Dreaming..

Imorse kom jag på mig själv med att vakna klockan fem av att drömma att jag vaknade klockan fem och insåg att jag inte alls var sen. Ibland blir det helt enkelt kortslutning i hjärnan när man sover. Det slutade med att jag vaknade klockan sex och kom på att jag gått upp för tidigt ändå då min mobilklocka går lite före.
Vi hade orientering i skolan idag, fungerade bra, inte för knäet dock, det ska vi inte prata om, utan för oss i min grupp.

Sen jag kom hem har jag pluggat språk, engelska och francais och tittat lite på aktier/fonder eftersom vi i Företagsekonomin ska placera "pengar" i aktier/fonder på måndag.
Imorgon blir det det tidiga tåget också. Jätte underbart. Men det funkar och man har oftast sällskap på tåget så att man vaknar till litegrann.

Jag är hungrig, konstigt nog. Ska dock sova nu snart, lägga mig med boken, så det får bli mat i morgon istället!

NO MORE FYSIK!

Nu ska jag ta en dusch för att sedan lägga mig ner och läsa boken som jag verkligen borde kommit lite längre i än vad jag gjort. Idag lyftes den tunga stenen fysik från mina axlar, så ingen mer fysik för mig på något år och jag har dykt ner i FeA böckerna istället. Så mycket roligare!

Imorgon har vi orienteringsdag och jag får för guds skull inte glömma vantar i morgon. Idag höll jag på att frysa fingrarna av mig både under promenade den till skolan, under tennislektionen och under tiden då vi var tvungna att vänta på brandkåren då det "brann" i skolan. Har jag nämt att brandlarmet gått tre gånger sedan vi började skolan.. Hm.

För att summera dagen har den varit bra. Jag måste komma igång med träningen igen. Det får bli nästa projekt!

Jag slutar aldrig tänka.

Nu kan jag inte sluta tänka och slutar inte.
Jag minns en dag då jag och min kompis gick runt skolan och pratade. Vi brukade alltid göra det på långa håltimmar. Vi gick och gick. Runt runt. En dag pratade vi om framtiden. Då hade vi ingen aning om vad vi ville göra med livet men vi började prata. Och vi pratade om att förändra världen om att skapa en egen by om att ta hand om den och göra en ny värld just där. Skapa något nytt och hjälpa folk på traven till ett enklare liv.
Kanske vi var något överdrivande om vår potential men på något sätt var det sanning vi talade om och även om vi tänkte lite för stort så är det idag jag inser vad vi skulle kunna göra. Och jag vill det fortfarande.
På något sätt är vi inte maktlösa fastän det känns så. Den miljarddel av världen som just vi upptar är viktigare än allt annat. Och det är den lilla del alla ska ha lika stor chans att utveckla och göra hörd. Det finns så mycket viktigt vi kan göra åt det att vi alla borde försöka.

Den stora sanningen.

Det här är en av de hemskaste bilderna jag har. Den är tagen för fyra år sedan under en resa till Sydafrika. Under många år har jag inte tänkt på den här bilden, eller på det överhuvudtaget. För ett tag sedan började jag tänka på den igen och jag minns fortfarande när vi tog den.

