I love my job.

Vi hade det jättebra i Småland. Bodde fint, fick härligt massage och en middag i hästväg. Sex rätter. Vad sägs som svartpepparglass, sparris i en burk som det kom upp rök ur när man öppnade, morotscreme till efterrätt och lite i den stilen. Men gott var det. Sedan blåste vi glas, min skål är fin men fick tyvärr en liten spricka på vägen hem!

Efter att jag kommit hem så träffade jag J, A och Em och vi åkte iväg till ett nytt stort shoppingcenter. Jag som verkligen skulle shoppa, hittade ingenting. Men kul var det och på kvällen var vi på J's båt och hade det mysigt och badade.

Igår jobbade jag väldigt sent. Det här kommer låta konstigt, men, jag älskar mitt jobb, jag gör det verkligen. Det är roligt att vara där och att göra allt som tillhör. Okej disken kanske inte är det roligaste men till och med det är ganska okej. Jag hade verkligen inte förväntat mig det av det här sommarjobbet, jag trodde inte det skulle vara så här kul. Det är faktiskt kul och jag har inget emot att stanna längre på jobbet istället för att sharp sluttid åka hem. Igår städade vi till halv tolv, jag och två andra och sedan cyklade vi hemåt tillsammans, jag och en av dem. Hon tackade mig enormt mycket för hjälpen och att det skulle tagit så mycket längre tid utan mig hur olagligt det än må vara att en 16 åring stannar så sent. Men jag är bara född 93 när det gäller jobbet. Jag beter mig ju inte riktigt som de andra sextonåringarna vilket jag vet att de andra har märkt, faktiskt, och det är bara kul. Så skitsamma, bokstavligt talat, om det är olagligt för mig, jag vill ju! Vi är verkligen ett team, och det gillar jag. Jag trivs liksom. Så snart ska jag dit igen, ska försöka få några middagspass i veckan då dom är roligast. Kanske på söndag?

Ikväll blir det i alla fall DnGalan på Stockholms Stadion tillsammans med Eb och familj samt M's familj utan M. Tråkigt, men sant. Jag hoppas kvällen blir jätterolig som den brukar vara och att jobbet går bra!

Sviten!

Nu far vi iväg snart, imorn bitti, och checkar in på en av sviterna på hotellet! Ska bli så himla härligt! Massage, pool, spa, god mat och ja. Sedan ska jag blåsa glas! Ohlala. Jobbar nästa gång på torsdag kväll, ganska bra!



Canon Eos 500D 18-55mm bländare 5,6
oredigerad

Glashotellet.

Igår efter jobbet så mötte jag Em lite snabbt tillsammans med J. De skulle åka iväg över kvällen men pågrund av mitt jobb idag så går det inte för mig. Istället somnade jag i lagom tid och känner mig ganska pigg idag! Hoppas det inte blir allt för mycket folk på jobbet idag, känner verkligen inte för det.

Vad annars? Imorgon far vi iväg till Kosta Boda och ska bo på det nya glashotellet där en natt. Vi ska få spabehandlingar och bada i poolen och den ledigheten behöver verkligen jag. Börjar kännas nu. Tråkigt nog. I alla fall så blir det nog jättehärligt!

Igår fick jag reda på en sak som jag verkligen skulle vilja händer! Mer kan jag inte säga, mer än att det verkligen skulle kunna förändra väldigt mycket för mig om några år och det vill jag! Eller en annan sak, nästan samma, som jag också vill. Åh!

Nej nu ska jag ner och skära mackor och sallad. Igår gick det bra men lite missar här och var som kunde blivit värre än de var från början. Men tillsammans fixade vi det. Och det kallar jag teamwork.

Biokväll.

Igår var jag först vid min farmors gamla bondgård där hon vuxit upp. Sedan åkte vi till Ikea och jag handlade tre fotoramar och ett påslakanset. Precis efter att jag kommit hem så åkte jag iväg till stan med J och Eb för att se på en bio. Vi såg The Proposal efter att ha ätit på ett pasta/salladsställe och handlat lite godis. Filmen var jättebra, en riktigt feelgood film som man skrattade till nästan hela tiden.

Såna filmer gillar jag. Enkla, roliga och glada. Men även drama gillar jag. Inte för mycket sorg men inte patetiskt mycket lycka heller. Och definitivt inte skräckfilmer. Fy för rysare. Action vetisjutton, okej i viss mängd. Science fiction är inte heller riktigt jag. Men allt går att se på med olika humör. Om man bortser från de allra värsta skräckfilmerna och en och annan vanlig film. Vanlig film. Haha.

