi. Vilket liv.
Igår när min pappa kom hem från Japan och Korea hade han med sig presenter till mig och syster. Vi fick varsina ipod högtalare och ett supercoolt usb minne! Och det är inte långt till jul. Men i alla fall. Usb-minnet är en och en halv centimeter långt och rymmer åtta gigabyte! Det är dessutom inte ens en centimeter tjockt! Högtalarna är jättebra! Har jordens bästa ljud och en liten fjärrkontroll till.

Den här veckan är så otroligt hektisk. Jag ska på den där middagen imorgon. Öppet hus på tisdag. Onsdag ska jag på öppethus. Torsdag ska jag ha luciarepetition i skolan och plugga. Fredag är det prov. På tisdag fyller Eb år förresten! På söndag mamma. På lördag El. Jag måste handla presenter. Om jag hinner.
Sedan är det massa läxor också. Inläming i SO imorgon. Den ligger nerpackad i mappen på min säng. Jag tror jag kommer ihåg den i alla fall. Annars kommer jag inte ihåg så mycket just nu. Alltid någonting som jag glömmer känns det som. Tandläkartid, läxor, födelsedagar med mera. Känns sådär. Det skulle verkligen inte skada med lov. Mindre än en månad är det i alla fall. Så otroligt underbart. Hotellet är fem stjärningt. Har två pooler. Och lite bra sällskap. Jag tror vi klarar oss.

När vintern återvänt.

På något sätt händer det så mycket saker just nu. Men på något sätt gör det inte det. Imorse i alla fall, vaknade jag och F när J skrek lite tyst på morgonen. Det hade snöat under natten. Allt, marken, träden, husen ja i stort sett allt omkring oss var vitt. Det var första vinterdagen. När jag gick till bussen med J sa hon att det kändes overkligt att gå runt i snön. Som i en saga, som i Narnia, sa hon och jag tittade mig omkring. Världen blir verkligen helt annorlunda i och med snö. Snö ger lättnad. Inget mer evigt mörker.

I fredags var det skola som vanligt. Dagen flöt på. Ingenting speciellt hände verkligen. Var inte en snabb men inte heller en långsam dag. Vi hade bild, engelska, svenska, matte och NO. Men en fredag är en fredag. Det är liksom så att man förtränger minnet på skoldagen redan när den dörren slår igen bakom och man vet att man inte kommer tillbaka
förens om några dagar. Efter skolan gick jag, A, F och J till centrum. Vi gick runt där ett tag. Tittade på hårtoningar till J och småpratade lite. När J köpt sin toning gick vi hem till F och tittade på film och drack en kopp med te. VI bestämde oss snabbt för att se en feelgood film för att ljusa upp de mörka tider som var - då. Sedan gick A hem och vi andra begav oss mot mig. Väl här så packade jag mina saker och vi lagade en middag till oss själva. Redan då var det kallt. Men ingen snö. Vi sprang till bussen och var nära att halka på isen flera gånger. Busschauffören släppte på oss precis när bussen skulle gå och vi pustade ut. Sedan frågade J om han möjligtvis kunde släppa av oss vid korsningen till hennes hus istället för att lämna oss en station tidigare. Han gick med på det och vi gick bara hundra meter eller mindre. Hos J så pratade vi och tonade hennes hår. Det blev jättefint! Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Sedan på kvällen, eller snarare natten tittade vi på One Tree Hill. Det var säsong 1. Vid halvfyra tiden var jag den enda vakna och somnade då jag med.
På morgonen vaknade vi som sagt med snö utanför fönstret. Frida åkte ganska tidigt iväg till sitt landställe och jag och J låg och tittade på OTH och busringde lite. Sedan gick vi till bussen.

Väl hemma så satte jag mig med NO böckerna på bordet. Jag orkade verkligen inte men kände att jag inte kunde slösa mer tid på ingenting när jag måste göra så mycket. Det är egentligen massor jag skulle behöva ordna upp just nu. Men jag har inte ens tid till det. All ledig tid går åt till sånt som inte är så jobbigt. Jag öns
kar att alla kunde tänka när det gäller detta. Eller inte precis som jag. Bara att ta tag i sakerna och få de att bli bra. Jag kom på en sak igår. Jag tror att jag är den som måste göra något åt det. För det är inte bara jag som borde eller måste. Vad jag vet i alla fall.

Jag var alldeles för trött ikväll för att hitta på något. Istället var jag hemma och såg på teve med min mamma och syster. Det var skönt att bara få vila ut en helg. Oftast blir det massa andra saker som kommer i vägen. Sedan gick vi ut på kvällen för att känna på snön, barndomsminnen. Jag minns den första snön för några år sedan. Jag och min barndoms vän A spelade Eye Toy när vi märkte att det var snö ute. Jag minns hur vi sprang ut och rullade oss i snön, åkte pulka och liknande. Jag minns bara det just nu. Förra årets första snö minns jag litegrann. Jag minns i alla fall att jag var ute en sån där kväll när allt var kallt och frosten låg på marken. Så mycket mer minns jag inte. Men det var då, nu är en annan tid.


Themes day.

Imorgon är det fredag!
I morse gick jag upp vid sextiden eftersom jag skulle vara hos tandläkaren klockan åtta. Vi kom dit, väntade ett tag och sedan fick jag komma in. Jag har inte alls skräck för tandläkaren eller något men den här gången var lite jobbig. Jag skulle ta foton på tänderna eftersom jag inte gjort det sedan jag var elva år då jag bara hade tappat lite mer än 5 tänder. Så de fixade i ordningen fotosaken som man skulle ha i munnen. Men när jag väl satt där och skulle bita ihop gick det bara inte. Saken tog för stor plats i munnen och de fick gå efter barnstorleken. Haha.
Efter tandläkaren skjutsade mamma mig till Fn eftersom jag skulle suttit i skolan i en evighet annars. Vi gjorde sedan sällskap till skolan. Jag skulle trycka på min tröja den här gången och började att limma fast de små overhead plastbitarna på tröjan. Sedan målade jag med svart färg hålen. När man tog bort plasten var det som varit under plasten vitt och det andra svart.

