Tuesdays isn't fun.

Åh, det känns inte ens som att jag varit i skolan idag. varför vet jag inte. Kan bero på att natten var jobbig, det kändes som om jag inte sov en blund, fast jag vet att jag gjorde det. För när jag vaknade var jag pigg. Suck, jag hatar verkligen det! Skoldagen var riktigt tråkig! Verkligen, inget bra hände. Inga ljusglimtar alls. Franskaprovet gick nog bra, missade en sak men det kanske också är rätt.

När jag kom hem var jag dödstrött, sängen var drömmen. Men icke, istället lade jag mig ute på altanen med en macka och apelsinjuice. Därefter hämtade jag SOn. Den är klar nu, och igenomläst. Det var verkligen jättevarmt idag trots att solen inte ville visa sitt rätta jag. Det var lver tjugo grader! Ändå brukar det blåsa här. Cykelturen hem var enormt varm och uttröttande.
På kvällen har jag bara ätit middag med pappsen. Vi lagade lax med couscous, riktigt gott! Nu ska jag ut och hälsa på systers kanin samt ge henne lite mat. Sedan är det dags för lite yoga övningar. Det är så skönt att känna sig avslappnad och vig i kroppen. Vid niotiden ska jag vila mig framför DH innan sängen väntar.

Underbar dag och Mando Diao.


Bilderna är oredigerade men vissa är beskurna.

Tandem.

Dagen slutade med en cykeltur till "landet" med Eb's två små hundar. A hade med sig sin tandemcykel som vi cyklade på. Först skulle jag sitta fram på cykeln och J bak, det gick bra, men sedan när vi bytte. Då vinglade det. Det känns så fel att sitta bakom faktiskt. I alla fall så hamnade vi på en klippa där J faktiskt badade! Egentligen skulle jag också gjort det men så blev det inte. Jag ångrade mig i sista sekund. Så jag fotade lite bilder.

Efter det var jag ute och sprang. Det var tungt idag, jag är inte fullt frisk tror jag. Halsen blev torr men jag sprang en halvtimme och en bra bit! Nu är mina ben ömma överallt. Sedan har jag pluggat franska eftersom det är prov imorgon. Det känns inte kul, men jag vet inte vad jag mer ska plugga på så det går nog bra!

Hemstudiedag!

  • Pluggat franska
  • Gjort helt klart SOn och läst den samt pluggat
  • Läst igenom hela kapitlet om Gener i NO
  • Skrivit över all svenska från skrivboken till datorn om författare

Nu ska jag ha kul istället. Först lunch, en snabb dusch och sedan ska jag möta mina vänner någonstans här ute. I kväll ska jag springa cirka 40 minuter tror jag och sedan plugga lite mer franska. Nej, tid för lunch! Ledig idag förresten, "hemstudiedag". How lovely.


MANDO DIAO!

Min helg har varit alldeles underbar!
Främst lördagen är något jag ska berätta om. För det var så här att H fyllde år då! GRATTIS HANNA FÖRRESTEN! Det råkade också vara en väldigt bra konsert just den dagen så alla vi tjejer hade planerat att bjuda H på den konserten. Det skulle vara en överraskning så vi sa inget till henne utan ringde hennes mamma och kollade att det var okej, vilket det var. Så vi bokade biljetter, hämtade ut dem och bokade bord på Hard Rock Café. Till och med så lyckades vi hålla det hemligt för H. Så igår tog hennes mamma med henne till centrum, hon trodde de skulle handla något men där väntade vi. Sedan sa vi att vi skulle på Hard Rock Café. Väl där berättade vi för H om konserten och kvällen blev underbar!
Jag och L stod tillsammans och dansade hela tiden! Vi sjöng också! Mando Diao som vi såg var jättebra live! Så det blev en jättekul dag! Total lyckad.

Nu orkar jag inte mer. En dum kväll lider mot sitt slut och jag är helt slut.

Barnvakt.

Jag sitter hemma hos mina kusiner som jag passar nu. Med mig har jag mammas lilla bärbara dator. Jag måste göra lite läxor och så kan jag roa mig. Egentligen skulle jag och El gå på bio idag men det blev inte av eftersom morbror verkligen behövde hjälp. Även grannen är här också. Än så länge har vi studsat och ätit mat. Nu tittar de små på Oliver och gänget.

Dagen har varit mindre rolig. Mitt ben vill sig inte utan gör ont hela tiden. Plus att jag blev på dåligt humör av det. Anyway, det var ingen jobbig dag alls egentligen. Det var bara många faktorer som spelade in. I alla fall, nu ska jag prata med den äldsta här och få honom iväg från datorn!

Promenix.

Nationella provet gick väl bra. G delen var ganska enkel men sedan blev det svårare. Jag slutade tidigare idag, efter att ha haft språk och idrott också. Väl hemma gjorde jag alla hemkunskapsfrågor som vi har i läxa till på nästa måndag då vi har hemstudiedag på måndag då vi i vanliga fall har hemkunskap.

På kvällen gick jag och mötte J. Vi gick runt lite och hamnade vi våran gamla skola där vi hade lite kul åt allt möjligt. Bland annat så gungade vi! Haha, snacka om gamla tider. Men gungorna är flyttade från där de var förut. Och apropå ingenting började vi prata om tiderna som "hönsvakter". Kan ni tänka er? Våran förra skola hade höns tills vi gick i ettan-tvåan-trean någon gång! Vi gav dem all mat vi slängde och det var typ en årskurs som vaktade hönsen och gav dem mat! Verkligen landet.
Det är så konstigt för man minns allt som så mycket större än vad det egentligen är. Så är det på min förra skola, det känns verkligen som att den minskat sig. Kul var det i alla fall! Jag gjorde förresten klart hennes bild idag också. Fin blev den. Whatever, dags för duschen. Mina fossingar är fortfarande kalla från promenaden.

Snälla, gör det inte värre, snart faller jag och låter ödet bestämma.


Strömsladden.

Jag kom åt strömsladden igen. Haha, komiskt. Jag såg nyss något vitt som gick runt på grannarnas tomt. Det såg ut som ett spöke men visade sig vara en mås. Gah, nationellt prov väntar! Got to go. Dumma strömsladd.

"Sudds" fel.

***********!
Jag hade skrivit ett långt fint inlägg om dagen men så råkar jag trycka på bakåt! Jag skulle radera rubriken men klickade tydligen bredvid raden så att sidan backade. Drygt. Jag hade skrivit "Sudd" men skulle skriva något annat som nu är borta ur mitt huvud.