Nu ska jag snart till jobbet! Tjingeling!

Förresten, Em och L är hemma från sina äventyr och det var evigheter sedan jag träffade dom! Så ett stort plus på det men ett minus på att Eb åker bort och ytterligare ett plus för att A kommer hem imorgon!

Barndomsvännen.

Igår gick det prima på jobbet. Mycket folk var det i omgångar, så mycket att vi två som jobbade inte sa ett ord till varandra på en timme eller så för att sedan börja skratta när vi insett hur mycket folk det kom på samma gång och hur extremt osociala vi varit under den timmen. Jag stod i kassan, "Var det bra så? Det ingår läsk, lättöl eller mineralvatten. Vad vill du dricka till maten? Varsågod. Ja, då blir det 85 kronor tack. Ska du betala med kort? Då ska du få dra det själv här alldeles strax. Här var ditt kvitto. Vill du ha kassakvittot också? Nej, okej, då slänger jag det. Du kan ta sallad så länge så kommer vi ut med maten snart. Tack så mycket." Så lät det. Den andra tjejen körde nog mer "Smaklig måltid" snacket. Men prata, det hann vi inte.

På kvällen var jag hemma hos M. Vi pratade och såg på film hela kvällen. Trots att vi bor några hundra meter från varandra så träffas vi väldigt sällan och därför finns det massor att prata om när man väl ses. Jag kom hem efter midnatt igår och somnade ganska snabbt efter det då jag gick upp vid åtta för jobbet..
Sedan pratade jag också med min chef igår och det fixade sig så att eftersom vi får besök imorgon så kunde jag inte jobba och då ska jag istället jobba kväll imorgon! Skönt. Får se om det blir jobb ikväll också, men jag hoppas inte det för då ska jag nog träffa M istället. We'll see.

Idag ska jag baka kladdkakemuffins med vitchoklad och grädde tror jag. Mamma hade hittat ett recept och det vore kul att prova! Sedan får vi se vad som händer, hoppas M kommer hem från en stadsutflykt så snart som möjligt så vi kan ses!

Om. Jag. Kan. Jobba.

Måste bara säga att jag inte har tid eller ork att skriva just nu. Det är lite för mycket saker på en gång och däremellam vill jag ha tid att njuta av ledigheten. Så det blir som det blir.

Så, i alla fall. Igår kväll såg jag fram emot en skön lugn dag idag och gick inte till sängs så tidigt. Vid halv tio börjar min mobil vibrera och jag tänker genast "jag orkar inte svara". Men reser mig ändå och det visar sig vara chefen. Som. Frågar. Om. Jag. Kan. Jobba. Om jag kan jobba, liksom. Vad säger man? En person på hela stället går inte. Så jag sa att jag kommer så fort jag kan, kastar i mig en macka. Vaknar till. Och cyklar iväg. En halvtimme senare är jag där. Påklädd, sminkad, ätit, cyklat. Hela huvudet snurrar och jag är grymt trött, kämpar emot och börjar jobba. Jag hinner på en timme trots centimeter mycket vatten på borden utomhus. Dagen går prima och vi klarar oss på två, teamwork! Imorgon hoppas jag på samma upplägg som igår bortsett från snurrandet i huvudet, sättet att väckas på och all den andra stressen. Men ändå.
På kvällen ska jag träffa M, en barndomsvän som jag delar många underbara minnen med. Och det ska bli jättekul för precis som jag inte hör av mig här, så hörs vi heller inte så ofta vilket är synd. Men så blir det. Fast så ska det inte förbli.

Nej, nu ska jag sova faktiskt. Måste orka upp imorgon.

Busy day.

Jobbat ganska mycket kväll senaste tiden. Nu blir det dag idag. Och bara för att så kommer jag vara helt ensam idag mellan halv tio och elva. Det vill säga 100% ensam. Inte ens en diskare på restaurangen och jag ska preppa:

- Mackor med tomat och mozzarella samt Mackor med skinka och ost
- Mini baguetter med kycklingröra
- Bakpotatis med Skagenröra
- Grekisk sallad
- Kyckling sallad
- Kaffe
- Stolar/bord
- Läsk
- Glas
och allt sånt. Tror ni jag klarar mig på en och en halvtimme? Det tror jag. Förtroende kallas det.