Jag och L har på oss våra tröjor med foton på oss själva på.

Under dagen var det bullar som gällde. Läraren i hemkunskap bjöd mig på en lussekatt. Den var god! Vid halvtvå tiden var det dags för Luciarep. Väldigt många kom och vi tränade på att sjunga högt och starkt och tydligt. Det gjorde vi i sången och Staffan Stalledräng. Vilken stor skillnad det är mellan killars och tjejers röster alltså!
Sedan gick jag med A och L till centrum där jag handlade en foundation. När jag skulle åka hem så kom bussen väldigt sent och jag var hemma vid kvart i fyra tiden då jag räknade matte, gjorde SO och såg lite på Tv.

Nu är det snart middagsdags. Sedan ska jag tillbringa kvällen med att träna på svenskapresentationen och kanske se något på Tv. Temadagar är alltid lika roliga! Jag gillar de verkligen!
Det finns människor man inte förstår sig på, vissa av de är såna man totalt struntar i, de finns inte i ens liv. Andra är såna som är något närmare. Men man kanske inte förstår sig på dom helt bara för det. Allt ska vara så krånligt hela tiden.

Remix song.

Imorse höll jag på att skriva ett inlägg om gårdagen. Men det ville sig inte och jag la ner efter cirka två rader.
Men, igår. Jag var först i skolan hela dagen. Hade teknik på morgonen med en väldigt speciell lärare som inte ens kan något om tekniken vi gör? Eller han kanske kan men inte bra. Sedan flöt dagen på. Vi hade språk, SO och slöjd. Sedan efter det åkte jag hem tillsammans med min syster. Vi vände i princip bara hemma innan vi åkte till Täby. Jag köpte en tröja till en galamiddag på måndag eftersom min mamma är nominerad till ett pris! Sedan mötte vi upp mamma. Eftersom vi åker bort över jul. Långt bort, hela vägen till ön Bali i Indonesien, så behövde vi ta vaccin. Det var jobbigt att vänta men sprutan gjorde inte ens ont. Jag och syster åt en hamburgare (?), jag fick ge mig, och sedan åkte vi till Åva Gymnaisum för öppet hus. Jag vet inte vad jag tyckte om Åva. Inte riktigt min stil kanske. Sedan åkte vi hem, jag fixade skivan till musiken och hann se på DH på kvällen.
I morse som sagt, var jag enormt trött. Skolan började nio och jag och J väntade på A på stationen. Sedan hade vi musik, och min grupp höll i våran lek. VI kallade den Sing A Pose. Det gick ut på att lagen skulle svara på frågor och göra utmaningar. Det var ganska roligt! Våran lärare sa mycket bra till oss och frågade om vi ville hålla den inför sexorna lite senare. Efter musiken hade vi engelska, egentligen skulle vi arbeta med projektet men jag och Em ville lyssna på det nya kapitlet vi ska läsa. Svenska. Helt okej. Sedan var det en snabb lunch eftersom vi skulle ha möte inför Lucia. Det var verkligen mycket folk som var där! En femtio stycken som läraren sa, det trodde nog ingen. På NOn arbetade jag med Addisons sjukdom. Usch vad mycket hemskheter det finns. Sista lektionen för dagen var matte. De andra hade prov, men jag, Em och Eb hade redan gjort det eftersom vi inte går på samma matte. Det var skönt! Så istället räknade vi matte från gymnasiets tvåa i naturklassen. Och det var enkelt?

Efter skolan gick jag och Em hem till Em. Vi hade sällskap med Eb och hennes två vovvar. Sedan arbetade vi med vårat svenska projekt. Det gick bra! När vi höll på med låtarna så kom vi på att vi skulle klippa de och laddade ner ett ljudprogram. Sedan när vi var klara gjorde vi en egen låt! Vi blandade massa olika sånger och la ihop till en Remix. Det var otroligt roligt och resultatet blev riktigt bra faktiskt. Det var roligt! Vem vet, kanske vi blir kändisar nu Em?Sedan åt vi en lätt middag och Em gjorde mig sällskap hem. Nu ska jag nog sätta mig med några läxor framför ansiktet eftersom högen med böcker säkert mäter 15 centimeter. Så otroligt hemskt det låter.

Imorgon är det temadag. Ska bli roligt! Jag, A och L har design och jag och L ska trycka våra foton på en tröja. Förra gången fotade vi, den här gången trycker vi.
Dagen har varit jättebra! Trots många konstiga kommentarer från vissa, speciella blickar man inte förstår sig på och sånt där. Men jag bryr mig inte längre. Kanske är det därför dessa saker händer?

Memories.

Jag ska snart åka till skolan. Men först tänkte jag ladda upp en bild som ger mig många fina minnen. Den här bilden är tagen en sommardag, 2008. Fem flickor (inklusive mig, fotografen) hade precis fått sommarlov och firade genom att gå ut på en promenad ner till sjön. Jag tror aldrig jag glömmer den dagen. Det var verkligen härligt. Vissa saker är sådär bara, att man alltid tänker på de och kommer ihåg dem.

 Em, A, H och Eb.


Christmas feelings. Love.

