Summerlove. Love summer.

Det är galet varmt i mitt rum. Jag har haft årets härligaste sol och baddag idag. Jag har sett jordens häftigaste dansföreställning. Jag har fått utbildning på mitt jobb, lärt mig kassan, kaffemaskinen, grillen, bära tallrikar och allmänt så. Jag har firat min vän L's födelsedag. Jag har badat jaccuzzi till ett på natten. Jag har gått runt i området. Jag har njutit, jag har badat och haft det underbart.

Så var det med det. Sängen väntar.

Utbildning, here I come!

Snart ska jag ge mig av till stranden för att gå serveringsutbildning plus lära mig alla maskinerna i cafét. Ska bli ganska roligt, men det bär mig emot att det är inomhus när solen skiner. Fast det verkar ju inte som att det ska bli sämre kommande dagar så det är ju bra.

I kväll ska jag fira L som fyllt år. Det ska bli superroligt och sedan sover jag över där på kvällen. Innan L så ska jag och mamma tillsammans med S på Bounce dansföreställning. Det ska också bli roligt! Den enda lilla nackdelen med den här veckan är att vi har prov på måndag vilket betyder att jag måste plugga imorgon. Kan nog det mesta redan, men ändå!

I går kväll var jag så sjukt galet trött att det inte var bra. Vid tiotiden kände jag hur ögonen, hjärnan, kroppen, allt bara skrek efter sömn. Ärligt talat somnade jag nog vid elva igår. En fredag liksom. Men skönt var det och jag vaknade faktiskt pigg! Så nu ska jag nog orka med dagens händelser trots att jag gick upp klockan åtta. Jaja, nu ska jag borsta tänderna. Sen tigga skjuts till stranden, fem minuter med cykel bort. Haha, nej men mamma ska hämta mig efter utbildningen så då orkar jag inte ha cykeln där och gå, det vet jag inte...

Packa, packa, packa.

Idag var det underbart väder! Vi spelade volleyboll ute på rasten och jag hade shorts på mig. Efter att vi slutade skolan så lade jag mig i solen. Helt underbart! På eftermiddagen mötte jag min syster i Täby där jag handlade skor till balen. Ett par fina vita klackskor blev det. De var jättebilliga så jag kanske till och med kan köpa ett par till. I alla fall så har jag nyss ätit middag och jag och syster försökte locka mitt hår med en plattång men det gick inget bra. Så nu vet jag inte hur det blir på balen...
Hittade en instruktion, ser så enkelt ut.. Vi får kanske pröva igen. ^
Ska inte göra något ikväll. Eftersom det är utbildning imorgon så ska jag upp tidigt. Att jag halvsover redan nu är en annan femma. Det blir en hektisk tid imorgon. Så nu ska jag packa inför alltihopa, både till L och tills imorgon.

Ibland händer det som inte får hända, ibland händer det som mer än gärna får hända.

Kom på en sak, igår precis innan Grey's började så berättade min mamma för mig att det var Champions League finalen på tv. Jag som så mycket hade sett fram emot programmet. Men icke, femman fungerar inte på nedervåningen. Man blir så irriterad när sådant händer. Jag är ju inte heller särskilt fotbollsintresserad så det fick bli en dokumentär på fyran om en kille med en dödlig sjukdom som bara kunde bli frisk genom att ett syskon med exakt samma gener och bennärg transplanterade den från syskonet till pojken. För att få det här prefekta syskonet tog föräldrarna hjälp av genteknik. Alltså "skapade" de ett barn med samma gener. Så om pojken skulle insjukna så skulle syskonets benmärg rädda hans liv.

Det var en sorglig dokumentär, men intressant. Jag vet inte varför jag fastnade för den, men medlidandet för den lille ovetande pojken var enormt från min sida. Samt föräldrarnas såklart då de redan förlorat ett barn i samma sjukdom. Dottern som de sedan fick var frisk och kunde utan problem bli donator till sin bror. Tänk att kunna göra så. Vilken lycka de måste ha känt när dottern föddes. Det var antagligen då den här familjens öde och oror övergick till lycka. Tänk så mycket hemskt det finns här i världen, men tänk så mycket man egentligen kan göra. Så mycket allt utvecklats och hur bra det egentligen är. Om vi bara visste om det, vill säga.

Lär dig skriva 'vi har gått/vi gick' på franska.. Haha.

Idag regnade det och blåste. Det var helt enkelt allmänt grått.
Skoldagen gick långsamt. Inte för att vädret lockade utan bara sådär. På mattelektionen kom våran lärare tillbaka som varit sjukskriven pågrund av en operation och gav oss våra betyg samt resultatet på nationella proven i matte. Det gick bra! Så nu är jag glad. På franskan började vi att skriva om landskapen i landet, eller les régions, som man säger på franska. Vi fick även tillbaka uppsatserna! Hon vart imponerad över ett ord jag skrivit undermedvetet. Eller ord och ord. Så här är det, på franska så använder man en viss form av dåtid när det gäller ord som beskriver att man rör sig. Det kallas för röresleverb och ett sådant är gå som på franska heter aller. Om jag då ska säga att jag har gått någonstans så blir det je suis allée, de två e:na i slutet betyder att jag är tjej, ett e för killar, två för tjej. Om man istället ska skriva att vi har gått blir det, nous allés, om det både rör sig om killar och tjejer. Därför läggs ett s till. I franska använder man vardagligt och på modernt sätt även ordet man som vi. Ordet är on och bara för att jag lade till ett s efter alle så blev hon imponerad va. Haha, sjukt.

I alla fall så hade vi volleyboll i sanden idag på idrotten. Det var verkligen riktigt kallt om fossingarna i slutet eftersom man inte rörde sig allt för mycket under spelets gång. Roligt var det i alla fall! Efter skolan gick jag till J med F och A. VI hade picknick i duschrummet och grillade marshmallows medan A och J vaxade benen. Sedan tittade vi lite på filmen Kopps som J's systers kompisar tittade på då.

I hope the weather will be with me, otherwise I'll not be happy.

Jaha, en underbar vecka, vädermässigt, närmar sig sitt lilla fina slut. Jag såg att det skulle bli också just det, ett fint slut. Mellan 25 och 30 grader i denna del av landet under sö´ndag och måndag. Och attans då att vi måste gå i skolan. Suck. Plus att det är moln och antagligen regn som väntar idag när vi har beachvolley på idrotten som förörvrigt är ganska kul.


Igår var jag i centrum hela dagen. Handlade ingenting, utan tittade mest. Eller egentligen tittade jag inte heller.. Försökte hitta ett par skor till balen, men icke, det hittade jag inga. Sedan ska jag köpa ett diadem, det hittade jag, men köpte inte, och slutligen en väska att ha mobil och kamera i. Eller juste, jag måste köpa nån vit sjalliknande sak också ifall det blir för kallt under middagen.


Snart dags för skolan, händer inget speciellt idag. Hoppas på att få sluta tidigare så att jag kan plugga som tusan på hemkunskapen till provet på måndag. För blir det 25 grader varmt, då tänker jag knappast plugga. Inte ens mot betalning... Min lördag är fullspäckad också, så det lär bli både plugg idag och imorgon. Hoppas mina vädergudar tillåter min plan.. För det skulle vara bli 15-20 grader på fredag. Och lördag 20-25. Då ska jag vara inne hela dagen, lite surt, men jag ska gå en utbildning för mitt sommarjobb. Yeah!


