Jag vet att det är söndag men önskar det vore lördag.

Jaha. Då var det söndag också. Helgen har varit intensiv som vanlig, men kul. I fredags var jag på bio med R och sedan jobbade jag igår på dagen och på kvällen var jag hemma hos J. Vi gjorde värsta fina middagen som vi sedan bjöd på och så såg vi film, pratade och bakade cupcakes sent på kvällen.
Det är typ vår grej att göra det hos J. Alltid baka sent. Förut så bakade vi scones klockan sex på morgonen. Jag tror jag skrev om den natten här faktiskt. Sjukt kul. Tofflor till Statoil, haha.

Idag så har jag pluggat och känner mig nu redo för ännu en vecka i skolan. Tror det blir bra och imorn börjar även Eb på samma skola som mig! Ska bli jättekul!

Har inte så mycket att tillägga, typ.. Jag vill fota! Blommor kom till mig! Ska nog be mamma köpa några fina, gud så smart jag är. Haha.


Fysikläxa. Suck.

Idag har jag skola, som nästan alla andra unga här i Sverige. Det allra första vi har är idrott, ska bli ganska kul, men hoppas inte att det blir alltför hoppande och studsande på asfalt då mina ben inte riktigt är i den formen att de kommer klara av det, vad jag vet och tror. Men hoppas, det gör jag inte!

Igår var jag och fikade med en kompis efter skolan, vi hade jättemysigt och trevligt och det var kul att prata litegranna sådär. Fast vi var bara i skolan några timmar för Dyslexitest (Kommer du dyslexiförklara hela skolan nu eller?) Skojade, men tänk om det visar sig att ingen gjorde bra ifrån sig! Hur som haver så hade vi även fysik.

Gah, jag har äntligen fattatvåran fysikläxa! Mer underbart blir det inte, när det kommer till fysik. Haha. Idag ska jag åka tåg till skolan med en klasskompis samt en kompis som kanske ska börja i min skola och det HOPPAS jag att hon gör och att hon trivs!


Tidiga morgnar?

Det är typ mig liksom. Så typiskt, onödigt och jobbigt.
Jag pratar om att gå upp för tidigt på morgnarna. Jag gör det varje dag, vare sig det är helg eller vardag. Det vill säga, även om jag har en tid att passa, eller inte. Idag satte jag klockan på halv sex. Halv sex liksom? Det tar fyrtio minuter för mig att fixa iordning mig, typ. Kanske längre ibland. Men istället för att stressa så tar jag det lugnt, startar datorn, har musik på ibland, ja, bara har en skön morgon.
Så det jag ville komma till är att det är så skönt att ha tid att hinna vakna upp på, och inte bara stressa igenom morgonen. För då kommer man död till skolan. Och det vore ju inte så kul!

Nepps, nu ska jag springa ner till tåget. Jag har tid, don't worry.

En kurre korre!

Tror inte jag berättat om en rolig sak som hände förra sommaren då jag hälsade  på en kompis i USA.
Dom bor i en liten by/stad/ort, mitt ute på landet. En dag så vaknade vi och då var det strömavbrott. Hela staden var nedsläckt. Inget ljus what so ever, typ. Så vi begav oss ner på staden för att fördriva tiden lite, vissa affärer var stängda, andra körde utan kassaapparat.

Så dagen efter fick vi reda på orsaken. En ekorre hade grävt sig in till huvudledningen och tagit sig en tugga. Och så pang, en svart stad. Haha!


Working 9-5.

Jag jobbade igår kväll efter skolan. Trodde det skulle vara lugnt, ett bord här och där och inte så mycket att göra. I en timme hade jag rätt. Då hade jag två timmar kvar på mitt pass, trodde jag. I tio minuter till. Sedan ramlade det in folk. Vi hade i princip fullsatt inne och bord utomhus. Det var tisdag igår liksom. Och vi var två personer. Herregud!

Förresten, COLDPLAY!!!! säger jag bara. Så enormt underbar konsert!

A huset!

Idag så kom jag till skolan lite tidigt tillsammans med en kompis och vi mötte en massa annat folk som vi pratade med innan skolan började. Idag var vi i en datasal i A huset i skolan och där har jag aldrig varit! Så det var lite spännande..

Hur som helst så var det en ganska härlig dag i skolan, bara väntar på att allt ska komma igång nu igen med prov och sådant. Fast jag känner att jag har koll på det mesta faktiskt och att lägga upp det hela känner jag också att jag lyckats med bra!

Efter skolan gick jag och R till restaurangen och åt lite kladdkaka. Det var mysigt och kul!