Nämen, nu har måndagen passerat.
Jag vaknade imorse, trots min otroligt kosntiga mobilklocka. Den ringer inte i rätt tid utan ringer 20 minuter senare. Som att jag hade snoozat den. Jag kanske går i sömnen?
Idag har dagen gått fort faktiskt. På lektionerna gjorde vi ingenting speciellt. Jag minns faktiskt ingenting speciellt. Förutom att vi satt i grupprum på Svenskan och att vi hade muntligt prov i geografi. Läraren delade upp oss i grupper om tre och sedan skulle man peka ut på en karta var saken han läste upp låg. Det var ganska lätt. På idrotten hade vi gymnastik. Vi gjorde matta och trampolin. Jag, Eb, J och A var tillsammans på mattan.
Sedan åkte jag hem i kylan. Fy tusan vilken kall dag det har varit. Jag gick iskall om händerna och fötterna ombord på den idag väldigt slitna bussen. Alltså säkert att den var från 80 talet eller något. När jagh sitter där kommer M emot mig. VI satt på bussen och pratade ett tag innan vi kom på att vi skulle göra något idag. Så så blev det. Vi gick hem till mig. Vi åt mellis, pratade, såg på OTH, busade, skrattade och hade allmänt roligt. Jag gillar verkligen att träffa M. Det är något extra med så många minnen tillsammans. Kärlek.
Sedan har jag skrivit klart min SO och räknat matte på kvällen också. Jag förstår faktiskt inte hur jag har hunnit. Men nu sitter jag framför min dator och lyssnar på julsånger. Det är verkligen så underbart. Jag vill ha jul! Att få sitta i ett hus med massor med ljus och goda dofter. Att sitta framför teven och titta på Kalle Anka och längta till granens klappar. Jag älskar det verkligen.


Veckofel?

Jag har tränat, jag har gjort alla läxor jag behöver och jag har druckit en kopp té. Nu känns det faktiskt som att jag borde få gå och lägga mig, inte för att klockan är särskilt mycket utan bara för att jag varit så duktig idag. Jag har faktiskt städat också. Effektivitet.
Men en sak gjorde jag idag som var mindre bra, jag har tagit fel på en helv vecka! Jag visste uppenbarligen att det var den sextonde idag men inte så mycket mer. Jag trodde att alla öppet hus var en här veckan. Men nej, det var nästa vecka. Samma vecka som NO provet! Det blir väldigt mycket.
Men, jag tror jag snart ska lägga mig i sängen med boken jag har i svenska läxa. Det känns mysigt, men jag är inte trött. Varför kan inte trötthet komma när man verkligen vill det? Som nu tillexempel, jag skulle inte ha något emot att krypa ner bland kuddarna och duntäcket och bara somna. Fast när jag vet att det kommer ta lång tid innan jag somnar känns det inte så lockande längre.
Nu tror jag snön utanför mig är borta. Men kanske vaknar vi upp till ett vitt vinterlandskap imorgon? Det vore allt härligt det.

Snowflakes outside my window.

Det är den sextonde november och det har snöat. Jag tror ingen människa som bor här ute nära mig har missat att det har snöat. Det kändes lite härligt när de vita flingorna, väldigt stora, föll ner på taket utanför mitt rum. Jag och syster gick ut utanför dörren bara för att titta. Man vet ju aldrig när snön kommer nästa gång. Men jag tycker den var ovanligt tidig iår faktiskt. Det känns konstigt att se snön och veta att om en månad och tio dagar sitter man på ett plan och stiger sedan av i 30 gradig hetta.
Igår var jag bara hemma och med mina kusiner hela kvällen. Jag var alldeles för trött för att åka till Em vid niotiden när de hörde av sig. Så jag skippade det. Det var ganska skönt att få en sova-ut-dag den här helgen med. Idag har jag bara gjort läxor, matte, franska, NO, svenska och lite sånt. Jag har verkligen ingen lust alls för att plugga. Det känns alldeles för ansträngande men det kändes ändå som att jag behövde göra lite läxor.
Om ett tag ska jag åka till gymmet. Jag har tränat varje dag den här veckan. Förutom fredag och lördag då. Men nästan, ändå.
Den här veckan som kommer är ganska lugn. Har inga prov som tur är. Men jag ska ändå försöka göra lite saker som kommer nästa vecka den här veckan istället eftersom det känns så mycket nästa. Sedan är det gymnasie öppethus på många skolor. Det ska jag nog också åka på.
Imorgon är det ytterligare en måndag. Det känns som att alla dagar är måndagar nuförtiden. Dagarna är helt olika och bryter sig från varann.  Det är väl så, imorgon är en annan dag.

Älvsjö.

Nu är det redan lördagskväll i princip. Dagen har gått riktigt fort faktiskt.
Jag gick upp vid åtta tiden efter att ha sovit kanske sju timmar, vilket kändes. Sedan åkte jag med min mamma till Gymnasiemässan. Först stannade vi på Åhlens i stan för att köpa lite saker. Väl på mässan så gick vi runt där och tittade på alla möjliga olika skolor från halv elva till två kanske. Det var så himla stort där! Så många skolor att välja på också. Det är verkligen svårt att veta vad som är rätt för just mig. Trots att det var massa kompisar där så träffade jag bara Eb. Alla de andra gick jag om på något sätt. Men det är ju stort där inne! Jag fick hur många broschyrer som helst också. Min väska blev överfull verkligen.
När jag kom hem satte jag mig vid datorn och tittade runt lite på skolorna vi kollat på. Inte för att jag kom så mycket närmare än vad jag redan gjort. Jag gjorde också lite SO och pratade med lite vänner innan jag nu ska till farmor och farfar där mina kusiner är och sedan ska vi äta middag. Jag vet inte om jag ska sova över hos Em idag. JAg får se hur det blir. Men det vore roligt!
Det känns verkligen jobbigt att börja gymnasiet. Egentligen roligt mest, men att splittras från alla vänner som man känt så länge är verkligen inte roligt. Den lilla familjen vi skapat genom åren kommer att delas. Jag vill inte ens tänka tanken. Vi får bara hoppas att banden håller oss ihop och att ingenting händer. Att bara lämna er alla, ni vet vilka ni är, det vill jag verkligen inte ska ske. Det är väl svårt att få det att hålla. Men kanske blir den tiden ett prov på hur bra en vänskap egentligen kan vara. För mig är den värd allt. Och jag vill inte mista den.

