Merry Christmas and A Happy New year!

Nu är det Dan före Dopparedan. Jag har ingen som helst tid till att sitta vid datorn. Jag tror jag säger God Jul och Gott Nytt År till bloggen nu. Den får vila ett tag. Kanske att jag hinner skriva något litet mer. Men jag vet inte. För att summera mitt år gör jag det här lilla testet:


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag flög ensam över Atlanten, det vill säga med en kompis utan föräldrar.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Ska jag vara helt ärlig minns jag inte ett enda av mina nyårslöften. Jag är inte den typen av människa. Jag har haft ett löfte jag hållit en gång. Det var för flera år sedan och jag lovade mig själv att dricka mjölk. Det håller jag än idag!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej, ingen jag kan komma på.

4. De bästa nya människorna du träffade?
Jag tror inte jag träffat några nya på det sättet. Däremot har jag lärt känna en del på nytt. Det är jag glad över och det visar att man alltid ska ge en andra chans även om det gått en lång tid. Men nya vet jag inte. Det är inte några närmre vänner utan bara sådana man pratat med någon gång.

5. Vad fick dig att må bra?
Alla älskade vänner. Min familj också, för den delen.

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Jag ska träffa Elli mer. Henne saknar jag.

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
6 juli. Då åkte jag till USA.

8. Vad var din största framgång 2008?
Jag fick MVG i musik! Sedan lyckades jag behålla alla mina betyg.

9. Största misstaget?
Jag har inte gjort något stort misstag. Kanske blivit irriterad över småsaker. Om det nu räknas till misstag vet jag inte. Men att skada knäet och inte vara försiktig måste nog vara ett stort misstag.  


10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Sjuk har jag inte varit alls faktiskt. Men jag har skadat mitt knä ett antal gånger och det är än idag inte bra.

11. Bästa köpet?
Resan till USA. Sedan har jag inte köpt så mycket. Ett par jeans kanske.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Resan helt klart!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja en hel del gjorde mig glad det här året.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Coldplay's nya skiva, Come out of the Shade och Feelings getting stronger in the dark.
Många Moneybrother låtar efter den underbara konserten.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det varierade nog från vecka till vecka. Summeringen är ett bra år.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Njutit av tiden som var. Eftersom allting har gått förbi så fort...

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat och oroat mig över småsaker är något jag gjort mycket men som jag skulle kunnat ha skippat att göra.

18. Hur tillbringar du julen?
Jag firar julafton hemma med familjen och farmor och farfar. På juldagen åker vi till kusinerna där också mormor, morfar, moster och fler kusiner är. På annandag jul flyger jag till Bali med familjen och en annan familj. Vi firar nyår på en strand tillsammans med kompisarna.

19. Blev du kär i år?
Inte kär i någon utan mer kär i kärleken.

20. Favoritprogram på TV?
Tror att det måste bli Desperate Housewifes fast One Tree Hill har på sista tiden nästan tagit över tronen från DH. Jag måste nog säga båda.

21. Bästa boken du läste i år?
Ojoj. Teen Idol, Flyga Drake eller Glappet skulle jag säga.

22. Största musikaliska upptäckten?
Moneybrother har återfötts i mitt hjärta. Tror det är den största upptäckten.

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Jag önskade mig en mobiltelefon och en resa till USA. Jag fick telefonen men inte resan. Den blev dock av senare på året.

25. Något du önskade dig men inte fick?
Ingenting speciellt faktiskt.


26. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Jag firade den här hemma med familj och släkt.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mer ledig tid. Ett längre lov. Annars ingenting.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Oj, svårt. Jeans och en tröja med kofta över. Ibland tights men inte särskilt ofta. Söta linnen och toppar är också något i min stil.

29. Vilken kändis var du mest sugen på?
De som känner mig vet att detta inte är en fråga i min stil. Därför lämnar jag den blank då jag faktiskt inte haft en endaste minimal tanke på detta förens jag fick syn på detta test på en kompis bilddagbok. Tänkte att det kunde vara kul att summera ett gångbart år. Nu bär det över till 2009 och andra sidan jordklotet. Tack för det här året!

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!
HA DET UNDERBART.


One step ahead.