Dumma allt.

Det har varit en hel del konstiga timmar senaste tiden. Igår kväll då vi hade gäster skulle min syster steka en macka och då gick brandlarmet och så fort vi startade det igen så gick det. Liksom hela husets stora brandlarm, kopplat till brandkåren, ja ni fattar. I morse gick det igen. Den säger att det brinner, men det gör det inte!

Och en sak till, tänker inte ta upp det, men det är en sak jag hatar med mitt liv faktiskt. Att bli utsatt för saker, och inte minst att det är ungdomar i min ålder som gör det. Egentligen är det inte allvarligt, men ändå.

Över till roligare saker, i kväll ska jag på Coldplay's konsert på Sthlms Stadion! Ska bli så himla kul! Längtar verkligen super mycket!!!

I wish I could...


...fly, out in the blue...

Kvarglömda kalendrar och 948 mail.

Det var ett tag sen nu, men i alla fall. Efter 948 mail i inkorgen har jag nu stängt ner min gamla msnadress. Liksom bara för att få en ny start, typ. Jag tröttnade på att ha en massa mail hela tiden, tröttnade på alla kontakter som jag inte känner, och vips, klickade lite och så var det bara nytt!

Idag åkte jag till centrum med en kompis efter skolan. Meningen var att jag skulle lämna in mitt busskort från skolan och få pengar tillbaka, typ. Men vad händer? Jo, jag är duktig, lägger brevet som jag ska ha med i kalendern som jag har i väskan, på så sätt skulle den säkert komma med. Men. Vart är den? Kvar i skåpet. Skåpet. Som slutar på 81. I skolan. Härligt. Vi åkte i alla fall till centrum för att köpa lite glass, sedan handlade jag också ett vackert pennskrin (!) och så träffade vi lite människor där. Kul var det i alla fall!
Imorgon blir det den stora staden tillsammans med Grupp 4 i projektarbetet vi håller på med. Kul!

Hes. Kråka.

Jag låter som inte-vet-jag-vad. Typ hes. Kanske. Kråkinfluensen, right.
Måste vara något som går på skolan eftersom alla som jag känner är lite krassliga. Kul, liksom.

Idag så kom jag till skolan med en massa kompisar. Vi kom väldigt tidigt innan vi började första lektionen, matte (!). Jättekul, verkligen. Det visade sig att vi skulle göra ett litet prov för att läraren ska se vad vi kan, men det gick bra. Chansade på nåt, hjärnsläpp liksom. Men men. Det blir bra! Sedan hade vi intro till ett projektarbete vi ska göra och så lunch, svenska och så slut!

Börjar 8.10 imorn. Suck. Blir att åka 7.13. Yummi.

LYCKA TILL ALLA NI SOM SKA BÖRJA SKOLAN IMORGON! I'm thinking about you!

This is school.

Ännu en dag i skolan har passerat. Idag har vi mest lekt för att lära känna varandra. Vi staplade folk på yoga mattor. Jag satt på en killes axlar jag inte minns namnet på. Haha. Sedan skulle vi förflytta oss med mattorna, leka "ta en hand i mitten och trassla ut knuten", namnen i bokstavsordning utan att prata och lite till. Sedan låg vi på gräset och formade ordet Elit 09. Kanske blir vi det, Elit 09.

Haha, grymt kul var det i alla fall, då och då. VI skrattade. Sedan träffade jag en massa nya människor som jag inte pratat med tidigare, både från klassen och från en annan klass. Kul! Träffade även min gulliga jobbarkompis i skolan idag. Imorgon är det träffa lärarna, ska bli spännande. Möts upp med några innan skolan, sen ska vi nog hitta till klassrummet tillsammans! Min nya skola är typ, stor. I alla fall jämfört med mina tidigare och jag har säkert inte ens gått runt i hälften av korridorerna. Men men, om ett tag lär jag hitta in och ut. Frågan är hur lång tid det kommer att ta.. Det återstår att se.

Har inga bilder att bjuda på, dock. Men det kommer, tjingeling!

Skolan.

Skolan väntar nu idag igen. Ska bli kul faktiskt! Måste åka kvart i åtta dock, lite segt, eller, verkligen segt. Menmen, ska möta en ny kompis innan vi börjar så jag hoppas henens bussar kommer i tid och att vi hinner ses innan vi ska virra oss bort till rätt klassrum! Men det ska nog gå bra!


A lonely berry searching for someone else.


Den sista dagen på sommarlovet är här. Jag har inte gjort något speciellt för att fira den, utan bara tagit det lugnt, städat och pysslat lite här. Jag har bland annat fått upp några ramar på mina väggar med lite fina bilder på blommor samt mig och mina vänner. Minnen helt enkelt.