Toppenfredag.

Jag borde gå till sängen nu.
Dagen har varit bra! Eller väldigt bra till och med. Skoldagen gick ganska fort, trots att det var en fredag och vi slutade klockan tre. Alla lektioner flöt på bra. Även de två sista - matten och NOn. På matten satt jag, Em och Eb i biblioteket ett tag eftersom vi inte har mer matte att räkna på ett tag. På NOn såg vi film och läraren pratade. Men det tog lång tid. Så det var ganska lugnt. Sedan åkte jag hem till A. Vi åt morotskaka och spelade RappaKalja. Den här gången vann jag. Nu är det min tur att få otur i kärlek ett tag.
Sedan har jag inte gjort så mycket mer. Ska sova nu eftersom jag ska upp till Älvsjömässan och gymnasium imorgon. Ska bli lite roligt faktiskt. Undra hur det egentligen blir nästa år? Vart är jag då? Hur ser livet ut? Antagligen helt annorlunda. Men jag ser fram emot det.

Speciella.

Jag älskar att lyssna på musik med ett fint budskap. En sån där text som får en att tänka på underbara minnen, saker eller något helt annat. Eller sån musik som bara har en fin text som man kan drömma sig bort i för ett tag. Det blir alldeles speciellt när det blir så. Om bara all musik kunde vara så, att man blir totalt förälskad i låten varje gång man hör den. Jag har haft några såna där låtar nu på sistone. De har på något sätt gått bredvid mig genom allt som hänt och skulle jag behövt en liten påminnelse om hur bra allt är skulle jag bara kunna starta låten. De får mig att tänka på bra saker, men också på saker som en gång var. Det kanske inte är så positivt egentligen, men jag blir ändå glad av låtarna. Det kommer alltid finnas saker som man tittar tillbaks på och som man önskar inte hade tagit slut. Sånt som egentligen var mycket viktigare än vad det verkade som just då. Sådana tillfällen då man önskar att man tagit bättre hand om tiden än att bara låta den springa iväg och ifrån en. Nu är en sån tid, men nu är jag medveten om den.
Igår kväll gjorde jag ingenting speciellt. Jag var på datorn ett tag, pratade med vänner och gjorde SO. Det var en sån där bra kväll, när tiden räcker åt till allt. Roliga personer att prata med och när man väl ligger i sängen sedan känner man tröttheten komma och somnar på två sekunder. Så ska det vara. Sedan drack jag en kopp té på kvällen. Åh, det låter bara så mysigt.
Nej, nu ska jag snart ge mig av mot skolan. Vi får se vad som händer. Förmdligen ingenting, men någonting kan ju alltid hända. Ibland är det skönt att inte se in i framtiden.

Tid för dans.

Skola, skola, skola.
Men för den här veckan är det bara en dag kvar inna helgen.
Idag hade vi först engelska och då tittade vi på en film, men jag hade missat mittendelen eftersom vi arbetade med vårat projekt igår istället för att se filmen. Dagen flöt på bra och inget speciellt hände. Förrän på idrottslektionen, efter matte och språk. Vi hade konditions och styrkeövning. Jag och Em som båda är lite halvdana i knäna var tillsammans. Det gick bra till en början men efter ett tag började mitt knä att värka. Jag har liksom blivit blind i min smärta så jag känner inte smärtgränsen eftersom medicinen dämpar det. Så istället känner jag bara den allra värsta smärtan. Herregud. Det var verkligen jobbigt. Efter idrotten, på So lektionen kunde jag knappt koncentrera mig eftersom hela jag skakade på någoit konstigt sätt. Jag kunde inte syra över benet liksom.
Sedan gick jag och J hem till Eb där vi tränade på idrottslektionen vi ska hålla om några veckor. Vi ska göra en dans som själva lektionsämnet och sedan ska vi göra uppvärmning och sånt där. Det ska bli roligt faktiskt! Inte för att jag kan dansa eller så men det blir nog bra!
Sedan åkte jag och J hem med bussen. Det var en jättemodern buss, typ en fjällenbuss eller vad man kallar det. Jag åkte även den imorse! När jag kom hem väntade brevet från röntgen. Det stod att det inte fanns några skador på knäts ben eller korsband. Men doktorn ville ändå skicka mig vidare till en ortoped för att bedömma felet på knät. Någonting är det ju uppenbarligen eftersom det gör ont. Så nu blir det ytterligare en lång väntan. Jag känner mig som en riktigt sjuk människa men det är jag ju inte. 

Alltså, ibland hamnar man i perioder där allting känns fel. Vad beror det på egentligen? Antagligen vill man alltid ha något bättre än vad man redan har och det är såna saker man letar efter. Men det finns ju inget bättre än nu, jag vet inget bättre och vad är det då som är fel? Ingenting, hoppas jag.  

Diving girls.