Nu är det bara tre dagar till julafton. Om ens det. Dagen idag har ju passerat snart. Om tjugofem minuter ska jag vara nere hos min farmor och farfar där mina kusiner med föräldrar är. Vi ska fira minijulafton eftersom vi åker bort efter julen.
Idag har jag storstädat mitt rum och nu är det fint här. Lite julpynt och tomtar finns nu i mitt rum. Men jag ska pynta lite mer senare. Jag gillar att vakna upp på julafton och se pyntet och njuta av det då. Inte se det flera dagar innan jul. I och för sig är den här julen lite speciell och vi har gjort allting lite tidigare än vi brukar för att hinna njuta av det innan värmen. VI har bakat kola och lyssnat på julmusik idag också. Jag tycker mycket om julmusik. Inte sådan där religiös och lugn musik utan lite nyare låtar. Ungefär.

Åh, nu är Eb i Hurghada, Egypten och Em på Koh Lanta, Thailand. Lite avundsjuk blir man allt. Men jag får mitt snart. Bättre sen än aldrig. J är också på väg bort. Hon smsade mig för ett tag sen och skrev:
"Johanna! Jag är i ett narnialandskap nu, massor med snö" eller något sådant.
Jag vill också ha snö! Men allt kan man inte få, tyvärr.
30 grader och sol, lite lätta moln och varma tropiska skurar då och då. Det är vad som väntar mig på Bali och det känns ju ganska bra det med. Faktiskt.

En underbar dröm.

Jag hade en underbar dröm i natt. Det var en dröm av två delar som satt ihop. Jag minns inte exakt vilka som var med i drömmen. Men så här var det.
Jag stod i liftkön i Sälen då några från klassen kom åkandes. Vi satte oss i liften och åkte upp. Jag solade mig själv mot den klarblåa himlen och tittade på de med mig. Jag satt bredvid Y. Sedan åkte vi av liften och vi alla bestämde oss för att  åka till skogsbrynet och fika lite. Ett gäng av oss åkte dit och vi satte oss i solen. Sedan tar jag upp lite snö i min hand och formar den till en boll. Jag kastar den på X och X kastar tillbaka. Jag kastar tillbaka och sedan pulsar vi runt i snön och kastar snöbollar. Fler och fler kommer med och vi skrattar. Jag kastar på X igen och ramlar i den höga snön. Vi alla faller i en stor hög och bara skrattar.
Sedan händer detta:
Jag satt på mitt rum och var inloggad på datorn då min syster kommer upp med X bakom sig. Jag tittar på X och syster går sedan ut ur rummet. Vi står där ett tag som om det var år sedan vi sågs senast. Sedan ger vi varandra en kram och skrattar. Vi stod där ett långt tag tillsammans och bara skrattade och var glada. Jag började skratta ännu mer och jag ramlar ner på sängen och skrattar ännu mer. Vi var riktigt glada. Bara X och jag mot världen.

Det var som att jag vaknade ur drömmen när jag låg i sängen och skrattade istället för i snön.  Det var en underbar dröm och jag önskade verkligen när jag vaknade att det var sant. Allting var så härligt och roligt och det stod lycka skrivet i våra pannor. Allting var underbart. 

För ett tag sedan hittade jag den här textraden. Jag tycker den är så fin. Lyssna.
"We look at each other and smile, your eyes are like stars on my heaven sometimes."

Falken.

Jag gick upp klockan åtta i morse. Vi åkte och hämtade gran med Kusin och farbror plus farfar. Det var mysigt. När jag skulle kasta en stubbe i ett "hål" i skogen så klev jag ner i ett hål! Hela mitt ben, upp till knäet, försvann ner i hålet som var täckt med grenar och ris innan jag klev i det. Jag ropade på min kusin på fyra år och vi tittade tillsammans på vad vi trodde var ett djurgryt. Han trodde det bodde en huggorm där men jag är mer säker på en vanlig orm eller ett näbbdjur. Det var i alla fall lite läskigt att ramla ner där. Helt plötsligt satt jag fast i ett hål liksom.

Igår på avslutningen så hade våran mentor gjort en mycket snäll sak till oss. Först sa han åt oss att ställa oss längs väggen i klassrummet och inte röra något. Vi följde regeln. Sedan skulle vi leta reda på våran plats kring bordet i klassrummet. På varje plats satt en liten lapp med ett namn på ett djur och två egenskaper som djuret har. Vi tittade runt och jag kunde inte gissa vem jag skulle vara. Men efter ett tag hamnade jag på Myrans plats. Egenskaperna var "stackmedveten" och "arbetssam". Efter ett tag avslöjade mentorn den lilla hemligheten bakom platserna och det var att under varje stol satt ett betyg fastklistrat. När jag fick kuvertet stod det "Amanda" på det. Och jag satt fel. H mitt emot mig hade kuvertet med "Johanna" på. Så jag gick runt och satte mig på Falkens plats. Där var egenskaperna "målmedveten" och "snabb". Så det är tydligen jag det. Enligt lärarna på min skola. Sedan slutade vi och traskade mot tåget. Kändes skönt att äntligen se på skåpet en gång och veta att man slipper öppna det på ett tag. Att höra dörren slå igen bakom och veta att det är lov. Att se alla elever på väg hem. Alla lika glada och lättade. En termin av roliga och jobbiga saker var över och vi alla njöt.