Jag minns precis hur det såg ut på platsen och hur chockad jag blev. Jag var tolv år gammal då och vi fotograferade dessa platser från bilen. Jag minns det här fotot för att det står "To let" på skylten. Då visste jag inte vad det betydde men idag vet jag. Och idag är mitt medlidande och min känsla för dessa hus och inte minst barnen vi såg från fönstrena enormt. Det går inte att sätta ord på men jag ser bilden och önskar att jag kom tillbaka dit. Önskar jag kunde göra något istället för att bara åka förbi. Men jag var tolv år då och visste inte tillräckligt mycket om livet. Fast tillräckligt mycket och tillräckligt gammal för att inse att livet är orättvist och det har inte lämnatg mig än och har inte gjort det under dessa år. Minnet har inte bleknat utan vuxit. Blivit starkare och tydligare, viktigare och än mer känslosamt.
Känslan av varje människas litenhet har också vuxit och jag har insett att om det är någon plats vi borde besöka så är det just denna. Sydafrika. För att lära oss mer om livet och för att inse att vi inte alls har rätt att klaga. För samtidigt kämpar någon om att hitta tak över huvudet. De kämpar mot att överleva och har alla odds emot sig. Det är en resa för livet att se och en resa som aldrig tar slut. Fastän vi blundar för vad som verkligen händer så kommer ingenting förändras utan att vi gör något åt det.
Jag minns en text jag skrev för två år sedan. Jag skrev att jag vill bli ihågkommen för att ha gjort världen till en bättre plats. Vi alla måste hjälpa till att göra just det. Och inte bara för att göra min röst hörd utan för att ge de som verkligen är där en starkare röst. De som stod vid staketen framför något vi inte kan föreställa oss som bostäder den där dagen i december för fyra år sedan. De som vinkade till bilarna som passerade förbi för att sedan vända om hem, i hopp om mat och överlevnad. Deras röster är de vi måste lyssna på och de vi måste göra hörda. Kanske de inte talar direkt till oss men synen och känslan av deras värld är tillräckligt stark för att våga förändra och börja tänka.
Jag vill ge alla de människor som faktiskt inte har ett riktigt hem ett värdigt liv. Jag vill inte höra mina föräldrar berätta att servitriserna på hotellet antagligen själva bor i en av dessa byar längre. Världen är för orättvis och för viktig för oss alla för att vi ska kunna behandla människor så här. Ingen ska någonsin behöva oroa sig för att överleva dagen eller att finna en plats att sova på. Ingen ska heller någonsin behöva sätta upp en skylt på sitt hus med texten "To Let" i hopp om att någon vill hjälpa dem med pengar. Världen är inte en sådan plats och vi måste förhindra alla dessa hemskheter som pågår världen över genom att offra lite av oss själva.
Vi måste ge dem våra händer, vi måste lyssna på deras röster. Det är då vi slutar se dessa hemska bilder och det är då jag ska känna mig stolt över att ha gjort något och veta att den här bilden inte finns för att visa andra verkligheten, utan för att visa generationer vad vi faktiskt åstadkommit och förändrat. För oss själva, för världen och framförallt för alla de som varit där.

Sedan dagen då jag själv var där har det alltid funnits i mitt bakhuvud och aldrig försvunnit. Minnen försvinner men det gör inte verkligheten. Det finns en chans att de lämnar spår som påverkar verkligheten. Men inte förrän minnen blir riktiga går de att förändra, precis som drömmar bara går att uppfylla när man verkligen vill.
Tänk på det nästa gång. Och gör något åt det. Så viktigt är det.


Do not take anything for granted.


Jag stör mig verkligen på den fula stilen som man skriver med här. Det ser liksom så tråkigt ut.

I kväll har jag pluggat lite mer historia och det känns faktiskt som att jag kan det nu. Det känns bra och är precis det man vill att det ska göra inför ett prov. Har en lång och jobbig dag i skolan imorgon. Skolan har klämt in en liten trevlig engelska lektion innan våran idrott vilket resulterar i att vi börjar 8.10 imorgon istället för 9.00 som vi brukar göra. Det funkar trots allt. Det kan till och med bli så att från nästa vecka och framåt att jag kommer börja så tidigt nästan varje dag. Nu har jag långa sovmorgnar bara pågrund av att vi har individuella val schemalagt på morgnarna men jag har inget sådant.
Jag har liksom lyckats komplicera det så mycket för mig själv att jag har ett möte med min mamma och studievägledare samt programchef imorgon för att vi ska komma fram till en bra lösning utan att jag ska förlora så mycket. Så på ett enkelt sätt kanske jag kommer byta bort min fysik till ett annat språk och min kemi mot Naturkunskap B. Men om det inte går, då vet jag inte vad jag gör. USCH, jag avskyr detta helvete. Men det ordnar sig. Tillslut.

Back on track.

Jag är ledsen över hur nere jag varit den senaste tiden. Så ska det inte vara Johanna och därför tänkte jag nu försöka på mig ett någorlunda glatt inlägg här istället för en massa tråkiga hit och di. Hur som helst så pratar jag inte om min dag idag. Den har inte varit vad den borde vara, för att tala klarspråk.