Just nu sitter jag vid min dator och försöker lära mig franska. Eller jag kan franska, men just den här läxan var komplicerad. 
Idag har jag varit i skolan hela dagen. Dagen har segat sig fram med musik, engelska och svenska innan lunch. På musiken satt jag, Eb, Em och J i ett rum och planerade för våran otroligt roliga lek vi ska hålla inför klassen. Det ska faktiskt bli roligt! På lunchen så fanns det ingen mat när vi kom, eller det fanns någon soppa som jag smakade på. Den var så otroligt äcklig att jag bara åt en mjuk macka till lunch. Efter det hade vi NO och jag vet faktiskt inte vad vi gjorde riktigt. Jag och Em svarade på frågor om det vi läser. På matten började vi räkna på nästa område som är statistik. Vi fick också tillbaka våra prov. Jag hade bara 0.75 fel den här gången!
Efter skolan gick jag och J till Statoil för att köpa någonting att äta innan simningen. Vi mötte A och F i simhallen. Vi simmade ett antal längder och sedan lekte vi lite. Jag lärde faktiskt J och nästan A att dyka! I simhallen var det vå små killar som försökte styla för oss hela tiden och det slutade med att vi började prata med dom. Haha. Riktiga mallungar det där.
Jag har precis ätit middag och nu finns det inte så mycket att göra. Måste fortsätta med den underbara läxan så att jag kan se på Grey's ikväll klockan nio.
På något sätt är jag fortfarande hungrig. Det blir väl så när man inte har ätit något på hela dagen i princip. Plus tränat. Inte bra för mig.


2,75 poäng.

Nu är ytterligare en vanlig tisdag förbi. Jag vaknade i morse och när jag ställde mig upp ur sängen värkte mitt knä till. Jag traskade ner för trappan och då slutade det göra ont. Det kändes som att nerverna klämdes till hela tiden. I skolan så hade vi teknik på morgonen och det var väldigt pillrigt och tråkigt. Alltså vi har ingen fast lärare för tillfället och den vi har kan ingenting om det vi håller på att göra. På franska lektionen kom läraren sent och vi tittade bara på proven från igår och på de nya böckerna. Jag fick bara typ 2.75 fel totalt på hela provet. Komma sjuttiofem liksom, så himla onödigt. Ett glömt S gav en fjärdedels mindre poäng.
SO lektionen var väldigt okoncentrerad för min del. Jag får såna attacker eller vad man ska säga ibland. Då går det bara inte att fokusera. Det hände så mycket runt omkring att det tog min uppmärksamhet. Men det kan vara lugnt och skönt ibland. Syslöjden däremot gick bra! Jag sydde långt och började på en stickning som jag ska göra. Sedan hade vi klassråd med läraren. Vi kom fram till att vi borde stå på Ica en gång till och kanske sälja något mer så att vi får ännu mer pengar!
Efter skolan badade vi i simhallen. Jag, L, A, J och F. Vi busade mest runt där bland småbarnen. Det var roligt faktiskt. Förutom att jag fick typ andnöd och inte kunde andas. Det var läskigt.
Dagen har varit bra. Allt som förut var så långt borta känna närmare nu. Det är underbart. Plus att en del personer livar upp dagarna och gör de bra.

Två bloggar.

Jag skulle logga in på bloggen för ett tag sedan, eller vad man nu säger. Då tänkte jag läsa någon annan blogg på topplistan och inte bara de jag brukar följa. Jag klickade på en.
Bloggen handlade om en tjej kanske 25 år eller så som har en 3 årig son och cancer. Hon hade fått sitt cancerbesked i maj det här året. Jag scrollade tillbaka till maj och började läsa. Beskedet hade kommit som en total överraskning. Jag beundrar den tjejen. Vilket fruktansvärt hemskt liv.
Jag var som sagt på gymmet i söndags. Där läste jag en tidning medans jag tränade konditionen. En liten notis ledde till en annan blogg som också ägdes av en tjej med cancer. Hon dog i september och kvar finns hennes pojkvän och familj. Jag kan inte förstå tomheten av att förlorar någon som de har gjort. 
Det finns så mycket hemskt och jag vill verkligen inte att någon av mina nära och kära ska drabbas av detta. Att man klagar på minsta lilla när någon annan är döende i cancer? 
Det var många månader sedan jag kände tårar i ögonen framför datorn. Då var det av helt andra anledningar. Jag kan inte släppa det här med bloggarna. Det gör ont i mig av att bara föreställa mig vad som kan hända. Att inte veta vad som väntar nästa dag. Kanske finns man inte mer?
I början av bloggen skrev mamman:
"Jag är mest rädd för att få en dödlig sjukdom." Kanske var det hennes öde?
Nej jag skulle inte ens önska min värsta fiende ett sånt öde. 
I wish we all lived forever.
 

 

Eight a clock... In the morning.

Dagen har varit helt okej, trots allt.
Igår var jag bara hemma och pluggade franska hela dagen. Jag sov inte så länge på morgonen heller utan vaknade tidigt. Jag drömde om att jag drömde om en sak som hände och när jag vaknade visste jag inte om det var en dröm eller verkligt. Det var så himla sjukt att jag inte ens visste om jag var vaken på morgonen när jag väl "vaknade" på riktigt. Herregud. Och natten till idag drömde jag om japanska brandbilar.
Som sagt, igår pluggade jag franska och var hemma. Sedan åkte jag till gymmet och tränade innan middagen och på kvällen såg vi på en film. Den utspelade sig i Japan så jag antar att det var därifrån de japanska brandbilarna kom ifrån...
Idag började skolan klockan åtta för min del. Vi hade franska prov. Det var enkelt faktiskt, jag hade förväntat mig ett gigantiskt prov eftersom övningspapprena var på 60 ord och 15 sidor grammatik. Men det var verkligen inte så jobbigt. Jag lyckades i alla fall bara göra två fel på hela provet. Så jag är nöjd. Sedan hade vi svenska då jag och Em arbetade med våran muntliga redovisning till svenskan. På So lektionen arbetade jag med att jämföra yrkena polis, advokat och jordbrukare i mina tre länder. Ganska svårt. Sedan hade vi lunch och efter det idrott. Vi har gymnastik tema den här perioden och vi studsade trampolin och hoppade trampett. Jag vågade inte göra frivolt på trampolinen eftersom jag inte kan stanna med knäna, alltså böja dom och då vet man inte vad som händer. Men på trampetten gör jag gärna frivolter. Sedan fick jag reda på att jag, Eb och J ska hålla i en danslektion om några veckor. Men det ska bara bli roligt faktiskt! Efter det slutade jag.
När klocka var tre åkte jag med min farmor och farfar till mina kusiners dagis eftersom jag inte har träffat dom på en evighet. Så jag var med dom ett tag. Tills nu har jag sett på One Tree Hill och snart är det middag.
Åh, det är inga mer prov den här veckan. Jag ska försöka vila lite eftersom jag blir trött vid helt fel tidpunkt på dagen. Som nu tillexempel, jag håller på att somna. Men om några timmar när jag borde vara trött är det som bortblåst. Då finns tröttheten inte kvar i kroppen alls längre.
Allt är så himla sjukt hela tiden. Eller kanske inte hela tiden. Ibland ändras det och allt blir glasklart. Nu är tiden diffus istället. Det borde finnas något att göra åt det. Äsch, jag längtar nog bara lite för mycket efter någonting långt borta. Nämligen jullovet. Men eftersom det inte är så långt kvar är det konstigt att det känns långt borta. Antar att jag bara försöker göra det enklare för mig själv, på ett annorlunda sätt.