I varje fall, vi höll på med musikalen på morgonen. Det var kul! Just nu repar vi en scen som är på ett värdshus fast jag är inte med. Det råkar vara så att den "rika" fina tjejen inte är med just där. Det roligaste är att det är en välgenomtänkt scen som blir jätte bra!
Därefter hade vi engelska och svenska med diskussioner om allt möjligt och uppsats om August Strindberg. På NO lektionen efter lunch, som för övrigt var extremt äcklig (jag åt typ ett päron och morötter) så gjorde jag inte mycket. Det var eftersom jag och F pratade om egenskaper och gener samtidigt som killarna bakom oss kastade sudd och pratade. Fast det var bara härligt att slippa jobba. Hela jag blev bombarderad med suddigumin. Haha. Och helt apropå inget så fick jag MVG på NO provet. YES! Haha, det var behövt. Så glad jag blev så NOn var en bra lektion. På matten repeterade vi nationella prov, vi har det första i morgon men just det vi gjorde är den 5e maj. Känner mig ganska säker på det imorgon, har läst och räknat!

Nu ska jag typ gå ut och möta några kompisar för att gå till en pizzeria där de skulle äta. Jag har ätit men det kan vara kul ändå!


Frusna fingrar.

Igår kväll när jag tittade på DH så somnade min hand. Det började liksom sticka och göra ont i handen? Typ vid tummen. Jag som trodde att det brukade vara fötterna som somnade, men icke, igår när jag sprang (?!) så somnade handen också men jag tänkte bara att det var tillfälligt. Fast det verkar det ju inte alls ha varit. Det gick i alla fall över.

Så himla grått och tråkigt det är ute nu. Det som skulle bli sommarvärme nu till slutet av veckan. Det ser inte ut så. Igår när jag kom ut på morgonen frös mina fingrar till is i ett par tjocka vintervantar och systers kanins vatten hade frusit. Det som ska vara vår nu, det känns verkligen inte som att det kan bli varmt. Och minst av allt känns det som att jag legat ute på altanen i bikini för några veckor sedan. Skolan väntar, jag ska åka om typ 25 minuter tror jag. Det blir cykeln idag, men först ska jag kolla graderna. Det beror lite på, fast det är bekvämt att ta sig hem med cykel!

Ond liten.

Alltid på kvällarna när jag är hemma brukar det hända samma saker. Jag sitter vid datorn och tittar på tv. Igår kväll sprang jag, men så stora skillnader blir det inte. Idag skulle jag försöka plugga lite extra, men kom på att jag inte ens har saker att plugga på. Det är Nationellt matte på torsdag, men jag känner mig rätt säker. Det gäller bara att tänka och inte skynda sig för mycket. Så nu ska jag alldeles snart gå och ta mig en dusch för att se på DH klockan hel.

Har inte mycket att säga, förutom att jag inte får bort den lilla texten i headern när man trycker på categoryknappen. Drygt, aja, ska dyka ner i kodmallarna lite extra för att fixa det.. Bort ska den i alla fall, och är man envis som en åsna försvinner den också snart.


Painter.

Första lektionerna idag gick ganska långsamt. Vi hade NO och läraren hade skrivit i min bok "Provet gick bra!" så jag vet inte om hur bra det gick. Vi skulle få reda på det imorgon. Sedan så blev jag klar med ritningen av min bil idag på tekniken. Min lärare kallade det för en "ingenjörsritning" och jämförde den med en annans, haha,  det kanske är vad jag borde satsa på i framtiden? Haha, skämt åsido. Ritningen ser ut som en skog av sträck. Usch, nästa vecka börjar det första av fem franska prov. Grammatik, såklart. Fast det ska nog gå bra.
Vi hade ingen lärare idag på SOn så jag satt med Eb, Em och A i biblioteket och pratade om Andra Världskriget. Slutade med slöjd.

När jag kom hem efter att ha tagit en tur till stationen och sedan gått med J hem så åt jag mellis och kollade igenom det sista på SOn. Skönt.


Kvällssol och stretch.

Det gick bra att springa! Så där härligt. Kvällssolen sken över stranden, det blev runt havet ändå. Mitt knä fick sig en tuff match i en av backarna och under uppvärmningen, men leden klarade det. I vanliga fall gör det ont lång tid efter men mina ledfästen och allt annat verkar må bra för tillfället. Snart drar jag väl till dom igen bara. Jag sprang som sagt runt havet, det var inte mycket folk ute och väldigt lugnt så jag kunde ostört njuta av min duschmusik - Moneybrother eftersom det var det enda mamma hade på sin iPod. Problemet med min nya är att den inte funkar att ha runt armen i våran armsak.

När jag kom hem hamnade jag framför Tv:n efter att jag legat i solen ett tag för att andas ut. Det var väldigt skönt att helt slappna av i kroppen och under tiden jag tittade stretchade jag och gjorde lite yogaövningar. Träningsvärk är jobbigt! Stelhet är värre så jag hoppas det är bra imorgon och ingen värk. Imorgon börjar vi åtta. Tisdags morgnarna är jobbiga! Klockan på 06.15, bara det säger allt. Så snart ska jag krypa ner bland mina kuddar och mitt täcke för att lyckas somna tidigt.
Jag och min kompis El hade planerat att se på bio på fredag, men så kanske det inte blir. Min morbror ringde och frågade om jag ville passa mina kusiner, vi får se hur det blir. Roligt hur som helst.

I'm off for a run.

Jag satt nyss och kategoriserade några av mina inlägg. Det var nästan så att jag fick tårar i ögonen av att läsa allting jag skrivit. Det kändes så mycket mig. När man läser gamla texter kommer minnen fram, en del vill man glömma, andra vill man komma ihåg. Jag vet inte varför men det var jobbigt att läsa det där. Ett stort skäl, flera mindre.

I morse skulle jag gått och mött J eftersom jag kom till stationen tjugo minuter för bion började. Men så blev det inte eftersom det drog ut på tiden. I alla fall så stod jag och pratade med några tjejer från matten innan bion. Filmen var dansk och handlade om en tjej som tränade kung-fu. Riktigt udda sport det där. Den var helt okej, i alla fall. Sedan åt vi lunch och hade en lektion, idrottsprov, efter lunchen. Det gick nog bra, fick hjärnsläpp på en endaste liten sak. Det var nog bara värt ett poäng, men jag borde nå en bit upp ändå.
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, eller vad jag borde göra. Jag kanske borde springa! Det skulle vara härligt, men frågan är om det är en sådan bra idé. Det är alltid så, att man tänker göra något men det blir aldrig av. Nej jag tar mig nog en liten runda. Bara en bit, inte runt havet kanske. Utan bara två kilometer eller så runt kvarterat, bort till tågstationen och vända. Springa runt lite, sådär.

Min dator.