Idag hände det något litet jag inte trodde skulle hända, blev inte mer utav det, men jag vet inte varken in eller ut! Vad ska jag ta mig till? Ge mig det skrivet i sten, bara.

Nej, nu vill jag fota lite, men har inga roliga blommor att fota. Alla är redan tagna hundra gånger om, mindre roligt. Jaja, jag får hitta på något annat. Typ, vad vet jag inte.

En av de första bilderna jag tog med den nya systemkameran, ett litet ensamt smultron. Vet ej om den är visad tidigare i bloggen. Beskuren.


Hanging on the moment...

Lever för idag, hoppas för imorgon.

Typ så är det. Men nu är dagen snart slut, en nostalgisk dag med min kära Eb.
Om några få dagar börjar jag skolan. Allt blir nytt. Jag är barnsligt pirrig, men det ska ändå bli kul! Jag ser fram emot det, men på något sätt vill jag inte att skolan ska ta slut! Det blir liksom verklighet då.

Jag har tänkt lite på sistone, om vad som komma skall och vad som bakom är. En sak är jag säker på, det var inte hit jag trodde livet skulle ta oss. Men om det säger att det är så det ska vara så stämmer det nog. Och tråkigt är det verkligen, för jag ville inte riktigt så.

Men nu är vi 6 miljarder själar här på jorden, och så enkelt är det inte. Och så enkelt blir det nog aldrig. För om det vore det, vad skulle vi se fram emot? Vänta på? Fundera över? Sakna? Troligen ingenting. Och så är det inte.

Motljusbild.



Bilder från min och Eb's lilla badutflykt för några dagar sedan. Och jag älskar foto i motljus, det blir så effektfullt. Dessa bilder är redigerade. Jag har klonat bort en ful skugga på båten och en bil på motljusbilden. Tänk er vilken utsikt vi har från restaurangen! Jobbet gick bra igår, min mormor och morfar var där. Det var bara jag och en till som jobbade faktiskt, men det gick superbra. Hur som helst så ska jag möta A, en gammal barndomsvän nu snart.

Några dagar på en pinne.

Efter min uttröttande jobbdag i söndags så mötte jag Eb och vi cyklade tillsammans ner till stora stranden för att bada. Det var jättevarmt i vattnet och vi badade ett bra tag och fotade litegranna. Det var jättemysigt och sitta på en klippa i solnedgången med en kompis och bara prata. När vi hade badat klart cyklade vi snabbt förbi en brygga där min lillasyster var och fick en kaka, sedan bar det hem till Eb där jag sov över. Trots min stora brist på sömn så somnade vi vid halv två efter att ha spelat The Sims och så. Jättemysig kväll!

Vid lunchtid dagen därpå kom H och J till Eb. Vi lagade lite mat och pratade! I alla fall, när vi precis ska åka iväg och bada efter lunch så ringer min telefon. Och jag hade sagt till Eb att jag slår vad om att jobbet ringer och frågar om jag kan jobba idag. Och så tänkte jag ut att jag skulle säga nej. Men så ringer det. Och det är från jobbet. Hon frågar om jag kan komma in på stört, men det svarar jag att jag inte kan utan att det i så fall får bli efter en timme. Men så säger hon att hon återkommer efter att ha letat mer. Tjugo sekunder senare ringer det igen och hon säger att jag får komma in till fem för att de verkligen behöver någon som "kan". Det var lite kul att dom valde just mig, yngst, och allt till det. Vi badade lite snabbt och de andra följde mig till jobbet. På kvällen åt även H hos oss. Och jag blev ansvarig för kvällen och som chef över de andra, äldre. Haha.

Igår var vi på bio och såg Sommaren med Göran, den var rolig, men inte jättebra! Idag skulle jag träffat en gammal barndomsvän men hon var sjuk så det får bli en annan dag, lite synd, för jag hade verkligen sett fram emot att träffa henne!


Jobb, jobb, jobb.

Vilken galen dag på jobbet det har varit. Det var lugnt till tolv halv ett någon gång. Sedan small det.
Vid halv tre hade vi sålt 178 glassar och 134 mat. Vid fem hade vi sålt 300 glassar och 250 mat. Cirkus. Klockan fyra när serveringsansvarige kom var det kaos. Fullsatt med lunchgäster ute och massor med bokningar ikväll. Åttio personer med andra ord. Trettio av dem skulle komma fem. Vid tjugo i fem var hälften av reservationerna ute pågrund av de upptagna borden. En liten stund senare hade de flesta gått och jag och serveringsansvarige J sprang runt som dårar där ute och torkade bord och dukade upp. Fem hade ingen av de som skulle jobba kväll kommit in i jobbet så då fick jag ta bord. Jag började nio idag, nämnde jag det?
Men det var en bra sista dag! Jag fick göra mycket och så. Det kändes jättebra! Kommer sakna detta.