Innan skolan hade vi paketöppning. Jag fick en jättefin halsduk från A. Vi gjorde en utlottning så att man tog en personlig lapp och sedan la vi de i en hög och varje person fick dra en lapp. Jag fick därmed A's lapp. Em fick min - ett manikyr sätt. Lite roligt sådär.

Jag gick till mig med A, Eb och J. Vi spelade spel och bakade morotskaka. Sedan tittade jag och A på "Bäst i Sverige". Ganska gullig film. På kvällen kom M med familj hit och vi spelade spel och hade roligt.
Idag ska jag ta det lugnt och baka Kola med mamma på eftermiddagen. Det är ju faktiskt lov nu. Sedan ska jag börja packa. Har fullt upp kommande dagar och det behövs läggas fram kläder och tvättas. För under onsdag och torsdag hinner jag inte packa. Det blir nog bra! Jag är expert på att packa för mycket. Men i år, denna resa, ska jag bli bättre. Har ju ändå ett dussin med sommarresor i bagaget så något borde man ju ha lärt sig med åren. Shorts och bikini är det som gäller. Så mycket vet jag!


Musik?

Nu ska jag krypa till sängs. Dagen har varit lugn och skön med kompisar hela tiden. Först i skolan, sedan hemma med E, A och J och sedan M med familj på kvällsbesök. Det var jätteroligt.
Imorgon ska jag upp klockan åtta för att hugga gran med min farfar, kusin och farbror. Får se om syster orkar upp. Eller om jag gör det. Har ju trots allt mycket sömn att ta igen nu faktiskt. Ska ändå bli mysigt i skogen.

Avslutningen gick jättebra! Jag är glad över mina betyg! Det jag är allra mest överraskad över är mitt MVG i musik. Jag kan inte sjunga... Men ändå!
Sedan är jag nöjd med resten. Nästan år ska jag jobba som tusan för att höja mitt Idrottsbetyg till max. Det är det enda som sticker ut just nu. Känns lite surt.
Jullov är alltid lika underbart!

Travellers.

Jag är trött som få. Jag är glad.
Vad an detta vet jag inte. Men jag är det bara. Om åtta dagar åker jag till Bali. Om sex dagar är det julafton. Om tre veckor börjar skolan men då är jag på Bali. Allt detta gör mig lycklig. Julen, resan och alla underbara människor som finns.
Idag har jag städat mitt skåp i skolan, sett på film, ätit godis (då jag förövrigt lyckades äta en med likör i, men som jag fick spotta ut på Eb's toalett, tur att det inte hände i skolan) och spelat Sims med J och Eb. Busat lite också. Förlåt, busungen min.
Vi räknade ut att vi alla åker bort nu under julen. Imorgon åker Em till Thailand, på lördag åker Eb til Egypten och på söndag åker J till Sälen. Både sol och skidor är det som gäller. Jag kommer sakna er alla!
Helgen därpå åker jag till Bali och L till fjällen.

Underbara människor var det ju. Och så ska det förbli. Jag längtar och jag är glad. Precis som det ska vara.

Blåa lögner.

Sista lektionen på tre veckor är avklarad.
Igår kväll pratade jag med J på datorn. Jag kom fram till att hon var en ocoolemobusunge (NR1). Hon sa däremot att hon var bäst i världen. J bad mig att skriva att hon var bäst i världen. Jag sa att jag inte kunde ljuga. Hon sa att det bara var en blå lögn. En blå lögn. Egentligen, vad är skillnaden mellan en vitlögn och en vanlig lögn. Kanske att de vita bara försöker göra saker bättre. Så i alla fall. Här kommer en "blå lögn":
J är bäst i världen.
Vad det är för skillnad mellan en blå och en vit lögn vet jag inte. Men jag tror att en blå är något bättre än en vit. Kanske.

Idag var jag i skolan som vanligt och vi hade sista lektionerna. Först var det musik och vi skulle göra charader. Det fick inte bra för mig och mitt lag då killarna skrev omöjliga och något omogna saker till oss att göra. Haha, vi va antagligen ganska rädda också. Konstigt nog.
Sedan hade jag, Eb, J, H, A och Em en lektion för sexorna. Min lillasysters klass. Det var roligt. På svenska lektionen som för övrigt var våran sista lektion redovisade några killar om musik. Sedan var det dags för kreativa valet men vi åt lite julbord innan det. Jag, L och A höll på med ett flytande fläckborttagningsmedel, frätande och farligt. Därför hade vi på oss skyddsutrustning. Efter skolan hämtade farfar mig och vi åkte till Täby och handlade julklappar till mig. Han hade dåligt med idéer så jag fick följa med. Men jag minns inte vad jag köpte. Haha.