När jag sitter vid datorn sträcker jag alltid ut benen och vilar dem på subwoofern. Det blir som ett minifotstöd men idag, mitt i bloggskrivande, råkar jag komma åt strömssladden med min vänstra tå. Pang. Datorn blev svart och här satt jag med inget inlägg kvar. Problemet var att jag också hade skrivit en två sidor lång text om isotoper och såklart missat att spara. Datorn blev svart och jag tryckte motigt på onknappen igen. Den startades och texten med "Vill du starta Windows med felsäkert läge" och lite annat kom upp. Felsäkert läge har jag testat förut, då försvinner bakgrunder och menyerna blir nittiotal. Bara för att en oskyldig fot råkade komma till strömsladden så ska datorn bli gammalmodig. Nej, jag har lärt mig hur man ska bete sig. Bara att trycka på "starta som vanligt" och den välkomnade texten med Vista och en bild på en Bali-strand kom upp. Inget felsäkert läge här inte, inga men från avstängningen. Och det bästa av allt, dokumentet fanns kvar. Några rader fattades men är nu återskapade.
 



Bankomaten.

Jag orkade inte se mer tv. Oftast är det bara vissa program som håller helt för mig, som jag kan se en timme eller så. Fast när annat måste göras orkar jag inte heller se på något ibland.

Idag, apropå ingenting, så skulle jag hämta ut pengar till skoltröjorna. Det skulle kosta tre hundra, jag hade bara femhundra lappar och ville inte bli av med dem och gärna ge jämna pengar. Så då tänkte jag att när mamma ändå skulle svänga förbi vårat lilla centrum så kunde jag också hämta ut pengar. I alla fall så gjorde jag det och självklart så går det bara att ta ut FEMHUNDRA lappar! Så himla drygt. Och där stod jag, med "point of no return". Så jag tog ut femhundringen, kontot blev mindre rikt och gick mot kassan. Bara för att få fram fem hundringar var jag tvungen att köpa en endaste liten sak. Första tanken var en kronorstuggummi, men det verkade löjligt med tanke på att jag inte äter sådant och att betala den med en femhundring. Det blev en ansiktsmask istället. Jag kände mig som en rik ensam unge som handlade en ansiktsmask för sjutton kronor med en femhundring. I alla fall så har jag 483 kronor kvar. Jag förlorade sjutton kronor på den dumma bankomaten! Haha.

Monday, you're not my friend.

Jaha. Måndag imorgon. Helgen har varit alldeles späckad men så roligt. Teatern vi såg var en rockmusikal som var jätteball och på kvällen hade vi jättekul. Vi åt mat, såg film och hade roligt. Tack för alla presenter också!

Idag har jag tränat och varit med kompisarna eftersom de sov över här. Jag fixade också undan alla grejer vi använde igår eftersom det blir lite lätt stökigt här och var. Massa disk var det, suck. Eftermiddagen ägnades åt plugg, idrott. Känns ganska bra nu, men man vet aldrig. Det är första provet med just den här läraren så man vet ju inte hur hon tänker när hon skriver prov. Vi får se.

Jag åt nyss lite glass med whiskey-cola sås, och ska nu snart se på Filip och Fredrik. Förresten, min mobil är död, 1 % batteri kvar, mitt tangentbord blinkar rött och även mina batterier är snart slut. Är det inte lustigt? 

O-troligt.

Jag såg klart filmen i morse, den är ju bara så bra! Så spännande, hemsk, sorglig men med ett lyckligt slut. Fast den är lite väl "otrolig" alltså inte som "fantastisk" utan mer som "kan det verkligen vara så här". Tillexempel som att säkerhetsvakten kunde gå ner med lilla tjejen i maskinrummet under flygning. Och sen är flygplanet lite ovanligt stort. Jag har flugit många gånger och sett många first classes men ingen har en sådan bar som de har på filmen. Inte trappor som man kan gå upp och ner i hur som helst heller. Aja, bra är den i alla fall.

Idag ska jag till stan med mamma för att möta upp en kompis till henne och hennes dotter. Sedan ska vi äta en lunch och sedan gå på teater. Ska bli ganka kul. På kvällen kommer några kompisar hit också. Fullplanerad dag!


Flightplan.

Vi började se på Flightplan, jag min syster och hennes kompis, som går på femman just nu. Men jag orkade inte med den sortens film idag. Vet inte varför men ibland känns det bara så, typ. Så nu satte jag mig här istället och pratar med några kompisar.

Åh, jag är sådär jobbigt trött på något sätt. Men inte tid att sova trött utan bara seg. Fast ändå skulle en promenad inte vara helt fel, det ser så mysigt ut där ute. Mörkt och härligt vilket påminner mig om jästpromenaden vi gjorde i höstas. Då gick vi med tofflor ute. Det var riktigt mysigt! 
 
I alla fall så har jag inte gjort den där efterrätten ännu. Det får bli imorgon istället. Jag orkade helt enkelt inte riktigt det idag. Det var liksom en "sån" dag när allt bara skjuts framåt. Fast idrotten hann jag ju med. Det känns som att jag kan det där litegranna faktiskt. Hoppas bara det blir poängprov och inte annat jobbigt.

Gymnasium!

Jag kom in på alla linjer jag sökt till gymnasiet! Så himlans roligt, faktiskt. Även om jag trodde det skulle bli så. Fast det är ju preliminära intagningar nu så jag får hoppas att mina betyg håller i sig, men det ska de nog göra.
Nu kommer det svåra valet för mig, jag vet inte vad jag ska välja. Det finns nackdelar med allt jag väljer, tyvärr. Så blir det när man inte vet, för jag vet inte om det är Sam eller Natur som är "min grej" utan velar. På ett sätt är natur bättre men på ett annat sätt sam. Natur är bredare, sam roligare, natur svårare för just mig, sam lättare. Jag vet inte alls! Sedan är det tågen som ska passa också. Jag vet inte alls, faktiskt.

Jag hann med allt på min plan för dagen. Först hade jag tänkt vara lite fräck och sola samtidigt som pluggandet med vårat stora vardagsrum, jag menar stora, som en liten lägenhet, tog luften ur mig och jag somnade nästan på altanen. Dock hände det sig så att solen gick i moln och då började jag plugga. Snart ska jag börja fixa med en efterrätt. Surprise.

Problemas.

Gah! Jag fixade lite med bloggen igår, lite inställningar och så och nu åker texten till vänster efter att jag skrivit! Så himla irriterande. Fast jag vet inte om det bara är från min bloggsidan det blir så för i webläsaren ser det alltid normalt ut.. Aja, allt går att läsa hur det än blir. Men fult blir det ju. Kanske ska fixa så att texten ligger lite mer till höger även om sidan kanske blir för stor för själva läsaren då.. Hm.
Sedan verkar det bara vara när jag maximerar fönstret. För när den öppnas och är minimerad ser det vanligt ut? Förstår inte.