Ja. Eftermiddagen har jag spenderat framför historia, matte, engelska och franska. Det har faktiskt gått riktigt bra känner jag. Jag har bra koll på historian. För övrigt så har jag inte gjort så mycket. Det är alldeles snart helg och jag ska iväg på min kompis fest imorgon troligen! Det ska bli jätteroligt faktiskt och sedan på lördag jobbar jag och Ebs faktiskt tillsammans på en fest också. bara några timmar sådär. Lite pengar sitter aldrig fel. Klirr i kassan liksom. Haha! Nej, jag ska ner till min kära mor och be henne förhöra mig på det sista med historian, sen litar jag på att jag kan Antikens Grekland innan och utan. Typ. Måste fråga henne om en sak bara som jag inte riktigt har klart för mig.

Tack för att ni alltid finns där för mig i alla lägen.


VARFÖR?

Just nu känns allt som en stor ***** dimma. Vet ingenting längre. Jag vill bara lägga mig ner på sängen och försvinna. Lyssna på deppmusik och tycka synd om allt. Allt som jag en gång hopppats skulle bli så bra blev så bra och gick i kras med samma fart. Jag hatar verkligen allt som händer just nu. Det är en sån där jobbig tid som man helst av allt vill glömma och fortsätta utan och hoppas på det bästa. Det var inte så det skulle bli, inte så det skulle sluta. Och gud vad jag hatar att det blev så. Det finns ingen chans att vända åter, göra saker ogjorda och börja om.
När det är som jobbigast behöver man vänner och jag är glad över att ha dig, du vet vem du är, och att du alltid finns där för mig. Vad som än händer. Du betyder grymt mycket för mig och har alltid gjort och kommer alltid göra. Behövde bara säga det.

Sen så var jag verkligen tvungen att skriva av mig lite. Känns som ett svart hål långsamt närmar sig mig. Och jag vill inte ramla i det utan åka förbi i hopp om att allt blir bra igen. Nu känns det inte så. Men hoppas kan man alltid göra. JAG ORKAR BARA INTE!

En femåring ska inte berätta om minnesförlust.

Igår kväll mötte jag min kusin. Han har råkat ut för en olycka och fått sy, både i pannan och på armbågen. Eftersom jag aldrig sytt så skulle han berätta för mig hur det gick till. Han berättade om den vassa sprutan, den svidande krämen och om den krokiga nålen. Han berättade det verkligen på sitt sätt, med sin röst, och sina ord eftersom han är fem år gammal.
Men sedan skulle han berätta om vad som egentligen hände, och då sa han, så vuxet, jag vet inte, jag fick minnesförlust. Och det enda jag kunde tänka på var hur fel det kändes med en femåring som berättar att han fått minnesförlust. Sådant ska inte femåringar prata om. De ska berätta om den nya coola gubben de fått. Inte om minnesförlust och fyra stygn.

Mitt medlidande blev enormt och jag började bara tänka på vad andra barn går igenom dagligen. Ibland önskar man att man kunde sätta sig själv där, istället för barnen. De ska nämligen leka, springa och vara glada. Fria från bekymmer, några år till.

What you regret today is what you won't do tomorrow.

Ibland funderar jag mycket över vad som egentligen betyder något. Vad som borde betyda något och vad som gör det. Och ibland kommer jag på mig själv med att göra just det, fundera, och då brukar jag tänka på vad just den här stunden betyder. Så jag tänkte bara skänka en tanke till alla som någon gång undrar vad som betyder något. För det är här och nu som betyder. Och oftast är det tillräckligt bra för att leva på.
  Även om det ibland känns som att det var då som betydde något så betyder det inte att nu inte gör det. Tiden förändras, precis som vi, och det gäller att verkligen ta vara på dagen vi får och inte oroa sig över den som varit eller som komma skall. Men inte heller att man inte får oroa sig, eller längta tillbaka, se framåt eller sakna. Det är en del av livet som vi ser det, och för varje gång vi gör något av det, så lär vi oss något annat. Så vare sig det gäller ett prov, en resa eller en vän man inte träffat så betyder det något. Och fastän dagen inte känns som en viktig dag är den oftast det. För det är av alla dåliga dagar vi lär oss att uppskatta alla bra. Och av de bra lär vi oss vad vi bör se fram emot under de dåliga.
Idag är en sådan dag.