Jag låter som en anka men är fullständigt pigg egentligen. Konstigt. Men imorn börjar vi tio och ska se film och städa. Städa lär inte behövas då killarna i klassen fått som belöning att städa när de gjort annat dumt. Haha, lite roligt trots allt. Sedan är det snart jul. Och jag måste packa, skriva rim, städa, hugga gran, pepparkakshus, minijul, och slå in de sista klapparna. Och julgodis, sist men inte minst faktiskt. Jag kanske hinner trots allt. Måste sova lite också. Men det kommer ändå. Automatiskt i princip.

Tomtenissen min.

Jag är verkligen dålig på att göra rätt saker vid rätt tid. Väntar alltid med det viktiga och tar det oviktiga och roliga före. Men jag ska bättra mig. Börjar bli trött på det där vid det här laget.
Igår slutade vi vid elva tiden och jag, A och Eb gick hem till H. Där bakade vi pepparkakor och glaserade dom! Det blev jättefina gubbar, bilar, granar och lite annat smått och gott. När jag kom hem vid halv fyra tiden vilade jag bara. Har fått jordens hosta men inga andra symptom på sjukdom. Typiskt mig. Jag blir aldrig sjuk! Alltså det är ju skönt i viss mån men istället får jag ha lite hosta, lite förkylning eller liknande. Och idag är det också lite hosta men för mig känns det ovanligt mycket. Jag har inte varit sjuk sen i fyran eller femman om ens då. Det är verkligen otroligt. Haha.

Idag ska jag gå till min fyraårige kusins Luciatåg efter skolan. Han ringde mig och syster igår och frågade om vi ville komma. Självklart tackade jag ja och det finns nog inte något mer gulligt än det. En liten tomte eller vad det nu blir. I skolan är dagen lugn och jag har gjort klart allt skolarbete så det känns ganska avslappnande.
Bara fyra dagar kvar i skolan nu. Eller tre. Fredag är ingen riktigt dag. Bara "God Jul" "Hejdå" "Kram" "Bra betyg" och liknande. Det är så julavslutningar går till, I guess. Då är det sju dagar. Idag är det tio. Vid den här tiden om tio dagar är jag på planet. På väg långt bort. Och jag längtar.

Kusiner är allt för underbara.

Helgen blev inte alls som jag hade tänkt. Men den blev ganska bra ändå.
Luciatåget i fredags gick bra. Hade två tåg och det gick bra. Jag var en av de som skulle gå fram till Lucias ljus och tända mitt. Det gick bra. I skolan gick alla hem efter Lucia tåget men jag och Em redovisade våran muntliga för några tjejer och en tjej från C klassen. Hon hade ingen att va med eftersom alla i hennes klass skulle hem men hon ville gå på matten då vi skulle det. Så vi åt lunch och pratade. Roligt! Sedan åkte vi till Täby. Jag handlade julklappar till alla möjliga. På kvällen var jag hemma med mamma och tog det lugnt. Veckan var tuff så det var skönt att slappna av. Det gick bra på matteprovet också. Så nu är jag lugn..

Jag gick upp väldigt tidigt för en lördag i lördags. Sedan åkte vi till Täby och tog en spruta och träffade sedan min faster och åt lunch. Klockan tre tittade vi på min kusins Luciakonsert på Naturhistoriska museet. Det var Adolf Fredriksmusikklasser som uppträdde och det var fint. Sedan åkte jag hem med småsyskonen till kusinen och passade de hela kvällen. Det var roligt faktiskt. De är verkligen söta.
I bilen hem hade jag och åtta åringen den här lilla diskussionen:
"Du är min äldsta barn-kusin Johanna"
"Är jag? Varför är inte dom storakusinerna äldst?"
"Dom är inte barn"
"När blir man inte barn då"
"När man har flyttat hemifrån och fått egna barn"
"Men storkusinerna har inte egna barn"
"Då är dom inte vuxna"
"Men dom bor ju inte hemma"
"Nej, dom är tonåringar"
"Det är dom ju inte A"
"Men, då är dom mellanvuxna"
Den minsta kusinen sprang runt och kramade mig hela tiden. Hon avgudar mig. Sedan sa hon"jag älskar dig" hur många gånger som helst. Så gulligt.