Måsten.

  • Läsa idrotten och skriva ner viktiga saker
  • Städa litegranna
  • Sitta i solen
     

Ungefär det ska jag göra nu de kommande timmarna. Jag skulle gärna vilja hitta på något idag, men hade bestämt mig för att göra måsten istället.
I dag så började jag och F att leta reda på fakta om indisk mat och när vi gjort det började vi med våra Bruschettas och den vita chokladmoussen. Det blev jättegott faktiskt och jag är fortfarande jobbigt mätt, trots att vi åt för några timmar sedan. På lunchrasten satt vi ute i solen ett tag också, eller lunchrast var det inte, vi satt och väntade på att maten skulle bli klar? Det ska alltid vara så att man får vänta på den, i dag stod jag och Em först en kvart och sedan sa de tjugo minuter från då. Så vi lämnade matsalen och gick ut i solen istället.


Stressa upp sig, eller inte?

Idag är det fredag och det känns jättebra. Veckan är slut nu och vi har kommit en vecka närmare mardrömstiden som väntar oss. Massa prov. Jag vet inte varför men jag har alltid avskytt prov, med tiden har jag lugnat ner mig, men jag gör det fortfarande. Som jag pratade om med en kompis igår gäller det bara att slappna av, att inte stressa upp sig. För gör man det, då kan allt gå åt pipan. Om man inte tittar på det roliga som händer utan bara låter tankarna flyga iväg till vad som komma skall fungerar det inte. Även om det är några viktiga prov vi har framför oss känns det meningslöst att känna ångest över dem. Juste så här känner jag, en dag i sänder. I helgen blir det fokus på idrotten och inte på matten som är på torsdag. Efter att idrotten är avklarad finns tid för annat. Det roliga tillexempel.

I alla fall, i morse vaknade jag av att min hals var alldeles torr. På ett väldigt konstigt sätt. Sedan dess har det nu försvunnit och jag ska snart cykla. För övrigt tänkte jag ha min födelsedagsväska till skolan idag. Det känns lite lagom löjligt att ha med sig en stor väska som rymmer ungefär allt när det enda man behöver är nycklar och plånboken. Sedan ska jag trycka ner mattepapprena ändå. I fall att jag ändrar mig och inte skulle kunna slappna av, men jag vet att det inte kommer ske. Som tur är.

Plojfoton!

Tänkte visa några bilder från fotograferingen idag. Lite suddiga, lite röriga men ack så roliga!


Klassbild.

Vi - The Pirate Bay och så T och F på kanten där.

Brand-new.

Ibland är allt för orättvist. Alldeles för ett tag sedan kom min pappa upp till mig. Han såg lite sådär finurlig ut och sedan höll han upp sin splitternya iPhone. Så orättvist! Den är riktigt cool faktiskt, jag har tagit några bilder med den och försökt lära mig smsa på den. Det var väldigt svårt eftersom iPhones har QWERTY-tangentbord och inte det vanliga systemet man vant sig vid som de flesta mobiler har. Fast har man en sådan lär man sig säkert att skriva lika fort på den som med en vanlig!

Jag såg nyss att träden vajade utanför huset, ändå vill jag ta en promenad. Det blir nog inte så tyvärr utan jag börjar nog skriva på min fördjupning om Isotoper i NO. Sådär lagom spännande.
Imorgon har vi "kreativ" dag, vi ska göra ett temaarbete(?) på något landsmatkultur och sedan laga bruschettas eller skagenröra mackor till förrätt. Skollunchen blir huvudrätten i våran blivande trerätters och vit chokladmousse till efterrätt! Får hoppas det smakar också!


Give me a miracle.

Idrottsprovet jag läser till känns nedtyngande. Herregud, varför? Jag orkar inte med. I alla fall tror jag inte provetblir svårt men jag orkar inte med att plugga. Det här är som en ond cirkel, som mycket annat. Gör man si blir så sämre och tvärtom.
Allt handlar om hur man ska vara. Allt är upp till en själv, vad man säger, vad man vill och inte vill.

Well, jag vill springa! Men det lär inte gå eftersom plusträningen vi hade idag tog kål på både mitt ben och mitt knä. Och igår kväll, för att göra allt elände värre hade jag ont i ledfästena och i ett muskelfäste under knät. Så idag när vi körde steptest blev det inte roligt. Innan testet gjorde vi maxpulsövningar och mitt ben höll nästan på att få mig att bärja gråta. Så hemskt det låter! Det gör ont på ett obeskrivligt sätt, ibland är det faktiskt den svaga men ihållande värken den värst. I och för sig tar "attackerna" som jag får ibland med smärta ännu mer död på mig. Fast det händer inte så ofta, mest efter att knäet knackat lite och dessutom vacklat lite åt sidan. Titta, en full beskriving på mitt knäproblem! Typ.

Ploj!

Dagen har flutit på bra! Lite seg morgon kanske men att vi hade plojfoto gjorde det bra igen!
Det allra roligaste var att alla i klassen var utklädda, sminkade och liknande. Det var bland annat dvärgar, pirater, raggare, Fiona från Shrek, clown och lite till. I alla fall så hoppas jag att fotot blev lyckat eftersom det var roligt! Jag hade mina piratkläder på mig och skägg. Tyvärr var det svårt att ta bort skägget, men jag lyckades innan jag skulle bege mig hemåt. Jag vill verkligen att fotokatalogerna ska ramla ner i brevlådan nu! Det vore så roligt att se hur det blev.. Men det lär väl ta en evighet. I alla fall känns det skönt att det blev bra och roligt!

Fixat med designen. Som sagt, jag sa att jag skulle lära mig, nu har jag det! Fotoprogrammen är min svaga sida dock. Mat dags nu!


Dwarfs.

Jag har varit på On Off. Där kollade jag på en kamera som jag kanske ska köpa. Ska berätta om kamerorna senare när jag kollat upp dem ytterligare. Två Sony var det iallafall tidigare har jag tittat på en Panasonic.

J och A kom hit på en snabbvisit för ett tag sedan. De skulle kolla kläder till plojfotot imorgon. Dvärgar blev det. NU är det tid för Grey's därav det korta inlägget.

Förresten, ny design igen. Lite vitt kanske. Men ganska fint ändå.


Maskerad?