Darker 'n' darker.

Igår kväll var jag otroligt trött. Men jag, mamma och syster såg på en film på kvällen. Den hette Min Brors Flickvän och var faktiskt riktigt bra även om titeln inte talar om samma sak. Sedan somnade jag tidigt, eller kanske vid halv tolv tiden. När jag sedan vaknade på morgonen var jag övertrött och ögonen orkade inte hålla sig vakna. Men efter ett tag blev jag vaken igen. A messade mig och frågade om jag ville åka till stan med henne. Jag satte mig på tåget och sedan var vi i stan. Vi åt sushi till lunch och tittade i affärer, jag köpte en tjock mysig tröja som är perfekt för mysiga vinterkvällar. Det var galet mycket folk i stan idag. Vi gick förbi både sjungande indianer och hare krishna anhängare. En något udda blandning. Till fika åt vi varsin gigantisk muffins som gjorde så att magen blev överfylld, och ett glas vatten som inte var lika stort som muffinsen. När vi begav oss hemåt vid fyra halvfem tiden var det mörkt. Jag menar det, det var kvällsmörkt ute. Tågturen hem var extremt seg. Jag bara satt där och lyssnade på min ipod och kunde inte bestämma mig för vad jag skulle ha i öronen. Dagen avnjöts med många skratt och väldigt roliga konversationer med A.
När jag kom hem pratade jag med en kompis på datorn och tog det lugnt. Jag skulle ha pluggat franska men orkar inte, det är ju trots allt lördag. För kanske en timme sedan hände något med vårat nätverk här hemma. Det stängde av sig och sedan fungerade inte systers dator. Envis som man är satte jag mig vid datorn för att försöka lösa problemet. Jag försökte med allt från brandväggs inställningar till DNS någontings cacheminne. Inte för att jag kan något, men tillslut lyckades jag lösa det lilla problemet.
Dagen har varit jättebra! Trots det hemska mörkret. Det stämmer verkligen att dagarna blir kortare och kortare och mörkare nuförtiden. Det känns lite deprimerande sådär, plus att skolan prackar på oss en massa läxor och prov den här tiden på året. Det är också sådär.. Lite halvt jobbigt. Men ändå så att det går att överleva.

Problemas hunny.

Jag skulle behöva gå till sängen. Men ni vet, problemet att orka resa sig upp från stolen och gå de två metrarna till sängen. Men snart ska jag göra det, trotsa känslan.
Dagen har varit ganska bra! Började med inställd bild, film på engelskan. På svenskan satt jag ensam vid min bänk och bara skrev. Sällskapssjuk som man är saknade man någon bredvid sig. På lunchen fick vi faktiskt ost på mackorna! Inse, ost! Jag tror inte vi fått det de senaste tva månaderna. Eller jag kan inte minnas när vi fick det sist. Komiskt. Sedan hade jag matteprov. Det går som det går. Men ganska säker var jag allt. På No:n gjorde jag och Em en laboration där man skulle kolla ens reaktionshastighet. Jag höll i en blå sticka, som en linjal ungefär och Em höll i underkanten. Sedan skulle jag släppa den mot golvet och hon skulle trycka åt sina fingrar mot stickan. Då såg man rekationshastigheten. Jag tror vi skrattade under den mesta tiden. Sedan stannade vi i skolan ett litet tag sorgligt nog. A behövde ha papper om Salamis från en kille i klassen och därefter åkte vi hem till mig. Här sjöng vi Singstar med Abba låtar! Hah, vem är först med spelet?
Mina hjärnceller fungerar inte just nu. Det var något otroligt viktigt jag skulle skriva. Men jag kan inte minnas vad det var. Är det bara problem just nu?


Svenskauppgift.

Fredagsmorgon. Jag sitter vid datorn. Jag har redab gjort mig klar för dagen. Känns skönt med fredag men inte med mattprov. Även fast jagt vet hur skönt det är att bara veta om att man har gjort provet. Det är så avslappnande.
Dagen innehåller inte så många roliga ämnen. Bild på morgonen. Helt okej.
I onsdags gav min svenskalärare mig en uppgift. Jag skulle skriva ner vad jag tyckte och tänkte om valet i Usa, skulle det vara Hillary Clinton som skulle kandiderar mot John McCain om platsen i Vita Husets Ovala rum. Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tycker. Men jag tycker det var bra att Barack Obama tillslut tog hem segern. Iochmed valsegern får Usa genomgå en liten förändring. Kanske kan Obama lösa problemen i Mellanöstern och i Guantanamo. Jag kan inte så mycket om det, men eftersom vi har svenska idag så kom jag att tänka på det. Det kan nog bli bra ändå.
Jag blir lite smått galen på tågen. Det är fel på något signalsystem nu och går bussar mellan stationerna. Jag fick gå till skolan från stationen på fem minuter igår. Bussen tar så mycket längre tid. Idag har jag gott om tid så idag ska jag nog hinna.  