Idag har jag verkligen bara tagit det lugnt. Gymmat och vilat. En bra kombination. Just nu pratar jag med vänner på datorn och ska snart krypa till sängs. Inte för att jag är det minsta trött. Men ändå. Sista skolveckan börjar imorgon. Underbart.

Lucia.

Hela veckan har gått och jag trodde detta skulle bli en lugn och stillsam vecka. Men så fel man kan ha. Jag har verkligen kämpat. Men nu är det sista provet över för den här terminen. Det känns underbart faktiskt. Nu ska jag relaxa, har en sak kvar. Muntlig redovisning i svenska men det är lugnt. Jag klarar det.

Veckan har inneburit en massa saker. I måndags pluggade jag efter skolan och tog det bara lugnt. På idrotten lyckades jag göra en handvolt utan att skada mig. Inte utan pass... Men ändå. Sedan var jag hos sjukgymnasten som såg riktigt allvarligt på det här med mitt knä. Jag tror det är lika bra för mig att ta det lugnt nu senaste tiden. Idag gjorde det så ont att jag fick tårar i ögonen och det kändes inte som att jag hade ett ben. Sjukt jobbigt.
I tisdags var det första riktigt luciaträningen och det gick väl bra. Vi har bestämt vem som ska vara vad och liknande. Sedan åt Eb och Em här och vi pluggade till matteprovet.
Onsdagen var det håltimma mellan matten och Luciaträningen så jag, Em och Eb pluggade matte. Sedan var det som sagt Lucia. På kvällen var H med mamma här och vi planerade lite smått inför Sälenresan.
Idag har vi återigen haft idrott. Det var då det smällde till, alltså inte "smäll" smällde till utan det bara helt plötsligt började det göra så sjukt ont. Sedan hackade knät upp sig hela dagen. Det var matteprov också. Gick nog ganska bra. Kändes så i alla fall. Det gäller att lita på sina instinkter. Luciaträningen var seg men vi klarar nog det där imorgon. Ganska kul ska det allt bli. Sedan åkte jag hem och gjorde svenska. Nu ska jag ta det lugnt.

Alla dessa dagar har gått ganska fort. Helt okej fort och ingenting speciellt har hänt. Betygen är nu satta och vi kan vila ut. Det är sådant som man behöver efter tuffa tider. Men roligt har det varit. Det mesta. Som en bergochdalbana med mest nerförsbackar men ibland med riktigt backar rakt upp. Men efter dessa har det alltid kommer en backe rakt ner. Antingen för långt ner så att det blir en ny jobbig uppförsbacke eller bara litegrann - precis sådär lagom för att åka vidare. Oftast har det till och med gått uppför efter stupen. På direkten liksom. Utan att man ens behövde tänka. En för varje ämne skulle jag kalla det. För de är ju inte lika varann, inte alls.

Time?

Jag har för lite tid. Hinner inte med allt. Inte nu heller.
Dagarna är fulla och planerade och jag hinner knappt med hälften. Känns det som.
Men i alla fall. Dessa dagar har spenderats till luciaträning till sen eftermiddag och skola på dagen. Får berätta sedan. Den lilla tärnan måste springa till tåget snart.

En sak till. Jag förstår det inte, men ändå gör jag det. Bakom det där stela döljer sig det där fina. Ibland är det konstigt hur man ser olika på saker. Dagen gryr och jag har mycket att säga. Men tiden tar ut sin makt. Kanske den största faktorn vi ser ner på. Att tiden tar över och vi inte längre kan vinna över den.

10 000 meter?

Måndagar är som en dröm. Inte som en bra dröm utan bara en dröm för det känns som att man sover hela tiden och inte är vaken. Som om saker sker omedvetet på något sätt.
Dagen har gått ganska fort emellanåt. I vissa ämnen är det som att vi gör allt nu på slutet. Som ett sista ryck i ett 10 000 meters lopp. I andra är vi nästan framme och tar de där lugna sista stegen in mot mål och vet att man ändå kommer först. I andra kämpar man om att komma på pallen. Det är verkligen olika.
Vi har arbetat med projekt i franska, muntlig framställning i svenska och film om American History på So. Sista lektionen var idrott. Vi skulle examinera av våra gymnastikövningar. Det gick ganska bra trots att mitt hatade knä inte ville sköta sig idag. Det har värkt sedan första steget i morse. Läraren delade upp oss i två grupper. Jag, J, A och T spelade basket mot två av killarna när de andra testades. Vi klådde dem med 16-8. Fyra mot två. Men i slutet när vi drog ifrån var vi bara en mer. Och de är ju killar. Vi tjejer. Eller kanske tvärtom?