NO provet gick bra, tror jag. Det var inte sådär hypersvårt men jag är glad att jag la ner tid och faktiskt pluggade. Det behövdes. I alla fall så har dagen mest ägnats åt att bestämma klassens avslutningströja. Det lutar åt en tröja med trycket: Absolut 9D på framsidan och alla våra namn på baksidan. Troligen blir den grå!
Det ska bli kul att få tröjorna och för en gångs skull kunde vi faktiskt ena oss även om alla inte var med på Absolut märket. Killarna som klagade på att de aldrig var i majoritet fick igenom sitt förslag den här gången! Så går det när man är en klass med två tredjedelar tjejer ungefär. Vi brukar ha majoritet men med tiden gick det över till killarnas förslag. Det blir nog riktigt bra även om killarna inte kunde låta bli att skriva sina namn med jordens största handstil medan vi tjejer skrev våra något mindre. Haha, så typiskt dem.

Under eftermiddagen har jag gått runt klädd som pirat eftersom vi ska vara "piratebay" imorgon på Plojfotot. Haha, det kan nog bli lite roligt. Nu luktar det mat! Solen skiner och jag vill ta en promenad. Dock är det åskmoln på himlen men ändå. Det är varmt!

Tests.

Klockan börjar närma sig tid för att cykla hemifrån mot skolan. Som första lektion har vi musik. Vi håller på med en musikal där och det är faktiskt ganska kul. Lite ovanligt att jag tycker det eftersom jag innan nian trodde det skulle bli mitt värsta ämne, men icke.

Imorgon har vi plojfoto i skolan. Jag och några kompisar ska nog vara pirater, i brist på superidéer. Så det får jag fixa ikväll, då kanske jag kan lämna pluggandet lite. Nej, nu kom jag på att jag har franska läxa tills imorgon. En hel del frågor att svara på. Typ vad tycker du om skolans matsal? Och så. Aja, det blir bra träning inför nationella i språk där vi både ska ha muntligt och uppsats! Årets nior får verkligen många fler nya prov. Som tur är är NO proven än så länge bara testprov. Det är dock inte språkproven, om jag fått rätt för mig. Nästa vecka blir det idrottsprov och matte nationellt prov. Framåt går det allt.


DH.

För att ha något att se framemot och för att somna tidigt valde jag att spela in det ena av dubbelavsnitten på DH idag. Det är alltid mysigt att sätta sig i soffan med en kopp té och titta en eftermiddag. Fast nu börjar värmen komma ju. Då vill man vara ute. Inte sitta inne framför TVn. Men i alla fall så ska jag se det där någon gång.

Pluggandet idag gick bra. Har varit riktigt effektiv, känner mig fullärd nu och provresultatet får utvisa hur mycket jag kunde. Siktar man högt kommer man i alla fall en bit upp. Så är det, jag siktar mot stjärnorna. Haha, å andra sidan siktar jag mot the big M och inget annat. Fast jag ska vara nöjd med V't också. Det lär ju bli ett sådant. Vi får se.

Tid för sängen och för att avsluta denna kväll som blev bättre än förväntat. Åh! Love.

Faster than a rollercoaster.

Snabbt. En riktigt jobbig dag eftersom jag somnade vid tolv igår. Sedan vaknade jag fem också av att Em "ringde mig". Jag drömde. Jag drömde att hon sa att hon försovit sig och att klockan var kvart över sju, då insåg jag att jag också hade gjort det... I drömmen dock. Klockan var ju fem.
Jag har i alla år haft svårt att somna och vaknat fel tider och så. Den senaste tiden har det inte varit några problem utan jag har somnat pang på och vaknat tidigt. Igår var det hemskt. Jag kunde verkligen inte somna och det påminde mig om gamla tider när det var så. I alla fall så orkade jag hela dagen men min energi börjar tyna ut nu.
Lite kul var det att träffa alla vänner i skolan men eftersom vi har en mördartid framför oss känns det mindre bra. Sisådär en två SO prov, fem franska prov, tre NO prov, två matteprov, idrottsprov och säkert något mer. Kvar. På nio veckor. Suck.

På eftermiddagen var jag hos J ett tag sedan en snabb visit hos kusinerna. Pluggning resten av dagen och så avslutas den med DH klockan nio. Love.

Blommor!



Mina blommor. Visst är de fina?
Rosorna har jag fått av min syster, de gula av vännerna.

Och juste, bilderna är helt oredigerade. Den första skulle behöva lite redigering med ljuset. Den är lite mörk på vissa ställen. Men en skönhet passar i allt. Rosen är ju helt frisk där också. Dock lite mörkröd på kanterna. Jag var ute lite sent i starten. Men torkade rosor har sin charm. Jag har en rosa sedan förra födelsedagen. Så ska det förbli med dessa också!


Lovet slut.

Nu är måndagen, den dagen på lovet slut. Det känns lite trist att faktiskt gå till skolan imorgon men att träffa alla vänner känns bra!

Först måste jag berätta om igår.
På morgonen så var min kompis från kvällen här ett tag. Hon åkte tillbaka till staden vid 11. Då pluggade jag lite innan J kom hit. Vi satt i solen och spelade kort, sedan studsade vi med kusinkillen min. Han tyckte jättemycket om J vilket är ovanligt då han brukar vara blyg mot nya människor. Men J ville han inte släppa taget om. Vi hade i alla fall jätteroligt! När J gick hem kom El hit. Det var jättekul att träffa henne! Vi är lite dåliga på att ses.. Vi såg film och pratade. Tyvärr blev hon sjuk och åkte hem tidigit i morse. Stackaren!

Idag hann jag med allt på min lista. Har inte målat naglarna ännu, men ska göra det också. Sedan fotade jag mina älskade rosor och gula blommor litegrann. De är så fina! Rosorna är torkade men de gula blommorna lever fortfarande! En vecka.. De är så fina på min byrå!

J, du vet att jag alltid finns här för dig! <3

Idag..

  • Plugga NO
  • Läsa idrott
  • Måla naglarna
  • Dammsuga
  • Damma
  • Bädda nya lakan
  • Gymma
  • Kanske gå ut ett tag

Jag tror det var allt på min extremt upptagna "söndag" som egentligen råkar vara måndagslista. Jag har hunnit med den första. Klockan är två. Gymmet stänger sex. Nu ska jag städa. Jag har bäddat också! Sedan ska jag gå ut på altanen. Ibland måste det bli sådana här dagar. Jag kommer säkert göra en sjuttioelva saker till idag. Vi får se. Det här är en av dem. Nu blir det Mute Math och en dammtrasa i högsta hugg.


Påskafton!

En fullspäckad helg. I lördags på dagen så låg jag ute i den tjugogradiga värmen hela dagen och bara stekte. Det var enormt skönt! På morgonen letade vi påskägg, precis som vi alltid gjort. Den här gången var det "skattjakt" och ledtrådar var nästa ledtråd fanns. Tillslut låg påskäggen gömda i tvättmaskinen med då hade vi gått till farmor och farfar samt till farbror och faster.