Varje gång ser jag en man som fiskar.

Nu är jag hemma från en kort utflykt med våran lilla båt. Varje sommar har vi åkt ut på badutflykter till öar här utanför men i år har jag inte varit med på en enda. Jag har jobbat så mycket, men idag åkte vi till en liten stad och köpte glass. Det var så härligt att känna vinden i håret och solen mot kinderna, åh!

En sak som jag verkligen älskar är att cykla hem från jobbet på kvällarna, eller dit på morgonen. Vattnet ligger stilla. Man är ensam ute och det är härligt ljus. På morgnarna möter jag alltid gamla par ute med hunden och solen skiner oftast. Vattnet är klart och stilla. På en brygga jag passerar står det alltid en gubbe och fiskar. Han äger en cykel spom alltid står en bit bort. Det ser så härligt ut där han står och tittar ut över vattnet. På kvällen är han borta och då är det istället segelbåtar som syns på vattnet i kvällssolen istället för kajakerna på morgnarna, eller motorbåtarna. Jag åker även förbi ett litet café som har haft öppet nått år eller så. Men nu, sedan vi öppnat restaurangen är det ingen där längre. Det är sorgligt att se och  också sådant jag ser på morgonen. Ägaren som går och plockar i trädgården och den tomma kiosken. Och allt jag ser på morgonen gör så att jag önskar att kameran var med mig. Och varje gång är den inte det.

Konserten!!!

Det har varit rätt intensiva dagar nu. Och så roliga. Jag jobbade tillsammans med en ny kille i tisdags och det gick jättebra! Sedan så åkte vi in till Globen men först åt vi middag på en restaurang. Det var buffé och så stekte de maten när man såg på. Efter det åkte vi till Globen. Och justja. Så här var det. Jag hade precis kommit hem från jobbet och skulle byta tröja när J ringer mig, eller jag ringer henne. Då säger hon att en biljett är över och vips, så skulle även Sara med.
När vi kommer fram till Globen så frågar vi vart vi ska in och killen svarar Parket A7 och så ner för trappan. Jaha, tänker vi och börjar gå. Väl nere på golvet så ställer vi oss bland folkmassan i det vi tror är Zone 1. Men när vi väl står där så upptäcker J en skylt med texten Zone 1 på och vi får förflytta oss ytterligare tio meter närmare scenen och få speciella VIP armband. Det hela slutar med att vi står två meter från scenen och upplever en jättecool konsert med Britney. En HELLYCKAD kväll och tack så mycket!

När vi ska gå ut från konserten fastnar mitt ben. Såklart. Jag kan inte böja knät bakåt utan stapplar upp i trapporna och när mamma möter oss säger hon att vi ska åka till Akuten för så kan det inte vara. Det kändes som en stor kloss i knät. Men som tur var var vi tvungna att springa till bilen och det släppte det. Så vi slapp. Sedan kom jag hem och somnade ganska snart.
Vilken rolig kväll det var! Helt otroligt!

Lonley.

Idag kan både bli en lugn dag eller en otroligt hektisk dag. Det är så att jag är den enda som står på schemat för restaurangen under HELA dagen. Det vill säga att jag inte säkert vet om någon byter av mig till tre och om någon jobbar med mig på lunchen, men så måste det vara. Jag ska ju på Britney's konsert ikväll och måste därför åka tåg in till stan vid fyratiden. Så, slutar jag tre med någon blir det lugnt, är jag ensam och ingen kommer tre kommer det bli stressigt! Det beror alltså helt på.. Tur att det inte är strålande sol idag bara, då hade det blivit jobbigt!

Igår så var jag hemma hos J och på kvällen kom även Eb med oss. Vi lagade mat och spelade The Sims typ. Eller vad gjorde vi egentligen? Vi bara var, typ. Det är lite skrämmande med sommarlovet eftersom det så snabbt tar slut och nu åker Eb bort och så är många kompisar borta dessa veckor. Så jag vet inte, men jobbigt känns det.

Snart ska jag kila till jobbet!


Svensk sommar?

Det spöregnar utan för mitt fönster och jag fastnade på ett klipp som handlade om en liten pojke som dog i cancer i år. Det var verkligen extremt sorgligt och jag började rysa när det tog slut och de berättade att han inte överlevde de sista tagen då cancern kom tillbaka.
Det finns så mycket hemskt som kan hända och man vet egentligen aldrig vad som väntar runt hörnet.