I love sunshine.

Gud en sådan underbar dag det varit idag! Sol hela dagen! Först så hade vi NO labbprov från nationella, gick väl okej, trots att det inte fanns så mycket att skriva eftersom man fick skolverkets labb och inte sin egen. Jaja, sedan hade jag franskauppsats, och det gick väl bra. Vet att jag skrev fel på ett ord. Men det kan nog inte sänka.

På SO lektionen efter lunch och under hela lunchrasten så spelade vi volleyboll. Det var jättekul och extra bra var det i solen men man blev väldigt varm! Sexorna var med oss också, stackarna måste vara rädda för oss nior ju! Och några vågade även vara med när några av de läskiga killarna var med också. Modiga små barn. Efter skolan åkte jag hem ett litet tag och skrev svenska. Sedan åkte jag med A till badet och där mötte vi T och L samt T's kusin. Det var härligt att bada och underbart i solen!

Dagen har varit underbar! JAG ÄLSKAR SOLEN!

När vägen svängt åt fel håll.

DU GÖR MIG LEDSEN, SUR OCH ARG. NU RÄCKER DET. JAG ORKAR INTE MER!

Som ni kanske märker är jag sur och ledsen. Vill bara lägga mig i ingenstans och försvinna. Bara lämna hela eländet eftersom det inte gör någon skillnad. VARFÖR!?
Allting gör allt jobbigt. Man förväntar sig många saker, men inget av det händer. Bara det allra sämsta. Nu vet jag varken ut eller in.

Just nu känns det som om inget vill sig. Jag hatar att skriva så mycket om mig, jag. Men nu måste jag, för mig själv. Min väg har vikt av mot det sämsta tänkbara. Orkar inte, vill inte. Allt är fel. Du är felet. Ta inte åt er, syftar inte på någon. Bara allt som förstör, det får heta du.

Jag lyssnar på depp-musik. Det hjälper faktiskt. Hittade en textrad som beskriver allt nu perfekt.

"I know I'm on the loosing streak. Cause I passed down my old street"


Premiärbadet!

Idag tog jag årets första bad! Det var ganska lagom härligt faktiskt, jag, Eb och J satt och solade och sedan doppade vi oss jag och J. Jag simmade till och med några tag.. Väldigt sent första bad bara. Tror jag badade i april förra året, men man kanske har blivit mer badkruka med åren. Haha.
Innan badet bakade vi muffins med massor med glasyr på. Det var mumsigt och det satt bra med en muffins på bryggan i solen.
När jag kom hem åt vi lyxmiddag eftersom mina föräldrar varit borta. Innan vi satte oss så upptäckte vi ett litet getingbo på den ena stolen. Det var alltså någon liten rackare som bosatt sig på våran stol under veckorna det varit dåligt väder och det var ett gulligt litet bo. Jag fick lite presenter också, en klänning, ett träningslinne som var asballt med inbyggd ipod ficka och sedan en t-shirt. Klänningen hade jag önskat mig och jag funderar på att ha den på skolavslutningen. Den är jättefin! Jag älskar amerikanska affärer!

Nu på kvällen har jag pluggat franska. Prov imorgon, trodde det var idag, men icke. Så nu blir det att ladda om batterierna till imorgon men det lär inte vara så jobbigt. Det ordnar sig alltid.

Ajaj.

Det känns som om mitt ben har fastnat. Det är riktigt äckligt och gör ont. Svårt att beskriva, men jag ska göra det för att minnas. Nu känns det som om något inne i knät har fastnat. Som om en liten bit sitter på fel ställe och inte vill hoppa rätt. Den utlöser sedan smärta ungefär snedd nedåt/vänster om knäskålen och det gör ont när man trycker.

Jaja, slut klagat på smärtan i benet. Ikväll var jag inne på datorn en längre stund, känns som en evighet sedan jag var inloggad på msn nu. Hur som helst så spelade vi även kort och jag vann. Mohaha. Snart ska jag sova, eller lägga mig ner och läsa. Imorgon är det prov i franska, väldigt roligt, och sedan inlämning i SO. Vi kan också ha hemkunskapsprov imorgon också. Men det har vi inte.. Det är nästa vecka.

Min tofs.

Bara en liten udda sak, imorse så såg jag att min tofs var försvunnen. Den har suttit på min hand så länge jag minns typ, okej, inte så länge då, men länge. Med tiden har den blivit lite för stor och jag trodde den hade ramlat av helt enkelt. Så jag tog en annan istället för den. När jag duschade nu på kvällen så satt tofsen på handen! Jag fattar inte hur den kunde kommit dit alls.. Helt galet.

Hur som helst så ska jag lyssna på musik nu. Jag somnade med ipoden för någon dag sedan för att musiken var så avslappnande. I vanliga fall brukar det vara så att jag hinner stänga av innan jag somnar, men icke. Jag älskar min ipod!


Slutet på en härlig helg.

Nu är den här härligt långhelgen över. Snart är det dags för skola igen, men ärligt talat så känns det inte så tungt eftersom vi slutar om tre veckor. Och idag om tre veckor åker jag till Frankrike! My love.
Idag har jag pluggat engelska och franska mest. Gjort lite svenska också. Sedan är SOn helt utskriven, det är inlämning imorgon.. Känns ganska bra faktiskt. På förmiddagen fotade jag också lite med min nya kamera. Underbart. Försöker lära mig lite kring alla olika inställningar som finns också. Ska lägga upp bilder när jag flyttat hem igen, imorgon kanske, när mina föräldrar kommer hem från NY. Gud så avundsjuk jag är på dem.

Jag tränade nyss och nu väntar duschen. Sedan är det middag och så ska jag bara slappa lite och somna tidigt. Det blir nog härligt det. Syster och två kompisar bakade nyss chokladbollar, mums.


Kortspel.

Jag spelade nyss Poker med farfar. Det slutade med att jag vann eftersom jag fick fyrtal i sista given vi spelade.
Under helgen har vi även spelat ett roligt kortspel som heter Jazz. Dock minns jag inte helt i vilken ordning man skulle göra vad men det var att man först typ skulle undvika att ta stick, sedan klöver eller så, därefter damer, sedan nån kung och sista sticket. Men vi la till en extra omgång där man kunde skaffa sig plus poäng i spelet. Sista omgången var som sjuan. Det var kul i alla fall. Spelet spelades som stickspel där man skulle förlora sticken där något av de nämda korten fanns...


Slappkväll.

Jag har precis ätit middag nu. Idag på kvällen så funderar jag bara på att ta det lugnt. Kanske ska skriva lite engelska, för att ha det gjort. Det behövs med slappdagar, som sagt, även på helgen.

Den här veckan händer det inget specellt förutom att vi har uppsats på franskan som nationella prov på måndag. Annars så är det bara inlämningar, de sista, fast vi har hemkunskapsprov nästa vecka. Då ska jag också jobba. Det är väl ungefär så mina veckor ser ut.

Tydligen så skulle det inte bli så bra väder imorgon heller. Jag ska träna då, hade jag tänkt, inte springa, det lär inte fungera, utan det får bli styrka! Inte illa det heller.

What's worst one day might be the best another.

"Every day is a gift, that's why we call it present"


NY KAMERA!