Har jag sagt hur många smeknamn jag fått på jobbet. Det är Lilla Gumman, Lilla Johanna, Pinglan, Juvelen, mitt efternamn, Johanna, Pigg och glad. Mest är det nog Lilla Gumman faktiskt. Men ändå.


D'you think I'm crazy?

I think I'm crazy...
Gå upp klockan sju en söndag på sommarlovet efter att ha somnat vid halv tolv och vaknade vid två. Det känns inte riktigt bra, ärligt talat. Men, jag jobbar ju. Så det kanske blir lite mer okej då.

Igår kväll satt jag uppe vid datorn och fixade bloggen. Lite mer komma skall. Jag är faktiskt nöjd! Hur som helst så jobbar jag nio till tre idag men om det blir så att jag måste stanna kvar längre gör jag det gärna då det är min allra sista dag idag. Okej, jag har en middag på onsdag också. Men förutom den.

Om åtta dagar börjar vi skolan så det är lika bra att börja ta det lugnt nu, vila upp sig. Och jag vet att jag kommer se tillbaks på den här sommaren som en alldeles speciell. Kanske inte i social-rolig väg men ändå. Det känns som om den här sommaren är början på nåt nytt och gud så jag har gillat det! Det har helt enkelt varit en minnesvärd sommar och lite till.

Flower power.


Canon Eos 350D 18-55mm
Justeja, översta bilden är redigerad. Det är samma bild från början. Har bara beskurit den samt dragit lite i kontrasterna och färgerna för att få fram skärpan.. Typ.

Sjukt trött. Somnar om jag sitter ner. Orkar inte stå. Så blir det efter 6 timmar HÅRT jobb med mig i kassan. 135 luncher och dubbelt så mycket glass om inte ännu mer. Och då är inte ens kaffet inräknat. Jag tittade på klockan en gång innan tre. Det var tio över elva. Kvart i fem gick jag hem. Men kul var det!


Lärdomar.

Jag har lärt mig några saker efter att ha jobbat på en restaurang.

- Flytta aldrig på ditt glas för att underlätta för servitrisen, det känns inte bra för den som serverar.
- Ge alltid dricks om du är nöjd med servicen även fast det inte är ett måste. Beröm också servitrisen för jobbet.
- Behöver du klaga på maten, gör det efter första tuggan och inte när du ätit klart då servitrisen gör allt för att få dig nöjd.
- Försök ta beställningar av den servitris du alltid haft, bara för att underlätta för de som jobbar.
-  Även om en servitris ser ut att ha all tid i världen när personen hjälper er så har personen hundra andra saker i huvudet samtidigt.
- Ta inte för givet att alla servitriser dricker vin och har smakat på maten. Ofta finns det inte tid till det.

Som servitris:

- Man kan aldrig le för mycket.
- Ta inte för givet att alla vet vad olika sorters mat är.
- Säger någon en öl, menar de en starköl.
-  Prata med gästerna och fråga artigt hur maten smakade.
- Blir det något fel, bjud på efterrätt eller kaffe.
- Även om du har mycket att göra går gästerna alltid först.

Lite av det jag lärt mig under dessa veckor. Nu är det dags för jobb!

Ett litet klick.

Nyss publicerade jag en bild på en blomma, eller hur?
Och jag tänkte att jag skulle visa den med 700 px bredd istället för 400 så jag valde det och när den gjorde det så blev den halv. Och ni vet att jag sagt att alla bilder är oredigerade som jag visar, men det stämmer ju inte nu. Men när jag tittar på den beskurna bilden så gillar jag den verkligen! Tänk vad ett litet klick kan göra mycket för en bild. Som alltid. I alla fall, här är originalet:


Hm, nu blev jag fundersam, vilken som egentligen är bäst.. Tål att tänkas och redigeras. Men det kommer senare tror jag då datorn inte är prioritet nuförtiden. So long!


Bad, bad, bad, blomma!

I morse så hade jag bestämt mig för att göra något, typ bada. Så vid ettiden idag drog jag ner till stranden med restaurangen och gick för första (!) gången på hela sommaren förbi personaltrappan och hälsade på kocken och chefen som var där utan att gå upp. Där nere mötte jag L och det var verkligen supperkul att träffa henne och bara prata om allt mellan himmel och jord och samtidigt sola och bada. Jag har inte träffat L på hela sommaren så det var roligt!