Idag ska jag nog träffa J ett tag. Jag hade hoppats på sol idag, men precis som jag sa så blev det inte så. Nu vräker det ner här så hur som helst måste jag vänta med att åka till J annars lär jag vara något blöt när jag kommer fram. Och det vill jag ju inte. Det är verkligen svensk sommar i sitt rätta namn nu. Det är inte särskilt varmt och solen skiner inte, men ibland spricker det upp och blir varmt och sol. Men så fort manvänder huvudet bort så har mörka moln dragit över och nästa sekund regnar det. Suck.

Kylig kväll.

Nu kom jag hem för inte så längesedan efter att ha varit hemma hos J och spelat The Sims 3. Det var ganska kul faktiskt men lite svårt att förstå till en början och jag tror det blir roligare när man kommit på alla funktioner som det nya spelet har till skillnad från det gamla. Men kul var det!

När jag cyklade hem var det riktigt kallt ute, jag frös verkligen och cyklade hem i ilfart. Det måste vara solen som ger värme för så fort den försvinner så blir det svinkallt ute. Typiskt svensk sommar. Nu vill jag ha underbart väder imorgon... Men det lär inte bli så. 22 grader cirkus tror jag det skulle bli ungefär, så det är ju egentligen ingenting att klaga på, men ändå. Några grader till skulle inte skada faktiskt.

Efter att ha spelat Sims så fick jag jordens värk i nacken som inte har släppt ännu, det är inte så roligt.. Men det går över!

Stranden.

Jobbet gick bra idag. Vi var väldigt få, men det gick ändå bra!

Efter jag slutat så gjorde jag mig själv en varm macka och gick ner på stranden och satte mig i solen. Det var jättehärligt där! Det blåste uppfriskande och solen sken. Lovely. Så jag åt min macka och tittade på alla modiga barn som hoppade i det kalla (18 grader?) vattnet och inte ens brydde sig om vinden som faktiskt inte var att leka med. Det gynnade vindsurfarna som också var ute på vattnet och det såg också härligt ut. Jag önskar att kameran hade varit med mig, men det var den inte, tyvärr.

Imorgon är jag ledig så då får vi se vad som händer och sker, Jag hoppas på sol!

33.

På något sätt lyckades jag nyss få upp 33 internetsidor utan att klicka på knappen en enda gång. Så börjar hela alltet blinka orange och inget vill sig.
Men 33 är tydligen max eftersom jag lät den stå och då stannade den där, precis på 33.

Ibland blir man trött på teknik prylar som alltid ska spela en själv ett spratt. Dumma dator..

Tired.

Det känns lite konstigt att sitta vid datorn och lyssna på Britney. Men jag kände att jag ville göra det. För det ska bli kul på tisdag!
Hörde även att det ska bli bättre väder några dagar nästa vecka!

Igår sov jag över hos El och vi hade kul som vanligt, men jag var sjukt trött på kvällen. I morse gjorde vi pannkakor och tittade på One Tree Hill..
I kväll ska mamma ha gäster och jag ska bara vara hemma då jag jobbar imorgon halv elva. Så det blir lika bra.


I don't wanna make you sway...

I talk to you as to a friend
I hope that's what you've come to be
It feels as though we've made amends
Like we found a way eventually

It was you who picked the pieces up
When I was a broken soul
And then glued me back together
Returned to me what others stole

I don't wanna hurt you
I don't wanna make you sway
Like I know I've done before
I will not do it anymore
I've always been a dreamer
I've had my head among the clouds
Now that I'm coming down
Won't you be my solid ground?

I look at you and see a friend
I hope that's what you wanna be
Are we back now where it all began
Have you finally forgiven me?

You gathered my dreams in
When they all blew away
And then tricked them back into me
You saved me I was almost dead

I don't wanna hurt you
I don't wanna make you sway
Like I know I've done before
I will not do it anymore
I've always been a dreamer
I've had my head among the clouds
Now that I'm coming down
Won't you be my solid ground?

I don't wanna hurt you
Like I know I've done before
I will not do it anymore...

I don't wanna hurt you
I don't wanna make you sway
Like I know I've done before
I will not do it anymore
I've always been a dreamer
I've had my head among the clouds
Now that I'm coming down
Won't you be my solid ground?

Sway- The Perishers
Kärlek.

Blomma!

Jag har massor med lim på fingrarna från en skål jag tog bort lapparna från. Jag skar mig i fingret på samma lapp. Annars är allt bra. Typ.