Efter skolan gick jag snabbt till gymmet och träffade sjukgymnasten. Hon verkade riktigt förbryllad över mitt knä. Ingen kan se vad det är som är fel och ingen kan förstå. Det är så hemskt mystiskt på något sett. Jag tränade lite rehab och så innan jag tog tåget hem. På eftermiddagen pluggade jag matte och lite teknik. Middag med otroligt söta små kusiner som jag busade litegrann med. De är underbara! Nu på kvällen har jag suttit framför datorn och tränat på luciasånger med Eb. Haha, lite roligt. Snart kommer min mamma hem och vi ska äta en lussebulle och dricka lite té. Jag hör tåget komma nu. Bäst att göra i ordning téet. Höst eller vinter, mysigt ska det vara.

Maskerad.

Helgen har gått förbi. Fort som vanligt.
I går var jag bara hemma hela dagen och pluggade. Vid fyratiden åkte jag till Eb och hjälpte henne att fixa i ordning. Vi fixade sallad och mat och efterrätt. På kvällen åt vi mat, goda kyckling spett och ris, spelade ett spel (jag och J var bäst) där Em och L vann ganska överlägset. Sedan såg vi på Kung Fu Panda, en riktigt gullig film! Jag och A sov sedan över hos Eb på kvällen och de andra gick hem. Vi gjorde inte så mycket mer.. Kvällens tema var "tvserier" och Em vann röstningen om bäst maskerad. Hon var Sandy från Grease och vann pris för bästa kostym!

Vi vaknade vid åtta tiden av att det var iskallt, jag menar det, iskallt i huset. Mina tår var frusna och vi bäddade in lite mer täcken innan vi somnade om. Vi tolv tiden var jag hemma igen och då pluggade jag. På eftermiddagen har jag tränat också. Var längesen sen sist så det var riktigt skönt. Nu på kvällen har jag sett på OTH och ätit middag och snart kanske jag ska baka lussebullar med min syster. Skulle behöva vila ut men det får bli nån annan gång.  Tror jag.

Helgen har varit rolig! Riktigt rolig. Sådär i efterhands rolig. Med andra ord var den bara riktigt rolig. Allt blev så bra på något sätt. Känns kul. Nu är det back to reality, så farligt är det inte ändå. Snart jul!

Skumtomtar och turkosa vatten.

Jag vaknade vid åtta tiden i morse av att Em skickade ett sms. Sedan hade jag svårt att somna om. Jag kom på igår kväll att jag, smart som jag är, hade glömt mattepapprena och när jag vaknar kommer mamma med idén om att vi ska åka till Eb och låna dem. Så fram tills nu har jag suttit och räkna matte, hästar och motorcyklar och relativa frekvenser, komplementhändelser och allt som hör statistiken till. Jag tog precis en paus, det är trots allt lördag. Idag ska jag till Eb på födelsedagsfest. Jag ska dit tidigare bara för att hjälpa henne att fixa i ordning allt. Innan det ska jag hinna ta en dusch, äta lunch och göra något jag känner för.
Igår när jag och J var på pressbyrån i Täby såg jag en påse med Skumtomtar. Sedan dess har det vattnats i min mun av dessa små vit-rosa varelser. Beroende har jag stillat med en liten daimkaka istället. Det var också en evighet sen sist.
Igår pratade vi om resan, den stora underbara resan som kan bli hur som helst men som ändå känns så otroligt härlig. Jag längtar så att jag spricker, så att Sverige och det gråa vädret är noll bra. Konstigt nog är det ju inte så, men det känns bara så underbart att ligga på en strand, bada i turkost vatten och ta det lugnt till hundratio procent. Även flygresan längtar jag efter. Jag minns när vi flög till Thailand för fem år sedan, FEM ÅR, tiden går enormt fort, känns som om det var förra året. Jag, syster och A delade på trestolar. Syster somnade tidigt, hon var bara sju år gammal, också konstigt, och jag och A somnade också därpå. Jag var tio år gammal, han var tretton. När vi var någonstans över Indien kanske skulle A titta ut genom fönstret och råkade då väcka mig. Vi satt där, drack varsin cola och spelade spel. Mitt i natten på ett stort flygplan, på väg så långt bort ingen av oss hade varit förut. Nu är vi alla fem år äldre och det här blir en repris av det som var. Alla längtar, och vi har rätt att göra det. Tjugo dagar kvar.

Saknad.