JAG HAR KÖPT EN KAMERA!!!
Tjihooo, det blev en Panasonic Lumix TZ5. Det är en kompaktkamera med systemkamera funktioner, alltså bra zoom (10x) och sådär. Det är riktigt roligt nu med kameran.
Jag och farfar åkte till affären och så kollade vi på kameran. Det slutade med att jag köpte den och det är jag glad över. Priset på kameran blev 3000 och det känns bra.

På eftermiddagen, när jag var ute och fotade kom J och A hit och överraskade mig. Det var lite trevligt och vi åt bullar samt såg på en kinesisk slagsmåls film och en norks film där de enda de gjorde var att knarka typ.. Vi såg inte hela av någon av dem utan de åkte precis hem. Middag om femtio minuter men först ska jag installera CD skivorna från kameran.

Lockar.

Nu har jag skrivit klart hela min SO samt min svenska. Jag och farfar ska åka och kolla på kamera nu. Men jag tror inte jag ska köpa någon eftersom mitt konto är något tomt efter att jag köpte balklänningen igår. Jag älskar den så det gör inget men längtar tills mamma ersätter utgiften som hon lovat.

Sedan hittade jag även en locktång hos farmor som fungerade jättebra till balen. Så då kanske jag faktiskt kan göra något med mitt hår eftersom det annars mest hänger ner som pilblad. Nej, nu måste jag skynda mig till duschen!

Utebad.

Igår kväll så sov jag över hos Eb. Först spelade vi kort och sedan gick vi ner till ip ett litet tag. Efter att L och A hade sprungit litegrann så gick vi hem till L och badade jacuzzi. Det var underbart verkligen, cirka 38 grader varmt i vattnet och så bubblade det så härligt. Vi badade säkert i två timmar och vid kvart över ett var vi hemma hos Eb igen och då  dröjde det inte länge innan vi somnade.

Idag åkte vi till stan! Jag hittade inte balklänningen, men jag köpte en annan! Den var jättefint blå och så satt den bra också. Så jag är nöjd, trots att den var dyr och jag blev sur på affären då de hade olika bud om öppet köpt. Jag åt middag hos farmor och farfar och nyss såg vi på Försoning, den filmen är underbar! Fast så himla sorglig...


Klänningar hit och dit.

Nu ska jag snart ge mig av till Ebs. Nyss målade jag mina neonrosa naglar vita istället. Orkade inte med den lossnade färgen. Min farfar är snäll och skjutsar mig idag men det får bli om ett tag då mina fina vänner var och handlade mat nu.
Det blir säkert en mysig kväll och det känner jag faktiskt för. I alla fall så kommer jag hem imorgon efter stan och så får vi förhoppningsvis hoppas på att jag hittat min klänning! Jag bad mamma och pappa kolla efter en fin i USA. Den var nog inte så dyr heller. Så det vore ju skoj, då är man garanterat ensam om den. Den jag såg var röd nästan. Typ korallfärgad. Jättefin! Klänningen var från Forever 21. En annan klänning jag hittat var från Vila. Också jättefin, och det är dit jag vill gå imorgon! Så let's hope and see!

It's the worst pain of my life.

Idag åkte jag iväg till ett centrum här i närheten. Från början skulle det gå snabbt men halv fem tittade vi på tiden, då hade vi varit där sedan strax innan två. Jag fick med mig en bikini och ett paket efterlängtade hårnålar! Bikinin är massa olika färger på och blommig. Den är söt, men kanske inte helt Johanna. Såg en annan som var betydligt mer mig fast ibland kan det vara kul att variera sig. Kanske kan köpa den andra också, bara för att jämna ut det.
Ikväll blir det troligen lite mys hos Eb. Så det blir nog roligt, fast först är det middag hos farmor och farfar. Sedan ska jag bara packa innan jag ska ge mig av. Kanske skulle vi också bada i L's jacuzzi. Så vi får se!

Gah, mitt dumma ben is killing me! Fint språkbyte där, men så är det. Jag blir så nedrans trött på det. Nej, jag måste bättra mig. Så här får det inte vara. Först ett år (!?) med problem med knät. Och sedan när det ska åtgärdas men som de sedan ställer in, händer ingenting. Då är det ju såklart att man, om man heter Johanna, fortsätter träna och får andra problem. Säkert kommer jag dras med den här dumma värken i ett år nu, och den gör mig bara på dåligt humör. Det märks nog att jag blir tyst och tråkig, kanske även sur då, och förlåt för det, men det blir bara så när det gör ont. Dumma onda cirkel. TA SLUT NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

New York, in my dreams.

Just nu pratar jag i telefon med J även om vi kanske inte har den mest innehållsrika konversationen, så blir det när vi blir lite manliga och endast kan göra en sak samtidigt. Fast i alla fall, mina föräldrar är på planet till The Big Apple för tillfället vilket känns lite halvkul sådär. Jag önksar verkligen att jag kunde sitta där på planet nu också, med dem.

Idag skiner solen, litegranna, och jag ska nog träffa mina vänner idag. Men först ska jag ta tag i livet, som det brukar låta, ta mig en dusch och fixa mig. Jag fastnade framför OTH nu på morgonen. Inte bra mig själv. I alla fall så ska jag nog sova hos min snälla farmor och farfar idag, känns lite väl jobbigt att vara ensam i detta hus hela tiden. Men så underbart det är att vara ledigt idag!

Jag vill också!

På något konstigt sätt känns det som om idag och den här långhelgen är början på något nytt. Början på något alldeles annorlunda, och jag önskar det, men samtidigt vill jag inte förlora det som varit. Gud så det skrämmer mig vilket antagligen märks. Tyvärr kan jag inte sätta fingret på vad som egentligen är jobbig, men allt är bara det. Så är det givetvis inte, utan allt känns bara så för tillfället.

Hur som helst så vill jag åka till USA så enormt mycket nu. Jag älskar verkligen det där stora landet. Egentligen vet jag inte varför, med tanke på hur det egentligen fungerar. Men jag gör det bara. Jag vill gå runt där. Vara där och bara titta i deras affärer, allt liksom. Och så åker mina föräldrar dit imorgon!
Jag blir lite ensam här de här dagarna, syster är på läger, bara över dagen, men ändå. Det blir nog bra.


What's lost in your soul, it's found in my heart.

Jag blir så extremt trött på allt som försvinner hela tiden! Allt som bara inte vill gå som det ska, allt som bara går fel hela tiden. Jag är trött på allt som försvinner nu. Alla saker som man letar efter finns aldrig. Ibland är det så att man inte orkar bry sig om försvunna saker alls. Men ibland är det tvärtom och det enda som spelar roll är att hitta den där dumma saken. Nu är det mitt ipodhögtalar fodral som är borta. Med fjärrkontrollen i. Den har säkert varit det i över en månad, men det är först nu som det verkligen spelar roll. Så trött man blir!

Plus att jag är trött på allt som varken försvinner eller stannar kvar. Stannar kanske det gör, men inte bra menat. Bara plågande.

Temadag.

Dagen idag var lugn. Jag och L bakade amerikanska muffins med illrosa glasyr på. De var jättegoda faktiskt, men mättande. Vi bakade till cirka lunchtid och därefter sålde några våra kakor och vi gav bort några. Man orkade inte mer än en och vid ett slutade vi.