Frivolt på Madagaskar?

Ännu en dag har gått. Tiden går otroligt snabbt. Galet sjukt snabbt faktiskt. Jag tycker om det faktiskt.
Idag började morgonen med engelska då vi gjorde en lek, man skulle ha en lapp på panna där någon annan hade skrivit en person, ett djur eller liknande. Sedan skulle man - på engelska - fråga andra ja och nej frågor om vem man var. Det var faktiskt roligt! Jag var allt mellan Astrid Lindgren och en apa. En apa liksom?
Sista mattelektionen innan provet gick segt. Det känns som jag har koll på det här men ändå inte. Jag tror det är vad som kallas att ha fullständig kontroll faktiskt. Under en del av franskan intervjuade jag, H och Eb en lärare till ett projekt vi gör i engelska. Det gick ganska bra. Sedan hade vi lunch. På idrotten hade vi gymnastik vilket jag i vanliga fall inte alls är bra på. Knappt att jag vågar nämna att jag gått sex år på gymnastik. Pinsamt. Men, jag klarade i alla fall frivolt utan hjälp eller liknande och jag, T, L, F och ibland killarna hoppade på den "svåra" mattan. So lektionen gick snabbt. Vi fick länder utdelade till uppgiften i geografi. Jag fick Frankrike, Indien och Madagaskar. Jag kan ingenting om Madagaskar - kanske är det som är meningen, men det jag vet är att landet har över 15 miljoner invånare (oj) och att huvudstaden heter något med Anananat-----. Tjatigt namn. Sedan mötte jag min mamma och hade utvecklingssamtal. Det gick bra. Läraren hade inte något att säga, på ett positivt sätt. Så det gick toppen. På eftermiddagen såg jag på OTH och pluggade matte.
Imorgon är det prov. Det ska nog gå bra. Men jag är lite orolig. Det gäller bara att tro på sig själv. Till hundra procent. Så jag ska nog klara mig.
Jag är verkligen glad över att det är fredag imorgon. Så himla härligt. Kort skolvecka. Idag var som alla andra dagar i veckan. En torsdag liksom.
Jag märker det mesta. Ärlighet varar längst. Är det inte så? Ibland kanske ärligheten kan omvandlas till annat. Men jag tror faktiskt inte det håller i längden. Det kallas att ha saker gemensamt. Tillslut måste det gå vidare. Bättre eller sämre? 

Magnetröntgen.

Jag överlevde magnetröntgen! Men det var riktigt obehagligt. Jag låg precis med huvudet utanför röret men kunde int se något annat än röret och kanten på röret. Sedan spändes mitt ben fast i sängen och jag fick ligga blickstilla i tjugo minuter. Under tiden såg jag inte ut och musiken i hörlurarna var för låg så jag hörde den inte när kameran lät. Magnetkameran lät något hemskt varje intervall då den tog kort. Inte roligt. Sedan pratade doktorn med mig mellan korten. Usch, jag skulle verkligen kunna tänka mig att någon skräckfilm är baserad på en sån här händelse. Att det låter i hörlurarna och att man inte kan ta sig loss. Det enda man kan se ut är genom ett litet fönster som är bakom huvudet. Dörren är tjock och tung. Nej jag hoppas jag slipper det igen. Stackars kluastrofobier som måste göra en sådan röntgen. 
Dagen har annars varit helt okej, vi hade musik på morgonen då jag, J, Eb och Em hittade på en lek som vi ska leda inför klassen. Det var roligt. Efter det hade vi engelska och vi gör en gruppuppgift. På svenskan gjorde jag ingenting. Läraren pratade lite och jag skrev lite om Amerikanska Presidentvalet. Barack Obama och det där. No lektionen var ganska seg, men labben som jag och Em började på var ganska rolig. På matten satt vi bara i biblioteket efter att läraren gått igenom några saker. Prov på fredag. Algebra är svårt. 
Sedan röntgade jag mig. Det tog säkert 30 minuter för mig att komma hem idag. För det var en lastbil som hade förstört ledningarna i stationen mellan min och den jag skulle ifrån. Så tågen gick inte och bussen kom inte så farmor hämtade mig. När vi passerade stationen var det fullt med brandbilar och polisbilar där. Olycka, sade skylten. 
Det känns lite jobbigt att vara tillbaka i skolan nu för tiden. Men det funkar. Ibland blir man sur och tvär pågrund av att inget vill sig bra eller liknande. Men ibland är det bättre. Jag tror faktiskt att vi har det ganska bra om dagarna ändå. Det känns verkligen så. I omvärlden händer mycket hemska saker. Men här blir minsta lilla stort. Det händer inte så mycket med andra ord. Ganska vanligt, alltså.   


Vanligtvis en måndag.