I vattnet var det väldigt varmt, över 20 grader faktiskt! Så vi badade ett bra tag och köpte en glass när det blev varmt ändå. Hur som haver, när jag kom hem så bakade jag blåbärskaka till mamma och pappa plus min lillasyster. Den blev ganska god men misslyckad tyvärr. Herregud, jag börjar bli dålig på att baka! Okej, kanske inte livets viktigaste detalj, men ändå.. Kakan var god trots att det rann smet i mitten av den. Fast vi kom fram till att skylla på blåbären och inte på mig. Jag hade lust att göra nåt idag, men så blir det icke eftersom det är min näst sista lunchdag på jobbet imorgon! Om inte det finns ett litet middagspass till mig på söndag som jag kan få byta mig till? Men så väl blir det nog icke, tyvärr...


Kolla så vacker en av alla blommorna min kompis mamma har i trädgården
Canon Eos 350D 18-55 mm


Löven.


När jag kom hem igår så upptäckte jag något sorgligt på tomten. Det var löv. Men de var inte gröna, utan höstfärgade och jag började genast inse att det inte är sommar länge till. Löven var gula, de var inte gröna. Höst, höst, höst sa de till mig. Men så fort jag tittade upp såg jag himlen som var klarblå och alla blommorna. För det är faktiskt fortfarande sommar. Inte höst. Och det är jag glad över.

Har varit hektiska dagar nu senast. Mycket luncher. Väldigt mycket luncher. Fast det har varit roligt men jobbigt. Imorgon har jag ledigt, ska bli skönt, faktiskt. I kväll så gick jag till en kompis hus där mamma skulle vattna blommor och fotograferade några av dem. Hon är så duktig på trädgårdar och blommor!
Imorgon hoppas jag på värme och i så fall ska jag bada! Tjiho!

Systemis!

Himlen är jättevacker nu, märkte jag precis. Mörka moln men en ljus himmel bakom.

I alla fall, ikväll har jag varit hos Eb. Vi var nostalgiska och hade The Sims som sysselsättning. När vi var mindre gjorde vi alltid så, spelade tillsammans med en stor skål godis bredvid oss. Så idag fastnade vi igen, och tiden gick verkligen fort.. Hipp som happ var klockan åtta och middagsdags när den innan hade varit tio över sju. Konstigt.

Jag var ute och fotade med min älskade systemkamera igår. Okej, min och min. Min pappas Canon 500D som är så mycket bättre än 350D'n som jag pch min syster fått överta. Annars har jag en egen kamera, en Panasonic Lumix t25 som är en digitalkamera men med bättre funktioner och det är perfekt att ta med sig. Men ibland vill jag få andra sorters bilder än de automatiskt tagna (bländare, slutaritd, iso) och då blir det systemkamerorna som gäller. Oftast 500D faktiskt. Men jag ska bli bättre på att använda 350D för det är egentligen inte så stor skillnad, bara att displayen visar bländar och slutartidsinställningarna på ett annat sätt. Och jag som är urusel på att blunda med ett öga under en lång tid måste verkligen anstränga mig för att se inställningarna i 350D'n. Plus att jag får kramp i ögat ibland, så det liksom inte går att blunda. Haha. Någon gång ska jag köpa mig en fin systemkamera, för jag älskar dom!


Alla bilder är oredigerade som jag visar.


Shopping.

Var i Centrum idag tillsammans med en kompis och shoppade och till skillnad från Nacka Forum så hittade jag en hel del. Det var roligt! Det är alltid så, oftast hittar man ingenting när man verkligen behöver det men när man inte måste så hittar man en hel del. Det är lite lustigt sådär..
Nu för tiden är jag grymt trött hela tiden, jag känner det, och lider av det ibland. Vet inte vad det beror på men så är det. Imorgon ska jag sova ut och träna innan jag jobbar middag (jippi) på kvällen!

Jag har börjat oroa mig för gymnasiet igen. Jag vill inte vara ensam på dit vägen och inte gå ensam hem heller. Det känns lite obehagligt men det ska nog gå bra, ska vi se. Det ska bli roligt i alla fall! Nu ikväll ska jag sova tidigt och kanske slappa framför One Tree Hill innan sovdags, det känns mysigt och verkligen något sådant som jag behöver nu framöver. I alla fall så känns det bra med jobbet nu och jag är glad över middagspasset imorgon.


RSS 2.0