Jag har bara vilat idag, och det behövde jag. Och haha, min lärare frågade idag om hur mitt ben var. Det var ganska snällt, ärligt talat. Imorgon är det ledig och oh så skönt det ska bli. Men först av allt lite jobbigt. Tråkigt, för mina föräldrar åker till New York imorgon! UTAN MIG! Det kan man kalla för dumt...  I alla fall så blir min helg säkert rolig ändå!

Friluftsdag.

Våran friluftsdag gick okej. Men jag gjorde inte fullt ut, tex så var hoppa svårt.. Så höjden gick dåligt och jag hoppade med "mening" på fel ben i längdhopp. Men jag kom ändå en bra bit. Sedan sprang jag inte 800 meter för det kändes för jobbigt. Min lärare skulle "prata" med idrottsläraren om att jag ändå ville ha betyg i ämnet. Dagen var ganska mysig, trots massa kyla. Det var grått ute och kallt.

Nu är min lilla kusin här, jag och pappa hämtade henne på dagis. Innan det slappade jag framför min OTH box och för tillfället är lillan ute med syster. Ska nog hämta hem henne snart, för att ge henne lite mat.
Nämen, nu tittar ju solen fram också!


VARFÖR?

Åh fy. Allt gör bara ont nuförtiden. Överallt, verkligen. Mamma tror att jag fått benhinneinflammation på köpet också eftersom det gör ont på framsidan av benet. Det är tydligen så att musklerna samt en del leder fästs vid benhinnorna och det är kanske också så att symptomen för det spelar ihop med knät. Suck, jag blir galen, och hon har säkert rätt.

Nu ska jag gå och lägga mig, orkar inte vara uppe mer, faktiskt. En jobbig dag lider mot sitt slut. Imorgon blir mer fysiskt jobbigt men sedan kommer lillan kusin hit på eftermiddagen. Det blir mysigt.

A rainy day in May.

Det började regna idag när vi hade idrott. Det var annars en ganska lugn dag förutom det sista provet. Nationellt läsförståelseprov. Det var ganska svårt, men det känns ändå okej. Så vi får se hur det går, läraren sa att vi skulle få reda på resultatet imorgon på idrottsdagen.
Vi ska vara och ha friidrott imorgon, i vanliga fall brukar jag gilla det. Men nu känns det inte så kul. Jag är liksom inte alls taggad på den sortens träning imorgon. Vi ska liksom ha en tävling också. Men vi får se hur det blir med det, eftersom 800 meter inte gick något bra idag. Jag sprang på och så men det sa bara pang helt plötsligt. Så min lärare sa bestämt att jag inte skulle ställa upp imorgon på loppet för att det bara är dumt och jag antar att jag inte förlorar något på det.

Jaja, nu ska jag vila lite. Är enormt trött och har ont..


Så det kan gå.

Ni vet den där bilden på den första blomman jag lade upp igår. Det var så roligt när jag skulle fota den, för jag ställde mig en bit bort från motivet eftersom telet har en närgräns på någon meter eller så. Sedan ställde jag inte skärpan på två fina blommor som hade fint ljus på sig från kvällssolen. När jag sedan tog upp kameran för att titta på bilden så var det en helt annan bild än den jag förväntat mig, och det var den bilden som jag lade upp på bloggen. Den riktiga blomman det var meningen att jag skulle fånga på bild hade rakt utåtstående friska blad. Den var varmt gul och såg lycklig ut. Istället fångade jag en halvmående, en sjuk, gammal, blomma men som ändå gav mig en vacker bild, utan att det var planerat.

Precis så här kan det gå ibland. Man förbereder sig för en sak, man tänker på hur bra det ska bli, men sedan händer det inte. Planeringen och allt bakom det roliga går i kras. Men det kan bli bra det också, precis som en gammal blomma jämfört med en ny.

Grattis!

GRATTIS LINNEA på den stora dagen!
Hoppas din dag varit underbar!

Jag älskar helg.

  • Varit ute
  • Fotat
  • Städat
  • Pluggat
  • Kusinerna
  • Vilat

Det är ungefär det jag har gjort idag! Dagen har varit underbart härlig! Jag har liksom bara tagit det lugnt. En sådan dag per helg behöver man faktiskt. Nu ska jag träna, men vi åt nyss så det kan bli lite jobbigt. I alla fall så är det en underbar skolvecka, om man nu vågar säga det om skolan, för vi går bara i skolan imorgon! Sedan har vi friluftsdag som jag inte alls känner för, det är friidrott och jag har svaga aningar om hur det kommer gå. Har inte sprungit på riktigt på sextio sedan skadan och inte alls hoppat längd eller höjd och det är mitt upphoppsben som är fel på.. Jaja, jag tar det lugnt, orkar inte skada mig mer nu. Det är så jädrans jobbigt och mina ben klarar inte allt har jag insett nu. På onsdag ska vi baka Amerikanska Cupcakes på temadagen! Mums!







LOVE!


Jag älskar dessa bilder! Skärpan i den första och ljuset i den andra. Idag fotade jag med systemkameran samt teleobjektivet. Det har en makroinställning så bilderna blir ännu bättre då! Dock tycker jag inte den andra bilden tedde sig så bra här och nu. Den är dock underbar den med!

Helgen.

Min helg har varit jätterolig! I fredags så var jag hos A för att fira henne. Vi åt god middag först. Vi spelade spel och singstar samt såg början på en film. Det var en jätterolig kväll och vi skrattade i timmar åt lite allt möjligt. Av oss var den stora och viktiga presenten ett presentkort på Topshop på 600 kronor. Så nu hoppas vi att du hittar fina kläder A! På morgonen såg jag och Em en till film medan de andra låg ute i hängmattan och sedan åt vi frukost. En hellyckad dag och kväll!

Igår var jag hemma hos kusinerna på kvällen. J kom även för att hälsa på ett tag så det var roligt! Vi tittade en stund på ESC också, som min kusin sa att det hette, och Norge var ju klart bäst! Sedan så åkte jag hem med mina föräldrar vid tvåtiden som också varit på en fest precis som kusinernas föräldrar. Det var kul att vara där, och så tjänar jag ju en slant också. Idag har jag varit hemma, pluggat och spelat tvspel med en annan kusin. Matdags!

Härlig dag.

Haha, igår skrev jag ju om borttappade ballerinasockor. I morse stod jag inför det där problemet. Först tänkte jag ha tygskor men sedan ångrade jag mig och det blev ballerina istället. Problemet var bara att jag inte kunde hitta en enda strumpa till dom. Tillslut, precis innan jag skulle åka, hittade jag en i strumplådan och en i torktumlaren. Så det blev ballerinas idag.

Skoldagen var jobbig. Inte lång, inte tidig morgon, utan bara jobbig. I alla fall så slutade vi vid ettiden och då cyklade jag hem för att lägga mig på altanen med en bok. Den är så komplicerad så jag orkade inte utan hälsade på kusinerna istället innan jag sprang. Det var härligt väder! Strax bär det av till A för att fira födelsedagsflickan, om än nån vecka för sent. Så jag har precis packat mina saker. Nu ska jag lägga fram luftmadrassen och ringa till J. Mamma är så snäll och skjutsar oss idag!

Varför "johamna"?