Påsklunchen bestod som vanligt av ägg med pickartävling, lax med senapssås och Janssons frestelse. Sedan åt vi marsipankaniner till efterrätt, dock åt jag min i solstolen. Tänka sig att kunna ligga ute i bikini i april! Det var helt otroligt och färg fick jag allt. På eftermiddagen busade vi med kusinerna några hus bort. Bland annat åkte killen skateboard och flickan gungade. De är så mysiga och roliga! På kvällen hade vi som sagt gäster. Det var jätte kul att träffa tjejen som jag inte sett på år och dag. Vi åt middag, pratade och var ute ett tag! Det var mysigt och roligt. Sedan somnade vi vid halvtvå. 


Igår var det också bra väder men inte lika varmt...  


Efterrätten!

Kvällen lider mot sitt slut. Vi spelade nyss kort, jag och familjen. Syster slutade som vinnare, tillslut. Innan det åt vi en jättegod middag med lammstek och mintgelé. Det är påsk för mig men imorgon får vi gäster och då bjuds det på oxfilé. Det är minst lika gott. Lever man med en enormt matintresserad fader blir det ofta sådan mat! Efterrätten jag gjorde tidigare idag var jättegod. Väldigt chokladig men tyvärr lyckades det inte helt.

Efterrätten bestod av en chokladsmet. Först smälte jag smör och choklad. Sedan vispade jag socker och ägg. Jag rörde ihop detta och siktade sedan vetemjöl över. Sedan fördelade jag smeten i portionsformar som stod i frysen i några timmar. Precis innan servering gräddade vi de kalla formarna i ugnen. Problemet var att kakan i formarna inte ville släppa utan såsen rann ut. Så vi fick äta den ur formarna. Gott var det i alla fall. Till det serverades hallon, limevaniljsås och gräddglass.

Apropå hallon längtar jag till sommaren. Min absoluta favorit! Hallon kan ätas som de plockas, med mjölk, till glass, i smoothie, i muffins eller ja, med och till oändligt mycket. Söta är de också!

Påskmust.

Åh vad härligt det var att springa. Som jag har längtat efter att få ta de där första stegen. Nu är det gjort och mitt ben känns inte så misshandlat som det skulle kunna göra. Det känns faktiskt bra! Att kunna springa ner för backarna bredvid vattnet och bara njuta. Nu ska jag inte sluta även om det gör fruktansvärt ont imrgon. Kanske gör det det eller inte. Vi får se.

Nyss kom min syster upp med ett campari glas med Påskmust. Den enda läsk jag dricker. I alla fall har jag saknar smaken sedan julen. Undrar egentligen om det är någon skillnad mellan den nu och den vid jul? Jag vet inte riktigt. Känslan är ju annorlunda, men smaken? I detta nu tycker jag påskmusten är något mindre smak på och en annan eftersmak än julmusten. Vet inte om det stämmer men det är i alla fall så jag minns julmusten. God är den i allafall!

Förresten har vi påskpyntat huset nu. Lite små tuppar i huset och lite påskris. En påskkärring här och där. Ett gult sugrör i musten.
Glad Påsk!

Långfredagen.

Långfredagen ska vara lång, det hörs på namnet. Min har varit sådär lagom.
Den här dagen har varit riktigt varm! Jag har varit på altanen hela dagen och bara värmt mig i solen. Det har säkert varit uppemot en tjugo grader där. Femton, gott och väl. Under tiden har jag pluggat NO och teoretisk idrott. Alltså om muskler och liknande. Innan lunch gjorde jag en choklad efterrätt och efter spelade jag kort med syster. Sedan studsade vi studsmatta och så i solen. Nu börjar dock molnen komma. Imorgon skulle det bli ännu bättre har jag hört! Det känns helt underbart att en dag i april kan vara så fin.

Nu ska jag snart ge mig ut och springa! Första gången på en evighet en längre bit. Runt havet blir det nog. Det ska bli härligt! Märkte nu att det är fel på tågen. Hm, det stannar mitt i spåret.. Då kanske det får bli längre eller kortare i slutet. Skönt att slippa påverkas av tågfelen i alla fall. Jag älskar lov.

Skärtorsdagen.

Dagen blev sådär bra som jag trodde. Först en mysig lunch och sedan tittandes i affärer. Jag handlade en jacka, skor, två tröjor och en sjal. Sedan klippte jag mig också! Ganska stor skillnad, ärligt talat. Men mitt hår var så slitet att det var tvunget att få bli lite kortare. Hur som helst kanske det är Johanna med halvlångt hår som är bäst och inte den med slitet långt hår. Vi får se.

Det var mycket folk i stan idag. Skärtorsdagsshopping. Det som var lite tråkigt var att det var dåligt väder. Hemma hade det tydligen regnat på påskkärrningarna men i stan såg vi inte en droppe men desto fler moln. I affärerna var det sig likt och det var ju bra. Jag hittade allt jag behövde.

Pappa berättade för mig att det inte kommit en enda liten söt påskkärring hit idag. I farmor och farfars brevlåda låg däremot flera kort, antar att de brukar vara mycket generösa mot flickorna, och pojkarna som knackar på dörren. Orättvist. I alla fall så är vårat hur lite väl gömt för att man ska våga sig in. Så var det när jag var liten. Enklast var radhus eller villor med dörren mot vägen. Då slapp man leta sig fram. Så är det med mitt hus. Leta sig fram till dörren. Nästan.

Rain.

I morse när jag vaknade var det mulet bakom rullgardinen. Jag steg upp ur sängen och märkte regnet som kommit under natten. Efter en macka regnade det igen. Det skulle vara vår nu, det skulle vara tio grader och sol. Inte några få plusgrader och moln. Det kanske vänder, får vi hoppas.
Jag ska i alla fall till stan med mamma för att titta på skor och jacka och lite annat smått och gott. Förhoppningvis kanske jag även hinner kika på en kamera. Vi får se.

En sak är säker och det är att jag ska äta sushi till lunch. Mysigt.

Home, train, city.

Sådärja.
Dagen är avslutad. Imorse pluggade jag. NO, om atomer och joner. Nu kan jag allt om olika föreningar och liknande. NO blir intressant när man lär sig helheten och inte bara delar av det. Jag har liksom börjat se samband och kan tänka själv runt det hela. Då känns det bra! Jag pluggade till halv två då jag åt lite nudlar med skinka, wokade. Det var ganska gott men jag lyckades ha i lite för mycket lök, tyvärr. Sedan fotograferade jag mina blommor lite snabbt. De är så fina men rosorna jag fick av syster på min födelsedag har börjat sloka. Jag ska dock torka dem och fota dem då också. Bilderna ska jag också visa! Kanske inte så fina, men jag hade inte mycket tid och har inte hunnit fota dem innan idag vilket var på tiden!
Vid halv tre gick jag till farmor och farfar för att titta till vad jag ska göra när de är borta. Det är nämligen så att de åker till Iran imorgon bitti. Spännande för dem!

