It's raining, man.

Kvällen kommer. Regnet smattrar mot marken som nyss förlorat sin täckmantel - snön. Det är nu som våren kommer. Det är nu regnet kommer. När barnen plaskar i pölarna på gatorna och när mysiga kvällar blir till kvällar med regn. Våren är på väg. Det är regn och inte snö. Inte sol heller för den delen. Men att det inte snöar är ett bra vårtecken. Som vi alla väntat. Precis som barnen som velat komma ut så länge. Eller som alla oss som väntat på att kunna lämna dunjackan hemma eller ta de fina vårskorna. Så underbart.

Det är så sjukt mörkt ute att det skulle kunna vara vinter! Eller himlen är ljus, men ändå. Och ändå ställde vi fram klockan en timme i söndags. Det som är värst är timmen på morgnarna. När klockan egentligen är fem när den ringer sex. Hualigen. Imorgon börjar jag nio med musik och då är det okej. Men ändå.


Sommar?

Jaha. Jag satt igår och försökte fixa bloggen. Det blev ganska fint tycker jag och bra för att vara mig. Jag kan ju inte så mycket om datorer och liknande. Men nu kan jag! Proffs på fotoprogram kan jag inte heller påstå at tjag är utan ska försöka låna min mammas Photoshop och fixa headern ytterligare. Då kan det nog bli riktigt bra.

I alla fall så kom jag hem för inte så himla länge sedan. Sedan dess har jag ätit och finslipat lite på SOn. Snart är det dags för middag hos farmor och farfar eftersom min pappa befinner sig på andra sidan jorden och mamma arbetar. I skolan idag började dagen väldigt segt med NO men jag och Em förhörde mest varandra på det Periodiska systemet. På tekniken ritade jag - bild av en bil. I skala och fyra dimensioner och sådär. Efter det franska. TIll lunch idag i skolan var det hamburgare. Jag förstår inte maträtten? Vad är det som är så speciellt med bröd och kött? Som ett plus var det också Elevernas Önskevecka. Hade det varit men hade det sett annorlunda ut, minst sagt. På SO lektionen tittade vi på film och på slöjden gjorde jag ingenting. Ska sy en kjol som är av jeanskaraktär efter lovet. Får hoppas det blir bra!

Nu ska jag fortsätta med SOn och kolla upp lite mer och Franklin Roosevelt. Hans betydelse för kriget och så. Lite spännande, på sätt och vis. 

Juste! Innan jag trycker på knappen måste jag berätta om solen! I dag efter SOn skulle jag och Eb känns på värmen.. Det var nästan vårvarmt ute! Helt underbart och vi satt där ett tag och njöt av solen. Det värmde riktigt mysigt på armarna och glädjen spred sig! Sommaren kommer i år också!  

Happiness.

Måndag. Om en vecka för sexton år sedan föddes jag. Tänka sig.
Idag har tiden gått sådär lite jobbigt segt. Men det har ändå varit en ganska bra dag! På första lektionen, hemkunskap så lagade vi mat. Proffskockarna jag, A och Eb lagade marinerade kyckling spett med bulgursallad och tzatsiki! Det var mumsigt. Sedan SO och vi diskuterade filmen vi sett. På idrotten pratade läraren om muskler och liknande men vi gjorde också en praktisk uppgift. Franska och sedan var dagen slut.

Nästa vecka är det lov. Det går så fort! På ett sätt rusar tiden fram men på ett annat står det nästan still. Det känns som en evighet sedan jag var i Åre. Det var liksom bara fyra veckor sedan! Å andra sidan har de fyra veckorna sprungit  förbi oss. I alla fall så längtar jag till lovet. Även om det för min del inte är så speciellt spännande förutom min födelsedag, fast så spännande är det inte. Man blir en siffra äldre men inte ett dugg äldre i själen. Det är bara en vanlig dag i någons liv. I en annans förändrar den all framtid. I någons adderar man en siffra extra. Från femton till sexton. Eller från nittionio till hundra. För mig är det i alla fall det sistnämnda. Men vem vet vad en spännande måndag kan erbjuda mitt i den kommande våren.

If Happiness doesn't cross your way, you have to walk finding Happiness.

Down the road.

Jag känner inte riktigt att det fungerar just nu. Jag vet inte, skulle vilja dela med mig av allt, men kan inte. Tankarna får förbli där de är.

Men i alla fall, veckan har flutit på bra. Skola och två prov. Engelska uppsats och matte muntligt. Det gick nog ganska bra faktiskt. I torsdags slutade vi tjugo över elva eftersom idrotten var inställd. Sedan åkte jag med L och J till A. Vi promenerade hur långt som helst och mitt stackars knä mådde inte bra efter det. Men i alla fall så gjorde vi det. I fredags var vi hemma hos Em och såg en film. Några av oss har fått en speciell uppgift och i den ingår en film som vi såg i fredags. Den var hemsk men bra. Handlade om Andra Världskriget.
I lördags var jag i Täby med syster och J. Hittade ingenting trots att jag verkligen behövde både skor och jacka. På kvällen var vi hos Eb. Vi släckte ner för Earth Hour, och hade det väldigt mysigt. Idag tränade jag.