Alltså, jag blir galen på en sak. Klädhögen på min fåtölj. Den bara växer och växer för varje dag som går. Gah! Kläderna har inte fötter när man önskar de hade det utan bara när man minst vill att de ska försvinna. Som innan en viktig dag då just den där blommiga tröjan ska användas så är den såklart borta. Eller dina enda ballerinasockor som självklart har separerat sig och du bara hittar ena en dag då det är 20 grader varmt och du tvingas till skolan. Men så väl är det inte ens. Utan mina kläder försvinner, samt växer sig på hög. Jag skulle inte tacka nej till en automatisk klädsorterare. För så här går det inte längre. Städning i helgen!

Jag har funderat på en helt annan sak. Varför jag egentligen bloggar alls. Det är liksom inte för att någon läser, inte för att någon ska ha något att göra på sin dötid. Utan bara för mig själv. Jag är en sådan som måste skriva av mig. Det är därför det finns oändliga mängder dokument på min dator som bara är fyllda med en massa konstiga meningar om ditt och datt. Från början var det här med min blogg bara en rolig grej. Jag tänkte att det självklart skulle bli så att jag slutade efter tio inlägg och insåg att, nej, det håller inte. Men så blev det inte. Och det är jag glad för. Idag kan jag sitta och le åt mina gamla inlägg, från i oktober, novemeber eller bara förra veckan. Säkert skulle jag vara en av dem, för sisådär en tjugo trettio år sedan som skrev ett dussintal dagböcker bara för ingenting, för att. Det är som det nu också. Jag skriver för mig själv, för att jag ska kunna läsa, minnas och skratta eller gråta åt det som hände då. Dåtiden skrämmer mig lite. Därför vill jag minnas den, och jag gör det genom min dolda blogg som finns där bland säkert en miljon andra bloggar på J. Och där trivs jag. Jag trivs med att vara en på miljonen, en liten stjärna jämfört med de stora planeterna i bloggosfären. Aldrig, aldrig, skulle jag kunna skriva så här om det var hundratusen läsare om dagen. Inte ens tusen tror jag. Men det är enkelt att säga, för man vet inte. En dag kanske en stjärna blir en sol, som sedan trycker bort alla de andra planeterna från systemet. Jag vet inte, men nu trivs jag här. Och det är också därför jag skriver, för att visa för mig själv hur bra allt är, för att inte gå miste om något, för att slippa längta efter mer. Jag skriver för mig själv, inte för någon annan, jag skriver för att minnas. Men samtidigt blir jag glad över ni som faktiskt läser, och jag vet, att det inte stoppar mig från att skriva. Det är också därför jag lösenordskyddat den här bloggen förut. Inte för att någon vill mig illa åt, utan bara för mig själv. Jag vill kunna skriva, utan att hindras av en massa dumma ord. Och ack så glad jag är över att det inte är så. Jag ville bara säga det. Helt utan mening sådär, ungefär som resten av den här sidan, för er andra. Men för mig betyder det massor. För nu och då flyter ihop. Och det gör det, just här och nu.

Html, koder, stilmallar. Whatever.

Jag gjorde mig själv en ny liten bild idag. Sisådär en ihopslagen bild på tio minuter. Men i alla fall. Man tröttnar ju så fort!
Hur som helst så skulle jag vilja byta stilmall för att det verkar inte fungera så bra på den jag har att göra en heldesign. Men själva saken är den att tänk om allt blir fel då? Typ om allt bara försvinner hux-flux så att jag får börja om från början. Tror att det får bli så att jag kopierar hela den gamla stilmallen så att den finns kvar i min dator så att ifall det blir så är det bara att lägga in den igen.
Det verkar vara något fel med det där med heldesigner och det som började på mig att tänka var att raden "body" inte fanns i min blogg till en början... Så jag snodde raden från syster och tänkte att den skulle reagera, men det verkar inte som att den vill göra det. Därför funderar jag på att byta. Men än så länge duger det som det är. Kanske ska pröva att tralla lite med koderna i den här gamla innan stora förändringen. För jag kan ju bara kopiera stilmallen innan. Hm, bara inget händer..

Mysdag!

Vi slutade vid elva tiden idag, efter det franska muntliga nationella provet vilket gick alldeles utmärkt! Eller nästan, i alla fall.. Efter skolan åkte jag med J hem till A. Först så åt vi varsin grapefrukt i solen och eftersom det var så galet varmt tänkte vi åka ner till sjön för att sola och kanske ta ett dopp. Men o så fel vi hade. när var det nästan stormvindar och iskallt. Så  det blev varken ett dopp eller ett längre besök. Istället cyklade vi hem. A bor i princip ute på landet så vi såg några jättesöta lamm på vägen också!
Efter det lade vi oss i solen igen för att sola, men först satt vi inne vid datorn och tittade balklänningar samt värmde oss efter kylan vid sjön. Det var en jättemysig dag! Solen har lyst på oss hela dagen nästan, men vindarna är kalla. Så det är ju mindre roligt, men inget att klaga på!

Hur som helst så ska jag snart äta lite middag tror jag. Min familj är utflugen på alla möjliga platser. Brasilien, Östersund och fotbollsplanen. Så det är jag här hemma. Och kaninen, som dock bor utomhus.

Sluta..

Nu ska jag strax träna lite. Men först ska jag skiva ut min fördjupning om Isotoper samt om buddhismen. Mamma ska få läsa för att se vad som behöver fixas och ändras inför inlämningen.

Idag var jag hemma hos Eb efter skolan med A och J. Vi åt mellis och studsade. Man hinner inte så mycket när skolan slutar tre. Det är verkligen den segaste dagen av dem alla på onsdagar. Då är det massor med jobbiga lektioner. Så nu vore det inte helt fel att kasta in handduken för sista gången och sluta. Men det gäller att inte släppa taget nu, sista veckorna. Fast mer än på länge börjar jag känna att det är skönt att sluta nian. Nu vill jag bara bort därifrån, men jag vill inte tappa kontakten med er alla. Jaja, träningen väntar.

Bilder.



Titta vad fint det är i trädgården nu! På icke blommorna bilderna är det först min systers kanin och sedan en del av skoltröjan. Så ser framsidan ut. Alla bilder är fotade med mina föräldrars Canon systemkamera, samt oredigerade men något beskurna.

Advertisement?

Jag hörde nyss en reklam. Där sa dem så här "Vi är experter på håravfall, utan operationer eller kirurgiska ingrepp". Haha. Meningen med reklam var att de var experter på att stoppa håravfall vilket nämndes precis i slutet.. Men så här långt i reklamen tror man banne mig att de är bra på att skapa håravfall! Jaja...

Idag skiner solen så fint! Jag tror dock inte det var så varmt ute även fast det ser riktigt härligt ut! Jag älskar våren! Och snart bär det av till skolan. En jobbig dag väntar mig.

Johanna i ett nötskal.

Nu har jag tittat igenom hela mitt hemprov en gång till. Jag hittar inga direkta fel, men ett tal fattar jag inte riktigt vad jag gjort.. Alltså hur dum får man vara? Jag har liksom räknat ut och fåt fram ett svar men jag vet-i-sjutton varifrån talen kommer. Så nu blir det hårdgranskning för talet också. Sedan måste jag be läraren om ett extra papper imorgon för att jag ska redovisa min lösning om några areaförhållanden och det har jag inte plats till...