Idag var jag och mamma på Ikea och kikade lite. Hittade ingenting speciellt men jag köpte ett pennställ som frigör en massa yta på skrivbordet, så det är bra. Sedan köpte jag två små skålar och en kruka. Och en blomma köpte jag också idag. Den kommer säkert bli enormt välfotade kan jag tänka mig. En orkidé blev det. Och apropå köpa, igår köpte pappa en ny systemkamera! En Canon 500D! Gud så kul!

Nej, snart ska jag till El och sova över där i natt! Ska bli underbart kul!

Sometimes all you need is one. Flower.

Spöregn!

Gud så det regnade i morse! Det verkligen öste ner och smattrade mot fönstren. Nästan så att det var obehagligt. Mamma ska skjutsa mig ner till stranden för att undvika att jag kommer dit som en blöt hund, som hon uttryckte det.

Hur som helst så känns det hemskt att det bara är regn och åter regn nu. För det är inte det man sett framemot under sommaren. Svensk sommar, säger jag bara. Vart är solen? Snart har också halva lovet sprungit förbi och det känns jobbigt. Det är så skönt att vara ledig!

För inte så länge sedan kom mamma upp till mig med en lapp om en Fotoskola på internet. Så jag ska sno systemkameran och lära mig ännu mer någon dag!

Konsert.

När jag vaknade i morse så sken solen genom rullgardinen. Så jag tänkte att det äntligen skulle bli lite sol och en härlig dag innan jag for till jobbet. Men när jag kom ut märkte jag att det inte var så väl jag hade trott. Det var inte särskilt varmt och mörka moln började dra in. Så istället för att sola tog jag med mig kamerorna och fotade lite rosor i trädgården.

På jobbet var det kul! Serverade kväll idag och då är det A la Carte, alltså bordsservering och nota på bordet. Det gick bra hela tiden.
När jag slutat ringde J mig precis efteråt för att fråga om jag ville följa med på Britney konsert på tisdag. Och det kunde jag ju inte säga nej till när det också var gratis så på tisdag gäller det. Inte för att jag kan hennes låtar eller ens gillar henne men det är ju enormt kul att se! Så tack lilla gumman. Mh på dig.

Imorgon så här dags så ska jag fara till min morfar och mormor eftersom morfar fyller år. Jag och mamma åker dit och sover över sedan stannar vi på Ikea på vägen hem för att kika lite. Jag gillar faktiskt Ikea, i alla fall om man hittar något till sig själv och det hoppas jag att jag kommer göra.

Hur som helst så har dagen varit lugn och skön och jag är inte speciellt trött nu. Inte ens mina fötter gör ont och det är härligt som tusan med tanke på att jag sprungit en del idag. Plus att jag tränade imorse. Fast imorgon blir det en tidig morgon för att jobbet börjar halv elva. Ganska skönt och vi får se hur mycket folk det blir. Lite lagom sådär, hoppas jag. Då är det roligast!

Rädsla.

Jag är rädd.
Ibland är jag säker, samlar mod och tänker. Men jag kommer aldrig längre än till tanken. För hur jag än försöker går det inte. Jag är för rädd. För vad vet jag inte. För att förlora, kanske.
Och ibland intalar jag mig att inte ens förlora skulle vara så hemskt. För även om det är min dröm så är det fortfarande bara en dröm. En önskan som aldrig kommer gå i uppfyllelse fastän det varit så nära ibland.
Å andra sidan vet jag att det inte går att förlora igen. I princip är allt redan förlorat. Så det finns inte mycket att hoppas på längre. Men det vill jag inte intala mig. Utan det är nog det jag blundat för nu. Varken sett till höger eller vänster utan bara gått förbi.
Jag vill intala mig att allt blir bra. Att allt blir som det ska vara, så som det är menat att vara. För jag vill att det ska hända. Men ändå går det inte.
Nu står jag där och vill komma över igen. Men det går varken att titta eller till höger eller vänster. Och jag vågar inte ta risken att titta framåt. Så där förblir jag. Rädd.

Duggregn.

Fixade lite med bloggen igår kväll som sagt. Nu fixade jag klart det. Ska försöka lära mig allt sånt där har jag bestämt mig för. Hur som helst så håller jag på att lära mig och det gör jag via min testblogg. Så större förändringar kommer senare.