Jag somnar snart och vi har gäster. Jag har faktiskt haft en ganska trevlig kväll utan några speciella händelser. Trodde att det skulle gå långsamt och att jag skulle vilja träffa vännerna. Men icke, jag känner för att sova, ha all tid i världen på mig och att åka till Bali. Det är med gästerna och kvinnans artonårige son som vi åker till Bali, Indonesien den 26 december. Närmare bestämt om 21 dagar. Tre veckor exakt! Gud vad vi ska ha det roligt, underbart och mysigt. Jag längtar.
Dagen är ingenting jag har tid att berätta om just nu. Det är bara så att jag inte orkar tänka på det just nu. Har varit i Täby och i skolan. Känns skönt med bara elva skoldagar kvar som Fn berättade för mig idag. Det märks att vi alla tappar fokus, inte minst jag, men jag döljer det och kämpar vidare som ett djur. Verkligen.

Saknad. Saknaden är enorm, både av personer och av saker. Jag saknar min älskade M och Sof. Jag saknar tiden med El. Jag saknar USA och allt runt omkring det. Jag saknar den enkla tiden. Om det nu har varit någon. Ibland saknar jag fler saker, andra saker, mindre saker och ibland obetydligare saker. Men det är bara så och jag rår inte för det. Jag tror att jag inte kan sätta ord på det annat än i mina tankar. Det är bara tomt ibland.

Utvärdering.

Snart är det äntligen helg och jag har fullt upp. Är nästan svårt att hitta en ledig minut känns det som. Jag har någon plan för varje dag. Både roliga och mindre roliga saker faktiskt.
Dagen har varit ganska okej. På morgonen såg vi på film och sedna var det provtalsgenomgång på matten. Jag vet inte hur jag ska klara provet. Eller klara gör jag ju.. Men hela vägen liksom. Aja, det ordnar sig. Som det mesta gör nu för tiden. Efter matten var det språk och jag, Eb och H arbetade med våra franska öar. Det vill säga en korallö utanför Mexico och en ö i Karibiska Havet. Efter lunch skulle vi leda lektionen, vilket gick sådär eller helt okej enligt läraren men ganska bra enligt mig. Aja, vi ska göra dert bättre nästa gång, jag, Eb och J.
På SOn skulle vi göra någon form av utvärdering av "livet". Frågorna handlade om allt mellan himmel och jord, från "Vad tycker du om skolmaten?" till "Hur ofta tar du dopingpreparat?". Helt sjukt. Vissa kanske lever så.

Efter skolan hämtade farfar mig och H och vi åkte till företagen och lämnade salamikorvarna. Så nu har vi fått pengarna. Efter det åkte jag hem och pluggade. När syster kom hem från träningen åt vi middag och däremellan såg jag lite på tv och pluggade.

Jag vill ha lov nu! Nu imorgon eller så. Det skulle kännas som en stor lättnad att kliva ut i kylan och veta att det inte är mycket kvar nu. Till SOLEN och till allt som har med det att göra. Jag längtar som ett litet barn gör efter tomten. Det ska bli underbart underbart. Sedan kommer jag tillbaka och åker till Sälen. Det låter så roligt och det ska det vara också.
Allt känns tungt och motigt nuförtiden. Så mycket att tänka på, så mycket att ordna och så mycket att genomföra. Jag behöver verkligen vila och lite omväxling, det gäller bara att göra det bästa av det som är och ta det lugnt. Tycker jag lyckats än så länge.. Nu ska jag snart kila ner till farmor och farfar för att fixa min stickning.. Den måste bli inlämnad imorgon. Jag klarar det.

Trötthet.

Fy, jag har stressknölar i nacken tror jag.
Idag har jag inte gjort någonting speciellt. I skolan hade vi musik på morgonen, sedan engelska, svenska och lunch. NO och matte efter lunchen och det var inte speciellt på något sätt. Dagen var ganska seg, känns som om veckan varat i en månad och jag minns inte ens vad jag gjorde i helgen. Så hemskt.

Efter skolan åkte jag hem med tåget. Jag pluggade och fixade med idrottslektionen tills imorgon. Nu är jag klar med allt som är tills imorgon. Vid halv sex tiden var jag hos farmor och farfar på middag. Sedan gick jag hem, ringde till Eb och J. A kom också med salamikorvarna och jag gick ner med dem till farfar.
Nu pratar jag med J i telefon och är inloggad på datorn, men det är inte så roligt. Jag tror att jag ska gå ner snart, ta det lugnt för ett tag och så där.

Åh, jag längtar till Sälen riktigt mycket! Det ska bli roligt verkligen. Nej, jag känner mig som en vaken zombie just nu. Så trött man kan vara.