Nu tror jag att jag ska gå ner till farmor och farfar, men först ska jag gå ut till kaninen och kanske ta med mig systemkameran för ett tag. Sedan är det dags för en liten yogatid. Jag borde springa, men det får bli imorgon plus styrka faktiskt.. Jag kommer rubba hela veckans träningsschema den här veckan känner jag. Så det får bli löpning och dylikt imorgon efter skolan. Kanske på torsdag också. Då slutar jag tidigt.

Jag vet att jag skrev förra gången vi fick ost till mackorna i skolan. Vi fick det idag! Haha, och det var tur för det var på två ostmackor jag levde hela dagen ut sedan. För det var ingen god mat.. Idag så hade vi alla våra fina tröjor på oss. Det kändes lite som en skol"uniform" men lite roligt var det. 


It's just pain.

No nationella var sisådär. Det var riktigt svårt, jag chansade mycket, men gjorde mitt bästa i läget. Så vi får se hur det går. Idag har jag känt mig konstig i hela kroppen. Det värker i mina armar och i mina ben på ett konstigt sätt. Så jag har bara slappat hemma i soffan än så länge eftersom jag inte orkade något annat. Nu ska jag dock dyka ner bland mina buddhistiska texter och få fram lite vettig fakta. Sedan är det dags för matten så det lär bli en sådan dag. Jag hoppar nog springningen idag. Mår halvbra känns det som. Inte på "sjukt" sätt utan bara allmänt dåligt. Jag börjar misstänka att jag landade på armen igår också på något konstigt sätt eftersom den värker. Jaja, nog med problem nu!

Solen skiner ute, men det är en massa moln. Suck. Fast mig gör det inget, nu ska jag plugga till lite härlig musik. Tror det blir Mando Diao faktiskt. Eller kanske Stereophonics. Och juste, helt apropå ingenting så har Moneybrother kommit ut med en ny skiva. Och som tur är kanske mamma ska köpa den!

It's a bad test without consequenses.

Nu på morgonen är det dags för två timmars fysikprov. Suck. En sak som är bra med det är att provet inte är sänkande. Det vill säga att även fast man inte lyckas så sänks inte slutbetyget. Det är såhär eftersom fysikprovet är test prov för nästa år så dem vet hur svårt/lätt det ska vara. Men ändå. Det känns drygt.

Igår kväll somnade jag på stört efter att ha lagt mig på kudden. Det var så himla skönt! Och i morse när jag skulle gå upp tittade jag på klockan och trodde den var 6.44 och jag fick genast bråttom och kastade mig upp ur sängen. Sedan tittade jag igen, då var den 6.14. Haha.

Nu ska jag snart möta min lilla filur J på väg till skolan!

Jobbet.

Mötet gick riktigt bra. Kiosk kanske var fel ord. Det här är en kvarterskrog med både café och bar. Vi ska få gå en utbildning innan vi arbetar och en hop med förhållningsregler. Det ska bli jättekul men nu hoppas jag bara på att få några veckor att arbeta också!

Efter mötet, som drog ut på tiden, så åt jag middag innan jag gick iväg för att möta J och få min tröja. Sedan fick jag skjuts hem av L för att hon också hämtade sin! Jag tycker skoltröjorna var jättefina! Väldigt stora bara.. Men hur som helst så ska jag visa bilder på den. Fast eftersom våra namn står med på den och, vem vet, så blir det inte hela tröjan. Haha.

Nu är det dags för duschen. Ska sno systemkameran först. Och en sak till, min farmor har köpt min kamera.. Den jag ville ha! Så nu blir det dags att smygfota med den för att se om den håller måttet!


Sommarjobb?

Alldeles snart så ska jag bege mig till stranden här för ett möte på kiosken angående sommarjobb. Jag hoppas verkligen att jag får jobbet nu! Det vore alldeles perfekt för mig!
Idag har dedt varit lite upp och ner sådär. En allmänt seg dag. Det bra var att nationella hörprovet gick jättebra! Mindre bra var att jag blev typ "tacklad" på idrottslektionen, vi körde rugby, så att jag flög en bit och landade på höften och mitt onda knä. Det gjorde galet ont och jag började skaka. Hur som helst så är det bättre nu.

Igår på eftermiddagen/kvällen så lånade jag mina föräldrars systemkamera för att fota lite i trädgården. Det är så roligt när våren kommit och det finns blommor! Och idag på kvällen ska jag möta J också, för att få min skoltröja! Ohlala så roligt.

Ikväll är det tänkt att jag ska springa. Men vet faktiskt inte om det går nu. Värk i knäet och höften mår väl också sisådär, inte värre än ett blåmärke, men ändå. Det kanske är dumt att ge sig ut. Let's see..

Upp-och-ner.

I morse så var det extremt segt att gå upp och jag tror jag vet varför. Det märktes också på det något förvirrande inlägget jag skrev igår. Jag var trött, helt enkelt. Det blev liksom som en omvänd helg och precis som jag och A pratade om på festen var att det skulle vara riktigt jobbigt att vända på dygnet. Det blev dock så och det fick sina konsekvenser. Hur som helst så hade jag en jätterolig helg med många skratt och trevligt sällskap!

Idag har vi skola, känns halvkul. Och imorgon, nightmare, är det nationella i NO. Kommer gå åt skogen! Sedan kommer våra skoltröjor idag också! Jippi! Nej, dags att dra sig.

Trött!

Igår var jag på morbrors femtioårsfest. Det var trevligt men jag och syster åkte hem till kusinernas hus vid elva tiden. Då somnade de små ganska snabbt och även S. Kusinernas barnvakt A och jag satt uppe och pratade under hela kvällen. De andra kom hem vid två-tre tiden och då var vi fortfarande vakna. Vi hade jättekul men framåt halvfyratiden så började jag bli väldigt trött. Då somnade vi soffan. Familjen min kom hem vid halvfem till huset. 
Det säger väl allt om varför jag är extremt trött.  

Cityday.

Igår så åkte jag till stan med J, Eb och L efter skolan. Det var en alldeles underbar fredag igår, vi satt ute i skolan i solen och bara njöt. Och så underbart varmt det var i solen! Sedan fick vi sluta en halvtimme tidigare, jag, Eb, A och Em från matten så vi spelade lite beachrugby på beachvolley planen i skolan. Barfota!
Väl framme i stan så kollade vi på lite allt möjligt, jag köpte ett par svarta låga, pumps. Basic sådär. Sedan hälsade vi på min käre pappa på jobbet innan vi fortsatte shoppa. Vi åt också lite. I alla fall så skulle L åka hem lite tidigare än oss andra så vi tog en senare tunnelbana till stationen. När vi sitter där så noterar jag stationen innan den vi ska gå av vid. Sedan börjar vi åka, jag minns det. Jag märkte det, men kopplade det inte. Så det resluterade i att vi missade stationen vi skulle gå av på och fick springa längs motorvägen (på gångväg) tillbaka till tågstationen. Det var så typiskt och så irriterande för ingen av oss hittade från tunnelbanan till stationen. Haha.

På kvällen var J, A och Eb här och sov. Vi åt god middag och sedan åkte vi till J för att hämta saker. Sedan cyklade vi runt lite här på kvällen. Det var jättehärligt ute då! Sedan bar det hem och vi somnade fort.
I morse såg i Twilight! Såbra, och nu är jag inte mobbad längre. Jag älskade filmen.

Men?

Gah! Skrev ett långt inlägg nyss. Men fel på servern. Hinner inte skriva om det nu. Duschen väntar!