Idag träffade jag El. Vi hadfe superduper kul och pratade en massa plus att vi bakade och såg på Twilight. Jag har verkligen saknat min lilla El även fast vi gått i samma skola i en evighet och träffats varje dag. Men inte på samma sätt som förr och jag är glad över att vi sågs idag.

Jag tror det duggregnar ute. Det ser ut så genom mitt fönster men jag vet inte. Hoppas inte det regnar imorgon bitti då jag ska upp för att jobba. Ska bli roligt! Nej, nu ska jag dö framför tvn ett litet tag tror jag. ´
Allt jag skriver känns meningslöst för tillfället. Inget intressant eller viktigt. Men jaja.

Sen kväll, alone.

Igår kväll fastnade jag framför Photoshop och Spotify och tiden bara rann iväg. Photoshop gav ett bra resultat men när klockan började närma sig midnatt så fungerade ingenting sig längre och då stängde jag av datorn. Men trött, det var jag inte alls. Så jag satt uppe ett tag och tänkte. Så somnade jag tillslut.

Idag vet jag inte vad jag ska göra alls faktiskt. Får se. Det är lite dåligt väder idag så bad blir det nog icke. Funderar på att hoppa in lite snabbt i duschen nu. Eller nåt.

Loving you is easy, missing you is hard.


När solen lyser är himlen glad. När det regnar är den ledsen.
När vi ler är vi glada. När vi gråter är vi ledsna.

För länge sedan skrev jag om regn och solsken. Nu är det moln. Jag saknar dig!
Loving you is easy. Det står det på en mugg jag gett min syster. Och det stämmer.
Loving you is easy.

Getingsbesök.

Dagen spenderades på ett bad en bit härifrån tillsammans med Eb, A och Em's hund. Em är i Italien och Eb passar hunden. Så vi lades oss på en klippa och badade tillsammans med hunden. Efter ett tag så började det mulna på och bli riktigt grått. Så precis när vi skulle gå tillbaka till stugorna vid badet så börjar det ösregna. Himlen öppnade sig och ja, vi blev blöta. Det dröjde dock inte länge innan regnet drog sig bort och vi badade lite till. Sedan såg vi på film och nu ikväll så har jag bara tagit det lugnt tillsammans med min familj.

Min hals fick besök av en geting ikväll också, men jag hann slå bort den innan den stack. Fast som jag är så kände jag att det sved och att det blev konstigt i halsen. Men så var det säkert inte. Jag tror till och med jag skadade geting med handen när jag viftade för den kunde knappt flyga ut sedan.

Hur som helst så åker min lillasyster iväg i en vecka imorgon. Lilla flickan. Jaja, så liten är hon inte.

Mina små älsklingar.

Mina fötter värker så som aldrig förr. Gud så trött jag blir, har nästan ingen känsel heller känns det som. Haha, lite kul formulering.

Ikväll började vi se på en film men alla var alldeles för trötta så nu ska vi krypa till kojs och det ska bli skönt. Att få vila fötterna och huvudet. Och sova ut. Har inte gjort det mycket det här lovet ännu. Hur som helst så var min mamma och farmor och farfar på restaurangen idag med min lilla kusin L på fyra år. Han är en riktigt cool prick som har blivit så kärleksfull med åren. Först var han en buspelle som sprang högt och lågt. Men idag så satte han sig runt mina ben när jag inte kramade honom och pussade dom. Så söt. Lillasyster är underbar hon med.

Imorgon får vi se vad som händer för det beror på väder och vind imorgon. Hörde att det skulle bli sämre väder nu framöver, men meterologerna kan man väl aldrig lita 100% på så vi får helt enkelt se. Annars anpassar jag mig till vädret. Nej, dags för sängen. Ska stappla mig vidare till badrummet först. Tandsibissingarna måste borstas.

TRÖTT!

Varför blir jag så trött hela tiden? Skulle säkert ramla ihop om jag gjorde någonting annat nu. Så jag funderar på att lägga mig i soffan ett tag och vila.
Eb och A skulle göra något idag och jag vill vara med men tror inte att det vore en bra idé med tanka på hur galet trött jag är. Har inte ens orkat ställa mig i duschen ännu och det behöver jag göra.

Jobbet gick bra idag, ska bli skönt att sova ut imorgon bara!


Framsteg!