Tåget till stan gick vid 15.05 och väl inne mötte jag Eb, Em och J. Vi tittade lite i affärer och fikade. Sedan träffade J en kompis lite snabbt innan vi gick in på bion. Filmen vi såg hette Marley & me och handlade om ett par och deras hund. Man fick följa deras liv med hunden och filmen var ganska bra men sorglig i slutet! Sedan åkte vi hem. Men J och Em gick av tidigare bara för att uträtta en sak och missade tåget. De fick stå i kylan och regnet och vänta - tjugo minuter medan jag och Eb var på väg hemåt.

Dagen har varit bra! Mitt tågkort spelade mig dock ett spratt men jag fann det senare på dagen. Phew.

The day.

Hinner inte så mycket idag. Jag har tagit en spruta på sjukhuset Det tog trettio sekunder, jag har varit i stan med mina underbara kusiner och bland annat varit på Skansen. Sedan hann jag hem och åt middag med farmor och farfar för att sedan gå en promenad med J och Eb.  Det blev kallt på kvällen men mysigt var det!

I alla fall så var det jättehärligt på Skansen med kusinerna. Det var sol och vi tittade på djuren! Sprutan gick också bra, men jag har en biverkning som är enormt irriterande. Det är klåda och jag vet inte varför men den har suttit kvar sen den senaste sprutan jag tog alltså vid jul. Tröttsamt.

Ikväll skulle jag se DH men det var inställt pågrund av hockey. Suck!

Underbar dag.

Vilken jättebra dag det har varit! Tack alla för uppvaktningen och presenterna!
Mina underbara vänner kom hit vid tolvtiden och hade med sig jättefina blommor och ett ursött födelsedagskort! I alla fall så åt vi lax med romsås och tårta. Inte tillsammans såklart utan var för sig. Sedan var vi ute i solen och hade det mysigt!
När de gått hem åkte jag och mamma för att kolla på vad jag kan köpa för alla pengar jag äger. Något vill jag köpa mig nu. Jag har liksom väntat så länge på den här dagen, när jag har pengar. Kanske ska jag köpa en kamera. En mellanstor investering. Först tänkte jag köpa en tv, men det blir nog inte så. Vi har fått en ny tv till nedervåningen så nu har vi två stora och sen ska vi tydligen göra om också.. Så vi får se!

I alla fall så håller jag och pappa på att fixa lite saker där nere i rummet. Dagen har varit superbra och jag är nöjd. Bättre blir det inte!

Ps.

Herregud! Måsta ändra min lilla text. Nu är jag inte femton längre..

Birthday.

Grattis mig själv!

Kan man säga så? I alla fall så är det min stora dag idag. Den började med sång och tårta och massa paket. Kläder, parfym, smycken, en väska och pengar, bland annat. Snart kommer mina vänner hit, vi ska äta lite tårta! Ikväll ska jag äta födelsedagsmiddag - med sushi till förrätt och sedan ska jag kanske åka iväg med mamma och kolla på något att köpa för mina pengar! Jag är rik!

I alla fall så har det varit en bra morgon och det allra bästa är vädret! STRÅLANDE sol och klarblå himmel utanför fönstret. Det känns sådär väldigt underbart och kanske jag lägger mig på verandan och solar snart.
15.41 idag, för sextonår sedan föddes jag!



Heldagar.

Vilken helhelg. Igår kväll var jag hemma hos J med A hela kvällen. Vi började laga mat i vårvärmen och tänkte vara duktiga och grilla. Men efter säkert en sex försök hade vi inte fått i gång grillen. Solen hade gått och lagt sig för länge sedan och det började mörkna. Klockan närmade sig åtta då vi bestämde oss för att istället steka köttet. Tillslut åt vi en god middag! Efter det grillade vi marshmallows och såg på film. Vi somnade sedan.

Idag kom mina gäster vid tretiden. Det var roligt och vi fikade och jag öppnade paket. Fick pengar, en sjal och en klänning från farmor, farfar, farbror och morbror och deras fruar. Jättefina saker! Det roliga var att min femåriga kusin hade valt klänningen! Perfekt till sommaren och med papegojor på! Han var så stolt. Sedan spelade vi Monopol, den äldste killen på elva, en tjej på sju och så femåriga L. Mysigt och roligt. Tjejerna, nio, sju och ett diggar mig.

Nu ska jag avnjuta en massage av min syster och prata lite med mormor och morfar!

Walking wonderful.

Nu har det varit en underbar morgon, och det verkar som att dagen fortsätter i samma riktning på underbarmätaren. Jag har sovit ut, känner mig pigg och inte alls så förkyld. Lite är fortfarande kvar, men det mesta är borta! I alla fall så ska dagen spenderas hos Eb med A och J. Vet inte alls vad vi ska göra, men antar att det blir något ute och roligt i alla fall. Jag hade tänkt promenera dit eftersom det är varmt och skönt och tåget känns bara fel att ta! I och för sig vore det bra om jag inte ansträngde mig så det får bli en lugn och skön promenad. Så kanske jag kan stanna förbi hos kusinerna för att se vad de har för sig denna dag.

Ikväll blir det troligen Scream maraton hos J. Det blir roligt även om sådana filmer inte är min starka sida! Imorgon kommer släkten hit. Är faktiskt kul att träffa dom. Men tråkigt är att mormor och morfar troligen inte kan komma pågrund av att de inte kan bli sjuka. Vi får se imorgon. Alla andra kommer i alla fall, eller i alla fall småkusinerna och farmor och farfar.

Nej, dags att blåsa håret lite och kanske ta lite mascara och sedan ge sig av!

Myskväll.

Ibland kan hemmakvällar vara mysiga. Då man bara kan sitta i myskläder och bara vila. Typ som idag.
Jag som faktiskt är lite förkyld behöver vila och inte flänga runt. Idag och ikväll har jag ätit en god middag och sitter nu i fåtöljen med en stor tjocktröja och tights tillsammans med min familj och tittar lite på tv.

Imorgon ska jag sova ut. Jag ska inte bry mig om när jag vaknar utan snarare att jag är utvilad när jag vaknar. Så for vi hoppas jag är helt hundra frisk då också. Det känns ju lite extra bra att veta att det inte bara är två dagars ledighet nu, utan lov! Sedan kanske jag ska träna, beroende på när och hur jag vaknar. Säkert vaknar jag åtta och fortfarande förkyld. Suck. Men nej, imorse vaknade jag utan halsont i alla fall! Ett steg närmare.
Vad som än händer imorgon har jag bestämt mig för att antingen ta en skön promenad i solen och kanske ta med mig systers kamera eller bara sitta på verandan med en filt och njuta. Men det vill sig till att vädret är lockande då. Såklart.