Buddhismen.

Idag hade vi som sagt nationellt franska hörprov. Det var jättesvårt väl på plats men nu efteråt känns det ganska bra. Haha, en sak som var lite rolig med provet var att det på framsidan stod "Sekretess tom. 2018". Liksom, 2018, det är om 9 år. Då är jag nyss fyllda 25. Herregud. Då kommer jag inte tänka på nationella hörprovet i franska.

Efter skolan köpte jag och J jordgubbar! Det var mums och vi avnjöt dem tillsammans med lite choklad och Grey's från igår. Sedan var vi på datorn och hade lite kul sådär. På kvällen hade mamma en gäst här så vi åt god middag. Sedan pratade jag med A i telefonen.
Nu slutade jag precis med min fördjupning om Tibetansk Buddhism som faktiskt är ganska intressant men gud så krånlig. Samtidigt gillar jag buddhisternas sätt att se på livet. Att det är fel att skada och göra någon illa och att själen blir renad med meditation. Men samtidigt är den väldigt överdrivande och varenda liten sak vägs upp av ditt karma. Sedan ska jag också skriva om Kinas förföljelse av buddhisterna där. Det är spännande. En av de andliga ledarna i religionen blev såkallad Panchen Lama. De är så förföljda att han är på okänd ort någonstans i Asien. Man vet inte heller om han lever. Hemskt! Han var sex år när han blev andlig... Gud så tragiskt, så på så sätt är det en hemsk religion. Men ändå intressant.

Nejnej.

Usch. Det var ju Grey's idag, men icke för min del. Mina föräldrar skulle ockupera stora tvn och det är den enda där femman fungerar. Gah! Så trött man blir. Plus att designen jag höll på med inte ville sig och usch nej. Bara för det ska jag skriva matten nu. Sedan ska jag duscha och så sova.

Det är jättevacker solnedgång ute nu, apropå ingenting liksom. Men så är det. Och träden är gröna, och det är vår i luften. Jag älskar våren!

Ont, ont, ont.

Jag har räknat lite matte idag bland annat. Kollat igenom mitt hemprov och sådär. Sedan har jag skrivit svenska och gjort franska. Fy vad mycket läxor det låter som! Fast mestadeles av dagen har inte ägnats åt pluggande. Jag har precis tränat, både styrka och yogaövningar så nu känner jag mig härlig i hela kroppen!
Dagen idag var extremt seg! Först höll vi på med musikalen, men det var inte kul alls idag. Vet inte varför riktigt, men det blev bara så. Mitt satans ben var inte heller toppen idag så jag var nog lite sur och tvär.
Det verkar faktiskt som att det har ett samband det där, men humöret och knät. För när jag har ont så orkar jag ingenting kul. Men det gör liksom inte super ont, utan det känns bara. Tror på något sätt att jag vant mig vid den hemska smärtan. Går det inte över nu blir det väl medicinen igen. Suck. Hur som helst så har jag fått knölar på skelettet på samma ben. Det gör inte ony utan är bara mer obehagligt. Min sjuksyster i släkten sade att om de inte försvann så skulle vi gå till doktorn med det. Men det gör det nog! Usch, vad mycket problem jag har!

Hurra!

GRATTIS AMANDA PÅ FÖDELSEDAGEN!
Ja må hon leva, ja må hon leva! Jag hoppas du har/kommer få en bra födelsedag! Jag kommer fortfarande ihåg första gången vi träffades i skolan. Minns nästan allt. Underbart!

Snart tid att åka till skolan. Inga prov idag förresten! How lovely.


Wondering what it would be like.

Nu har jag målat mina naglar rosa. Sådär gulligt som det kan se ut. Samtidigt så tittade jag på DH.
När jag kom upp nu märkte jag hur mycket det måste ha regnat mot fönstrena under tiden. Det var vattendroppar över hela glasrutan. Varför kan vi inte få våran älskade sol tillbaka nu?

Det finns vissa saker jag ofta grubblar över, saker som aldrig riktigt vill försvinna. Ibland verkar det som om inget har ett riktigt slut. Som om allt ska fortsätta en evighet. Hur som helst så ska jag lägga mig ner och sova nu. Eller jag ska nog faktiskt läsa en bok innan. Vi får se. Hoppas det går lätt att somna i alla fall.

Höjden av otur.

Snart ska jag göra yoga faktiskt. Det fåt väl bli till något som går på tv runt åtta tiden sådär.
Jag kom på för någon timme sedan att jag inte gjort mattediagnosen. Så den gjorde jag och är nu faktiskt klar med den fastän jag inte helt orkade med ett tal. Det är nog så att matten och franskan tar mest tid just nu. Fast matten börjar planas ut känns det som.

Åh, fy! Nästa vecka har vi nationellt prov i NO. Fast våran lärare har sagt att vi inte behöver bry oss alls om betyget där. För det är än så länge inte ett vanligt prov utan bara testprov. Idag fick jag också reda på att det även gäller språkproven! Skolorna får anmäla sig till proven om de vill ha det. Och självklart ska vi ha alla fem. Ja, fyra i språk och ett i NO. Det är verkligen höjden av otur. Varför ska vi få alla? Det vore så skönt att slippa det meningslösa NO provet. Vår klass fick fysik som ämne tror jag. En annan fick kemi. Så på så sätt är det bra för oss! Tänk dom stackarna som måste ha prov i alla NO ämnena som obligatoriskt samt de i språk. Så på så sätt är det de som det är synd om! Inte oss. Fast ändå, vi måste ju också göra prov. I alla fall ett, som är mer än inget.


I'm pleased.

Jag tror faktiskt provet idag gick ganska okej, med det menar jag också ganska okej. Hur som helst så hade vi inte en sådan jobbig dag idag eftersom vi missade NOn och tekniken pågrund av provet. På den sista lektionen, slöjden, så blev jag klar med jeanskjolen jag sytt. Den blev väldigt liten. Men vem vet? Efter skolan var det meningen att jag skulle handla jordgubbar med J. Men det visade sig att hon hade dansrep så jag är hemma nu.

Planerna för idag är inte spännande. Orkar verkligen inte plugga idag. Kanske ska dyka ner i mina fotoprogram eller något. Men först så ska jag hur som helst skriva in SOn från boken till datorn och lyssna lite på Les Misérables låtarna som är till våran musikshow. Efter det, så vet jag inte. I alla fall ska jag göra lite yoga ikväll! Det är skönt för den stela kroppen och man blir så lugn och avslappnad efteråt även om själva övningarna ser något galet ut när man väl gör dem. Sedan är det DH!

Varför åtta?

Skolan och det nationella provet i matte väntar! Alltså, varför är skolan så dum att den placerar ett nationellt prov klockan åtta? I matte också. Det tycker jag är lite taskigt eftersom man knappt vaknat upp när visaren passerar tolvan och den lilla är på åttan. Fast jag lär vakna upp någorlunda bra i alla fall efter cykelturen till skolan. Tågen vågar man inte lita på när det är nationella prov. Det har verkligen varit så att det har varit fel på dem varje gång vi har haft ett prov. Så nej, jag tar cykeln. Sedan så kan man ju inte direkt klaga på vädret heller.

Idag är det blå himmel och grönt ute! Hoppas det förblir så och att körsbärsträden slår ut riktigt nu. Då kan jag sno med mig systers kamera ut och fota dem. Jag måste verkligen ha en kamera! Men efter måndag så vet jag troligen om jag får sommarjobb, och då, ska jag köpa en! Got to go!