Jag har sjukligt oerhört ont i mina hälar. Måste bero på att man springer fram och tillbaka som en stucken gris när man är servitris. Kanske trivs jag bättre bakom kassan, men ibland är det kul att få komma fram och prata med kunderna och ta fram deras mat eller disk. Idag så serverade jag vin ur flaska för första gången till ett helt bord. Och det gick så bra så. Sedan var det en kvinna som skällde på mig för att hennes glass var halv och så klagade hon och hennes väninna på mitt beteende. Fast jag gjorde inget fel och chefen kom och täckte upp precis efteråt.

Jag fick jobba över idag också, underbemanade. Så jag skötte hela café verksamheten mellan 16.00 och 17.45 då jag gick hem. I morse kunde jag inte ens kassan, gjorde fel var och varannan gång. Men nu går det på räls!

Ikväll får vi se vad som händer, kanske träffar J och Eb för att bada, men det får vi se. Klockan tickar iväg och jag jobbar imorgon också. Sedan är det två dagars ledighet som gäller. Hoppas vädret håller i sig!

You're right.

Precis som Eb skrev så undrar jag fortfarande vilka som bröt sig in i cafét. Men vi har bestämt oss för att se det lite annorlunda, de hade ju inte sönder något, och det vore kanske värre. Och igår kväll så klarade vi oss utan chefen som inte hade sovit mycket i natt pågrund av larmcentralen och allt ståhej kring det.

Och som ett plus på det hela fick jag jobba kväll, vilket inte många "nya" får (alla är ju nya, men det finns dem som jobbat i restaurangen mer) göra. Så det var roligt!

Jobbet.

Igår kväll gick det bra. Vi var ganska många så det var skönt för mig att inte behöva komma in i A la carte serveringen sådär pang på. Utan i början gick det lugnt och mina bord var snälla och trevliga så det blev så bra så. Det enda som var lite jobbigt var att det var fel på några Irish Coffee vi gjorde till ett av mina bord. Men, det gjorde inte så mycket, vi fick dricks av dem ändå.

Jag jobbade sent igår. Serveringsansvarige ville ha min hjälp och tyckte det var bra om jag såg kvällsrutinerna fastän jag bara är 16 år gammal. Tror inte det märktes så mycket att jag var så pass ung bland de andra. Idag blir det mest lunchservering och glassköpande kan jag tro eftersom himlen är klarblå och det är sol ute. Så snart ska jag åka ner till stranden och börja jobba. Vi öppnar elva och jag börjar halv. Sedan jobbar jag till halvfyra...

Det var tungt att gå upp i morse eftersom man blir så trött efter att ha sprungit fram och tillbaka med mat och liknande. Det är faktiskt jobbigare än man tror att göra det. Men roligt är det!

Rose.


Jag har fått en underbar ros.

SPOTIFY!

Från tråkigt till glatt, kom jag på.
Nu alldeles nyss skulle jag öppna schemat i mailen för att se vilka som jobbar med mig ikväll. Och då såg jag att jag fått en Spotify inbjudan av någon jag inte känner igen! Så tjiho! Nu slipper jag mammas Spotify så kan vi lyssna samtidigt, och tack du som skickade den till mig. Vem du är vet jag ej, du läser säkert inte ens detta, men ändå. Tacktack!

Nu funderar jag på att lägga mig och slappa lite framför OTH. Det är mulet ute och jag lär bara ta det lugnt idag. Måste ju orka ikväll! Så hur som helst, blandade känslor idag...

Idioter. Rent ut sagt.

Jag är så sur! Skälet till det är att jag inte kan jobba nu idag. Och varför detta då? Jo, mitt jobb har haft inbrott!
Där jag jobbar är en helt nystartad restaurang precis vid vattnet. Och igår kväll, troligen, så bröt sig ett gäng fulla ungdomar in genom dörren och stal kassaskrinet. Det låg inte mycket pengar där i, men hon som har cafét har arbetat så himla hårt för detta och så förstörs det. Herregud.

Ibland förstår jag mig inte på det roliga. Varför ens överlägga att göra det. Visst får man ha kul ibland men inte en enda vettig människa skulle göra sådär. Troligen var de som gjorde det enormt fulla just då eftersom de råkat ut för liknande saker på båten. Men varför? Alltså någon borde väl stoppa dem, finns det inte vett överhuvudtaget?
Jag är sur på dom som gjorde det. Och hoppas verkligen att de ska få sota för det de gjort. För så beter man sig inte, även fast de inte minns något idag. Ännu värre.

Hur som helst så ska jag jobba vid fyratiden idag istället.

RSS 2.0