Första skoldagen är nu över. Jag vet inte riktigt vad man ska tycka eller tänka. Men dagen flöt på. Första lektionen var ganska enkel. Vi skulle löda i några kopplingsscheman som vi håller på med. Det var pilligt men okej. Sedan var det franska och vi tittade på en film som handlade om öar i Stilla Havet. Visst, det är bra att veta, men jag kommer aldrig minnas vad Tahiti och de andra öarna är gjorda av för sorts berg... På franska. Sedan hade vi lunch och efter det So. Då pratade läraren om vårat oförberedda prov i geografi som vi haft tidigare. Det var tydligen ganska dåligt av oss. Så han gick igenom massa enkla fakta om världens kartor. Efter det hade vi syslöjd. Just nu är det svårt det jag gör. Alldeles för tjockt tyg för symaskin och sådär. Men sedan slutade jag. Tyvärr tog det lång tid innan tåget kom så jag fick vänta ensam på stationen. Jag lyssnade på ipoden, det var tur det. När jag kom hem räknade jag matte (ovanligt) och efter det var det One Tree Hill. Jag såg lite då och då. Avsnittet var bra! Inte så där så att man blir galen på saker som görs på fel sätt eller så. Bara bra, helt enkelt. Sedan gick jag ner till farfar ett tag. Vi pratade lite och sådär. Farmor ska följa med mig till röntgen imorgon. Imorgon! Jag är rädd!
Nu på kvällen har jag gjort lite franska och ska sedan titta på Desperate Housewifes.
Jag vill inte röntgas imorgon. Det verkar läskigt och känns jobbigt. Det är bara att stå ut. Jag måste skaffa mig några skivor att lyssna på eftersom man ska ha med sig det så att man kan ha något att roa sig med under tiden i röret. vad hemskt det låter. Röret.
Skola, skola, skola. Det känns hårt. Men ändå så är lovet inte så långt bort. Redan första dagen efter ett lov längtar man till nästa. Vilken vardag. Men så är det, jag vill ha jul och därmed lov. Och då kommer också solen för min del! Så härligt ska det bli! Men fram tills dess så är det bara att hålla ut. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, så är det ju.
Men jag tänker inte vänta på allt i en evighet. Kanske vänder det tillbaka till mig istället för att jag ska vända tillbaka? Jag önskar jag visste. Men det gör jag inte.

Skaffa mig en tidsmaskin.

Nu är det inte lov mer. Eller inte förens om lite mindre än två månader. Det känns hårt.
Gårdagen var inte särskilt intressant. Jag gjorde lite läxor och städade. På eftermiddagen gymmade jag. Det var skönt. Sedan minns jag inte så mycket mer som jag gjorde. Farmor och farfar kom hem från en resa och jag och syster var där ett tag. Sedan åkte hon iväg till en kompis och sov över där. På kvällen drack jag the med mamma och pappa medans de tittade på teve. Det är tydligen val i Usa nu imorgon eller något. Det är konstigt att det är så stort i Sverige med. Landet ligger liksom en hel ocean bort. Jag kunde verkligen inte slappna av när jag skulle gå och lägga mig. Det kändes som om jag var nervös inför något. Jag läste lite i en bok och somnade sedan tillslut.
Idag vaknade jag vid niotiden när pappa åkte iväg. Jag låg sedan i sängen ett tag. När klockan var halv tolv gick jag till Em. Vi hade studiedag idag. Vi räknade matte tillsammans, tråkigt nog, eftersom det är prov på fredag. Studiedag, man hör ju på namnet vad man ska ägna dagen åt. Sedan lagade vi lunch och vid fyra tiden gick jag hemåt. Då hade all matte till provet blivit avklarad. När jag väl var hemma så var det One Tree Hill på teve och jag tittade ett tag. Sedan var det ännu mer matte att göra. NU har jag ingenting mer att göra i läxväg. Franskan får vänta tills imorgon och jag ska istället dammsuga mitt rum innan kvällen.
Imorgon är det skola igen. Jag som verkligen inte känner för det. Visst, det ska bli roligt att träffa alla man inte träffat och så. Men det väger tyvärr inte upp så mycket. Litegrann kanske. Men inte tillräckligt. Jag hoppas att det händer något roligt. Men jag får se hur det blir med allt, och alla.

Otur i spel? Tur i kärlek?

Ibland går dagarna alldeles för snabbt. Igår kom J, H, A och Em till mig på kvällen. Vi bakade toscakaka och lagade mat. Det var mysigt och gott! Innan midadgen spelade vi RappaKalja. Jag brukar alltid förlora på spelet men den här gången kom jag faktiskt tvåa efter A. Vem vet, undra hur det är, kanske har vi otur i kärlek nu? Jag hoppas inte det. Eller hur är det egentligen?
Sedan tittade vi på en sjuk komedi och var inne lite på datan och busade med sömntutan Em. Vi gjorde ingenting speciellt mer under kvällen men när vi skulle somna var jag otroligt pigg så jag spådde Em's och J's framtider. J skulle köpa en egen ö i Västindien och gifta sig med den australiensiske presidenten och Em skulle gifta sig med en pensionerad oljeschejk och flytta till en kokosö utanför Maldiverna. Ibland undrar man var famtasi kommer ifrån. Sedan somnade jag eftersom ingen ville lyssna på min spådom. Så jag sov gott tills klockan var halvtio. När vi vaknade var jag konstigt nog pigg! Det brukar jag aldrig vara på helgerna. Vad fel det låter. På helgen har man en stor möjlighet att bara sova så mycket man vill. Men ändå är man alltid trött. På morgonen lagade jag och Em mannagrynsgröt eftersom vi båda var väldigt sugna på det. Vid tolvtiden skulle jag tro åkte vi till Centrum och handlade hårtoning. Så nu är jag mörkhårig!
Vi spenderade hela eftermiddagen i J's dusch. Ska man färga tre hår tar det tid. Vi hann vara lite på datorn också. Sedan skjutsade Em's mamma mig hem eftersom det var minusgrader ute och jag bara hade en tunn jacka. Så det var väldigt snällt!
Nu gör jag ingenting speciellt, jag är extremt hungrig och sugen på Apelsinkrokantchoklad. Åh, det känns i magen när man inte ätit på sex timmar eller mer. Men det doftar gott i huset nu. Så kanske blir det mat snart!
Helgen har verkligen varit roligt! Tiden går så otroligt fort hela tiden. Det är riktigt jobbigt. Men jag vill ändå på något sätt att det ska gå fort hela tiden. Då får man mindre tid över och mindre tid som bara går till spillo. Men ändå, nu är ganska bra. Men kanske blir imorgon eller dagen efter det ännu bättre? Det kanske är bra att tiden går ändå.


RSS 2.0