Min blå handled.

Idag när jag skulle springa så sken solen och jag tänkte att jag kanske faktiskt skulle ha tur med vädret. Men icke. Efter några meter började det dugga, som tur var blev det inte mer än så men det var tillräckligt för att få mina stackars händer kalla.

Min handled mår inte bra. Den är blå, vilket den varit under en lång tid. Men nu värker den, hela tiden. Det känns som en molande, brännande smärta. Ungefär som växtvärk fast värre. Hur man än rör på handen gör det ont. Nu har det släppt lite men men. Det blir nog bra tillslut.

Jag är klar med matten nu. Både hemprovet och nationella pluggandet. Dock vet jag inte alls hur det kommer gå eftersom det känns halv bra. Ska i alla fall ta reda på lite saker runt hemprovet till, men har till den femtonde på mig så det lär jag hinna!

It's the sunshine of my life.

Vilken växlande väder det har varit idag. Ena sekunden strålande sol, andra regn och den tredje vinande vind. Jag har dock inte drabbats av regnet så mycket. Det har varit en dag som gått snabbt. Faktiskt. Nu håller jag på med matten inför provet imorgon. Sedan ska jag göra franska innan det är dags att sticka ut och springa. Det känns bra! Det är många mörka moln här dock, hoppas inte regnet kommer precis när jag ska springa. Det vore inte så kul faktiskt. Fast vad gör man inte.

However. Jag älskar låten The Drugs don't work.

Regnig morgon.

Det regnade nyss. För första gången på flera veckor och jag åker tåget till skolan istället för att cykla. Jag gillar regn ibland, det kan vara mysigt att bara sitta inne i soffan och mysa till en film men ute vill man inte vara då. Fast jag tror vi alla behövde lite regn nu, både blommor och bin. Det blir så vackert ute när växterna slagit ut! Tillexempel när körsbärsträden blommar. Åh, det är då det verkligen är sommar! I love it.

Hemkunskap nu på morgonen. Eftersom vi hade hemstudiedag förra veckan hade vi många frågor i läxa. Jag har redan gjort dem, många var det också. Säkert en 30 st. Sedan är det SO och idrott. Vi slutar med språk. Hur som helst så är jag lagom glad över skolan idag. Det jobbigaste är att gå upp på morgnarna och veta att man måste. Det går liksom inte att tjuva tio minuter på tiden. Eller jag kan, tidspessimist som jag är. Då räcker tiden nästan alltid till. Haha.


My week-end.

Den här helgen har jag hunnit med en hel del. Jag har bland annat varit hemma, pluggat, haft gäster, vart gäst, varit med kompisar, solat (och fått shortsränder på benen), ätit god mat, varit i ett centrum där jag handlade en kjol och en kofta, fotat lite blommor, hälsat på farmor och farfar, kusin, planterat (!?) lite blommor, datorn och bara softat. Plus att jag har hunnit träna en hel del. Så nu känns det lite surt att hela härliga helgen är över och att skolan börjar igen. Med två nationella prov dessutom. Det känns halvlagom roligt att gå tillbaka till skolan,

Idag var jag och handlade. Där köpte jag en gul kjol till sommaren och en extremt dyr kofta, men nöden har sin lag, och jag behövde verkligen en. Mamma blir så irriterad när jag tar hennes att hon till och med mutade mig med en hundring som bidrag så att jag skulle köpa den. Så blev det också och snart blir jag nog hundra kronor rikare. Sedan har jag pluggat matte och franska i vilka ämnen det är prov i veckan. Jippi! Haha, skämt åsido. Jag orkar inte.
Give me a miracle.

Life is a closing door.

Nu har jag gett mig själv en ny liten bild. För tillfället känner jag mig som blomman i mitten, grå och tråkig. Men ibland måste det få bryta av från det färgglada och roliga. Ingenting är som det borde vara. Allt går snett ibland. Ibland förstår jag inte vad det betyder, vad som är rätt och vad som är fel. För hur man än gör så blir det alltid fel. Och nu blir allt fel. Nu skulle det vara fint att bara kunna sjunka genom jorden. Det känns som dags för det nu och vad härligt det skulle vara. Att bara försvinna, från pressen och från stressen. Från allt och alla. Givetvis inte alla bokstavligt talat. Att bara ha plats för en själv och allt som är roligt. Bara få slippa tänka för en sekund och ge vardagen en sista chans. Förut tänkte jag på allt som en öppen dörr. Vad man än gjorde så kunde man gå tillbaka. Nu har jag insett att dörrar stängs. Många fler än förut. Varje dörr du passerar går aldrig mer att gå tillbaka genom. Varje vägskäl som passeras är ett streck i någon riktning, uppåt eller neråt.
Mina dörrar har nog stängts bakom mig för evigt nu. Vägskälen är många, men ändå få. De leder alla någonstans. Jag önskar de ledde till glädjen. Jag önskar alla dörrar för evigt var öppna, jag önskar inget visade fel väg. Jag önskar men vet att det inte ändrar något. Det hänger inte längre bara på mina dörrar. Eller mina vägskäl. Ibland korsas de av andras. Det är precis det som hänt mig nu. Och då kommer mina dörrar i kläm, mina vägskäl blir inte sig lika. Det tar bara slut och jag måste gå genom stigarna för att hitta nästa väg, nästa dörr och tecknet på att allt blir bra igen.

Långhelg.

Långhelgen är jättehärlig än så länge. Eller nästan jättehärlig i alla fall. Igår så var jag bara hemma hela dagen, hade lite skoj med minikusinerna samt pluggade. Vi har två nationella prov i veckan. Det känns halvbra och det jag mest av allt vill är att det ska vara över. Jag vill ha sommarlov!
På kvällen var min mormor och morfar här. Jag gjorde en supergod saffranspannacotta till efterrätt. Idag ska jag troligen vara med J. Nu har jag precis städat mitt rum och ska gå ut i solen med mattepapprena hade jag tänkt.

Jag har inte tid med datorn nu. Ändå fastnar jag här. Men så blir det. Som jag skrev för längesedan:
Efter regn kommer solsken. Efter solsken kommer regn.
Precis så känner jag, och nu räcker det.


Valborg!

Veckan har varit fullspäckad! I onsdags så var jag i skolan på dagen och sedan åkte jag till Täby. Där köpte jag en jättemysig tunika, en t-shirt, ett linnte (i somriga färger, dock ganska lite Johanna) och ett svart linne. Juste, ett par dyra(!) tights köpte jag också. Men man blir så trött på dem när de går sönder hela tiden. Det är irriterande.  I alla fall så var den skoldagen ganska lugn. I torsdags så hade vi SO prov bland annat. Det gick nog ganska bra! Efter provet åkte jag hem. På Valborgskvällen var jag först hemma hos M innan vi gick till elden och mötte mina andra kompisar. Kvällen blev lyckad och väldigt mysig!

Nu är det långhelg också. Gud så underbart, tråkigt bara att det är kallt ute.. Idag ska jag plugga matte och franska samt springa hade jag tänkt. Sedan får vi se vad som händer.


Något suddiga bilder, men ändå, min mobilkamera är inte toppen.
Bilder på elden plus ett av mina "fotooffer".


RSS 2.0