Dumma fysik. Jag rent ut sagt hatar dig.

Jag drömde aldrig om matte. Jag minns inte vad jag drömde. Det enda jag vet är vad jag drömmer om nu. Den enda skillnaden är väl att jag är vaken just nu. Vill bara att allt ska bli bra, orkar inte vela längre, har inte tid att tveka och definitivt inte lust till att fundera. Så, jag orkar helt enkelt inte med detta. Varför ska allt vara så jobbigt svårt hela tiden? Någon som vet. Säg mig.

Idag har jag tillbringat dagen framför fysiken från elva tills nu. I princip. Jag har skrivit och strukit över, ändrat och gjort rätt. Fast jag fattar fortfarande inte. Jag vill inte ha det dumma provet på två timmar i övermorgon. Kommer gå så himla dåligt att det inte är sant. Annars så ska jag alldeles strax åka iväg för att träna innan jag försöker med fysiken en sista gång idag, då får jag hjälp av farfar och det ska nog gå bra. Men fortfarande. Jag hatar prov. I synnrhet fysikprov.

Historieprovet på fredag ska bli mycket roligare, det ska bara bli kul att dyka ner i Antiken efter tisdag. Men fortfarande. Jag nästan hatar prov. Men det här provet blir roligare. Ganska mycket roligare.


Sweet dreams.

Idag har jag pluggat så mycket matte att jag nog inte kan få in mer matte i huvudet. Prov imorgon och jag lovar att jag kommer drömma om potenser och ekvationer i natt. Det lär bli riktigt illa.

Nu ska jag ta en paus från plugg och sätta mig framför Idol med en bit kladdkaka. Sedan ska jag packa. Ska sova över hos R imorgon men först ska vi stressa till jobbet.. Kommer bli en sjukt intensiv dag imorn. Jobbigt, men sant.

I'm like a monster.

Idag har jag pluggat hela tiden sedan jag kom hem från skolan. Bortsett från en fyrtiominuter lång matpaus och sedan lite telefonsamtal nu på kvällen. Så efter en sådan dag ska jag alldeles snart lägga mig i sängen och läsa lite svenska.

Veckorna springer förbi mig som om de har all kondition i världen. Jag har mycket att göra, plugg, jobb, kompisar. Känns lite jobbigt ibland, kul emellan. Hur som haver ska jag i alla fall ta mig en dusch nu.

Imorgon har vi bara tre lektioner i skolan och slutar två, typ. Men jag har möte under håltimmen och efter skolan så det blir nog en ganska lång dag för mig ändå. Tjiho!

Lite för mycket.

Idag har jag spenderat tiden med att äta lite för mycket choklad, dricka lite för mycket vatten samt spela musik från min playlist på Spotify, lite för mycket. Ja. Jag har i princip gjort allt lite för mycket idag. Men under tiden jag lyssnade igenom spellistan samt åt all den där chokladen så gjorde jag något som faktiskt inte var för mycket. Utan för lite, faktiskt. Vilket blir riktigt illa med tanke på vad jag faktiskt gjorde idag. Jag pluggade. Mellan ett och tre. I princip oavbrutet innan R messade mig och frågade om vi skulle ses. Så det gjorde vi och sedan stack jag till jobbet.

Nu sitter jag här igen och gör allt som inte är för mycket. Typ. 
Ska nog lägga mig i sängen och läsa tror jag. Känns mysigt. Åh, juste. Jag ska läsa Försoning som bok i skolan, älskar filmen! Hoppas boken är lika bra! 


Haha, jag skulle döpa bilden nyss. Slog lite random på tangentbordet. Gissa vad det blev? Jo, kokojojo. Måste vara ett tecken. Tänk om jag är koko? Typ.

Hm.

Suck. Kolla klockan.

För tidigt, för sent.