I wish I had time for everything.

Jag somnar snart. Det känns i alla fall så.
Det finns en sak här på jorden jag skulle önska mig om det så var min sista önskan. Jag skulle vilja har med tid. Mer tid till allt, så att man helt enkelt kan göra det man vill och ändå ha tid över till det allra viktigaste. Tid till allt - att aldrig behöva välja bort saker. Det är nog det viktigaste vi har här i livet - tid. Just tid. Med tid kommer vänskap och kärlek och allt däremellan. Tänk om det bara vore så enkelt.

Dagen som sådan var helt okej. Teknik - läraren! kom på problemet med våra kopplingar. Verkligen på tiden det, men vi fick ytterligare ett stort arbete i våra händer. Sedan var det lucia träning. Det känns som att det inte kommer bli ett lucia tåg. Eller kanske. Sedan hade vi lunch och därefter So. Jag tror inte jag ätit så lite till lunch på en evighet. En knäcke macka med Keso och lite morötter. På SOn arbetade jag med tekniken eftersom jag är klar med uppgiften om politik. Sedan var det slöjd och jag hann, phju, klart med min uppgift. Så himla underbart. Efter skolan gick jag med Eb till henne och vi tränade till idrottslektionen. Ska bli roligt.

Nu på kvällen har jag pluggat och ätit middag. Sedan var jag inne på datorn samtidigt som pluggandet, en ganska dum idé. Men jag kom en bit. Jag pratade med mina kära vänner och fixade filmen till datan. Så mycket geek är jag ju, men inte tillräckligt för att få den att fungera i Dvd:n. Aja, jag tror det ordnar sig.
Nu ska jag snabbt hoppa in i duschen och sedan sticka lite till Desperate. Relaxing time.


A merry little Christmas.

Jag bet nyss av den ena halvan av ett pepparkakshjärta. Innan det åt jag upp det sista frambenet på ett jullamm.
Igår hann jag med otroligt mycket saker. För att ta det i ordning: jag pluggade, pluggade, åt lunch, pluggade, bakade en tårta till mamma, duschade, var på glögg med M, hade gäster, såg på TV och åt födelsedagsmiddag. Mellan det hann jag också med en del annat - som datorn.
Det kändes skönt och min helvetesvecka känns inte så helvetisk längre. Hur det nu kan komma sig.
I natt skulle jag ju sova gott. Men jag kunde verkligen inte somna kändes det som. Jag tror att jag sov men att jag ändå inte gjorde det. Jag är inte dödstrött nu så jag antar att jag sov. Men det var verkligen så att jag tänkte på hur jag skulle sova och tittade på klockan och undrade om jag sov mellan tankarna och drömmarna.
När jag vaknade skippade jag nästan sminket helt.. Gick till skolan som vanligt och det var riktigt skönt faktiskt. Men först hade vi franska och sedan svenska. Efter svenskan har vi i vanliga fall SO men det blev ändrat. Vi åt lunch strax efter tiotiden och gick därefter till Simhallen. Vi gjorde livräddningstest. Mitt knä mådde inte bra utav ryggsimmet och bröstsimmet och det kändes inte som att jag hade ett ben efter det. Men när jag väl räddat den orangea dockan från botten och simmat med en livboj gjorde vi inte så mycket mer. Vi simmade runt lite - dök och hoppade. Haha.. När jag tänker tillbaka på simningen var den riktigt rolig.
Efter det hade vi SO och sedan slutade jag. Jag gick med Eb till stationen, egentligen skulle vi ha tränat på dansen men J var sjuk så det blev inget av. Det betyder att vi har mycket att göra sedan! Väl på stationen märkte jag att tåget inte gick förrens efter en halvtimme och då hämtade farfar mig. Jag var där nere och sydde på en sak ett tag. Åt lite av ett mycket gott bröd som farmor bakat. Sedan gick jag hem och pluggade och var lite på datan.

Nu på kvällen har jag ätit middag och sett lite på TV. Sedan bestämde jag mig för att göra en Spellista i iTunes som skulle påminna mig om julen. Jag älskar julen, jag älskar pepparkakor och lussebullar och all julmat. Jag älskar allt med julen! Det är så mysigt. Sedan har jag fixat med en film till svenskaredovisningen. Jag känner mig som en geek J, jag kan faktiskt göra filmmenyer!

Just nu spelas Have yourself a merry little Christmas på min dator.
Första versen går:
Have yourself a merry little Christmas, let your heart be light. From now on,our troubles will be out of sight.
Jag hoppas det är så det blir också. 

Julafton 2007.

RSS 2.0