En underbar dag.

Åh vilken extremt härligt dag detta blev tillslut.
Började åtta imorse, svenska, men läraren ställde bara några en massa frågor om språk. Sedan om påsken eftersom vi inte hade något att göra. En del skrev klart sina argumentationer men jag var klar. På bilden målade jag min fågel jag gjort i gips. Sedan var det engelska och jag hade nationelltprov vilket var enkelt och ganska kul! Alla andra, förutom vi som gjorde provet fick sluta efter bilden eftersom de inte hade svenska eller matte. Jag, A, Eb och Em hade dock matte så vi stannade i skolan. Hela lunchrasten låg vi ute i solen med H och J som stannade efter nationella provet. J var med på matten och sedan slutade vi för att ha en veckas lov.

Efter skolan gick jag och Em till centrum och handlade glass. Ett stort glasspaket och varsin liten och gick sedan till Eb. Där solade vi med glassen och åkte sedan inlines, jag gick med Eb's hundar medan de andra åkte. Det var roligt och så underbart väder det var! Efter vi åkt åt vi mer glass och läste roliga citat från boken "Tjuvlyssnat". Under dagen tog vi också många foton, mest på de jätteduktiga inlinesåkarna men även några på hundarna. Vi la också märke till att Eb's termometer stod på 15,8 grader i solen idag. Det är nästan sommarvärme och svarta tights som jag hade idag var varmt! Hoppas lovet blir lika underbart!


Dagen.




Jag i solen. Min underbara tékopp och bilder av solnedgången från fönstret.

Huvudet i sanden - Familjen.

Det verkar som om förkylningsbakterinerna har lagt sig i huvudet också. Så som jag snurrat till det de senaste timmarna. Det hela började med en jättefin solnedgång som jag och syster fotograferade från fönstret. Sedan skulle jag ner till farmor och farfar för att skriva ut en text jag gjort om Earth Hour. Våran skrivare är nämligen lite sjuk - den fungerar inte. När jag kommer dit har jag glömt att omvandla Word dokumentet. Jag ber pappa maila. Han påminner mig om att rätta ett ord. Jag säger, ja det gör jag och skriver ut. Väl hemma igen kommer jag på att jag skrivit ut fel! Så hela proceduren började om - omvandla, lägga på usb, starta farfars dator och skriva ut. Dock utan solnedgång den här gången.

Nu ska jag skriva ner lite saker jag och min käre far kom på när vi diskuterade Schindler's List. Det blir nog ingen längre utläggning om huruvida filmen förskönar verkligheten eftersom pappa såg den för längesedan och inte mindes så mycket. Mamma är borta och syster har inte sett filmen. 

För övrigt har jag lyckats skriva fel på tangenterna i varenda mening nu. Därför borde jag kanske skriva diskutionen och antingen lägga mig i soffan med en té kopp eller helt enkelt sova.

Rubriken är en låt jag inte gillar. Men det är så jag känner mig nu. Med huvudet begravet bland de tusentals kornen där ett alldeles eget liv finns. Hoppas jag återgår till livet ovanför sanden imorgon. Sista dagen innan lovet.


Värme!

Dagen har varit lite upp och ner. Morgonen började bra men jag är förkyld och har ont i halsen. Då blir jag trött också. Men aldrig sjuk utan bara sådär trött och seg. I alla fall så var jag extremt hungrig till lunch och till min fasa var det pannkakor. Skolans pannkakor har blivit bättre med åren men fortfarande inte goda. Det kurrade verkligen i min mage och två pannkakor och morottör fick jag i mig. Bra lunch? Men efter ett tag märker jag att det kommer pizza! Inte för att det är nyttigt utan bara för att det är mycket godare! Jag åt en och var sedan mätt.

Efter lunchen hade jag, Eb och J danslektion. Gick helt okej, men kunde gått bättre. Det var roligt i alla fall och det var väl det viktigaste! På SOn tittade vi klart på filmen vi sett, Schindler's list, och jag gillar verkligen den! Den är så fin och lugn. Men bäst är slutet och den lilla extra detaljen. Bra film om koncentrationslägren och ghetton under Andra Världskriget. Hade Schindler left idag hade jag velat prata med honom. Han verkar spännande men ändå nazist. Så det blir lite mer svårt då. I filmen säger han just det "vid midnatt är ni fria och mig de kommer jaga". Ungefär.

På eftermiddagen bakade jag och syster en kladdkaka och satte oss på veranden och njöt av solen! Det var sådär lite kyligt i luften men med en filt och solen i ansiktet blev det bra. Gud så härligt det var! Råkade också se på internet att det ska bli tolv grader nästa vecka. Så underbart!


Butterfly!

Åh! Det är verkligen vår nu. Sådär så att solen värmer och man kan sitta i solen utan att frysa. I dag, på lunchrasten såg vi en fjäril! Verkligen ett vårtecken! Nu håller solen på att gå ner bakom kullen och träden. Klockan är sju och jag är dödstrött.

Idag var det skola och det var en jobbig dag. Inte sådär hyperjobbig just idag eftersom många ämnen inte var så "allvarliga". Annars brukar onsdagar vara en jobbig dag med tanke på att vi har lunch vid halv tolv eller så. Det är skönt att vi har sovmorgon till nio så att det inte blir helt fel. På eftermiddagen har vi NO och matte. Efter skolan gick jag hem till H med J, Aoch Eb. Vi åt mellis tittade på film och spelade spel. På hemvägen njöt jag av kvällssolen.

Jag längtar så efter lovet och hoppas att det kan bli dagar fyllda med promenader på kvällarna och härliga dagar. Jag har läst både att snön ska komma tillbaka och fira min födelsedag men också att solen ska göra det. Jag önskar mig det sistnämnda!


Sticka.

Igår lyckades jag få en sticka i min fot. Den är inte särskilt stor men sitter så himla långt in i foten! Det gör verkligen ont så fort den nuddar vid något. Inte ens onknappen på datorn kunde jag trycka på. Snacka om att den kommer vara blåslagen efter idag när jag, med min vikt, gått på tån. Snart ska jag kila ner och plåstra om den eftersom det inte går att få ut stickan. Den är liksom inte så rak så försöker man få ut den har jag bara av den ytterligare! Attans. Men i kväll ska det bli stora stickplockarkvällen och nu ska rackaren ut!

Musik på morgonen. Les Misérables. Roligt. Matte på eftermiddagen, mindre roligt. Pizza till lunch däremellan tror jag det var. Önskevecka. Suck.


RSS 2.0