Lyssnar på Mando Diao och funderar på om det är för tidigt att gå och lägga sig? Fast jag har mycket kvar att fixa.. Klockan är tjugo över nio och jag borde allt annat än sitta vid datorn. Tror jag ska packa ihop mina kläder som jag tänkte ha på mig imorgon, vi har nämligen idrott första lektionen och då åker jag till skolan ombytt. Vilket, inte, alls, är, särskilt, kul. Jippi. Alltså, mjukisbyxor på tåget är liksom helt fel. Typ.

Fast först ska jag jaga rätt på lite tröjor och sådant. Sedan packa och duscha för att sedan krypa ner i sängen med historieboken. Ska bli härligt, men det kommer sluta med att jag ligger i sängen typ efter tio ändå.

Let there be morning...


...'cause sometimes you can't handle darkness.

Som ett berg, och ner igen.

Skola tuffar på, det är roligt och jag lär mig mycket. Ibland är det jobbigt, ibland är det lugnt. Men jag antar att det är så som det ska vara, och så det alltid kommer vara.
Har mina första prov nästa vecka, funderar på att börja plugga redan nu. Måste nog göra det. Och ska göra det. Jag har i alla fall mycket roligt för mig, bland annat skolan.

Ibland snurrar det nog lite för mycket i mina tankar. Berg och dalar. När man bestigit ett berg ramlar man rätt ner i dalen för att sen fortsätta uppåt igen. Där nere befinner jag mig nu, men ett mer eller mindre sluttande berg framför mig. Och visst blir det en utmaning, men en kul sådan. Jag måste bara intala mig själv att det kommer gå bra. Att jag kommer upp igen. Det känns jobbigt just nu, men sådana dagar kommer, och jag vet att jag har massor av personer som kan lyssna på mig, prata med mig och framförallt ge mig råd. Och det är nog det som betyder allra mest. Supporten längs berget upp och jag ska allt klara det. Punkt slut.

Livet i en blå boll.

Det är sådant jag kan fundera på ibland, hur livet skulle se ut på en helt annan plats. Hur skulle allt vara som är så självklart för mig idag, mat, vatten, familj, hus? För vissa är det inte självklart, inte alls. För andra är det lika självklart som att få allt man pekar på. Livet är orättvist och ibland kan jag inte låta bli att titta på det från en anann synvinkel. Som ur en blå pilatesboll.

Har haft en jättebra helg. Träffat många kompisar och haft det allmänt lugnt och skönt. Eller, jag har sovit över hos/med kompisar både fredag och lördag, men det har varit ganska lugna kvällar ändå, och det behöver man. Jobbade igår kväll, kan ju inte direkt klaga, var ensam servitris på hela kvällen och dricksen var ju inte helt fel den heller. Haha.

Nu ska jag till skolan snart.. Lång dag framför mig. Och, no offense, men gud vad jag heter bloggs nya stil där man skriver! Det vill säga, med andra ord, där jag tittar just nu.

När jag vaknade var det så mörkt att jag fortfarande trodde det var natt.

I morse när jag vaknade var det så otroligt mörkt ute. Jag trodde nästan att jag hade vaknat tidigare än jag skulle och när jag öppnade ögonen var det så jobbigt mörkt att jag vara ville vända mig om och somna om. Men så, efter en minut så ringde klockan igen. Uppe med tuppen, idag igen.

Så när jag väl gått upp var det fortfarande sådär mörkt ute, det enda jag ville var att krypa ner i min stora gosiga tjocktröja och ett par mjukisbyxor för att sedan starta en film. 

Nu har ljuset kommit åter och det regnar utanför mig. Det hjälpte ju verkligen mot min längtan efter mys framför en film. Tack.  

Feels like something different.

And the hardest part was letting go not taking part.

Tror inte riktigt att jag har något att säga för ibland blir det så faktiskt. Jag känner mig trött på allt men samtidigt gladast i världen. Hur svårt kan det vara?
Har haft en helt okej dag idag. Varit trött och butter (haha, smör). Gud så tråkig jag är! Men dagen har flytit på bra, somnade nästan på fysiken bara.. Inte bra, inte, men vi pratade typ mest. Men, jag vill ändå lära mig allt det där!

Efter skolan åkte jag hem och typ bara tog det lugnt, pluggade någon timme på lite olika saker. Fysik, matte och projektarbetet vi gör. Torsdag. Redovisning.


RSS 2.0