För några dagar sedan ringde doktorn till mig. Av olika anledningar ställde han in min operation. Jag blev så irriterad! Det kunde blivit bra, jag vet att det kunde det, och ändå NEJ! Det är nån ****** bit i knät som lossnat, det kan jag svara på! Den där punkten vid leden som gör ont som i ******! Det är inte bara vanlig värk! Det borde åtminstone jag veta! Det går faktiskt att skilja på värk och värk! Det är skillnad.

Jag orkar inte. Det går uppför nu. Min bergochdalbana. Förut var det nerförsbacke men fytusan vad uppför det går och så ser det ut att förbli.

Life.

Förut verkade allt så självklart. Då var jag så säker. Nu vet jag inte längre.
Vad ska jag välja? Jag vill inte. Det är inte lika enkelt längre.
Följa det jag vet vore rätt eller gå den andra vägen och känna mig tryggare.
Vilken skola är en liten fråga egentligen. Jag vet inte. Jag vill men ändå inte.


Spring.

Idag skulle våren komma enligt min vän J. Det gjorde den också. I alla fall till baksidan av min farmor och farfars garage:


Under denna vårdag har jag varit i skolan. Vi slutade klockan ett eftersom slöjden var inställd och jag gick till gymmet och tränade. Det gick bra men nu mår mitt dumma knä inte så bra längre. Det gör ont när jag går i trapporna och när jag nuddar vid det. Men jag tänker inte hämmas av smärtan.
Under dagen hade vi fyra lektioner. De flesta ganska jobbiga. NO - labbade, tekniken - bilbygge, franska - grammatik och på SOn hade jag muntlig redovisning av mina två valda länder Filippinerna och Israel och jag vill verkligen åka till Filippinerna efter den här uppgiften! Nu är det över till Andra Världskriget i SO vilket känns ganska viktigt för mig eftersom både min farfar och vice-farmor har upplevt två sidor av kriget. Farfar i Estland och vice i koncentrationsläger.

Tiden går fort. Om cirka tre veckor fyller jag år. Eller om exakt tre veckor idag. Släkten börjar fråga om vad jag önskar mig. Jag har inget svar. Det är för nära julen känns det som. Jag vet inte, men det blir bra. Jag önskar mig en bra födelsedag med en tårta och några grattis. Kanske ett paket och sedan är jag nöjd. Presenter är ju faktiskt inte hela världen. Inte för mig som sextonåring i alla fall.

Tusen gånger om.

Jag vill men kan inte.
Jag önskar, men det räcker inte.
Jag vill berätta sagan tusen gånger om.
Jag tänker, jag drömmer.
Jag vill inte förlora, vill inte vinna.
Vill bara veta.
Bara vara säker.
Inte vara däremellan.
Jag vill flyga över, jag vill stanna kvar.
Stanna eller gå?
Lämna eller hålla kvar?
Jag vet inte.
Jag önskar, men det räcker inte.
Jag vill berätta sagan tusen gånger om.
Jag vill berätta och hitta slutet.
Berätta om allt, om oss och om himmel och jord.
Jag vill visa hela världen.
Jag vill inte stanna, jag vill inte gå.
Jag vill ingenting.
Jag vill inte fly.
Jag vill bara berätta slutet.

Une caravane et un éléphant.

Den här dagen har varit så himla fel på något sätt. Som en mellandag bara. Började med engelska, nationellt prov imorgon, och vi pratade mest om det. På matten hade vi ingen lärare utan pratade litegrann och löste två svåra tal tillsammans med Eb. När två hjärnor arbetar tillsammans då går allt bättre! Sedan var det språk och vi pratade mest om "plans de vacances" alltså planer för loven och vi skulle sätta ihop en egen liten resa. Tillexempel till en camping med husvagn eller till en alpstuga i bergen. På idrotten hoppade vi trampett vilket var ganska kul, faktiskt. Provade även på handvolt med elefantkudde under mig! Det gick bra faktiskt.

Efter skolan pluggade jag engelska och nu är det hemkunskapen som snart är klar. Jag tänkte se Grey's från igår nu på kvällen och kanske träna lite här hemma och stretcha efter det.
Jag har nästan ingen ork nu så jag ska nog lägga ihop böckerna och bara softa. Packa tillsa imorgon då jag ska sova hos J!

Åh, juste! Min bästa vän från USA skrev igår och hon kanske kommer plugga i Holland nästa år! Gud så roligt det skulle vara, jag önskar hon bodde här, önskar det inte var en helt Atlant mellan oss. Nu kanske det blir verklighet och oh så jag hoppas!


En mörk bil.

Jaha. Egentligen skulle jag sitta i soffan med Grey's på TVn. Mamma och pappa skulle titta på ett program på stora teven och när jag gått ner och bäddat ner mig bland filtar och kuddar upptäcker jag att kanal fem inte fungerar. Teknik alltså! Så det blev inget Grey's för mig men det är nu inspelat så jag kanske får se det imorgon.

Vid sex ska jag ställa klockan imorgon för att hinna med tjugo över åtta då vi börjar. Engelska, matte, språk och idrott för min del. Ganska bra dag även om det är långsamt med matte på morgonen men bättre än vi har på fredagar, som sista lektion.

Idag var jag hemma hos J med Eb. Vi tränade på dansen till idrottslektionen och det gick faktiskt bra! Sedan bakade vi hallonpaj och pratade litegranna. Kul var det, i alla fall! På vägen hem upptäckte jag en läskig bil. Jag lyssnade på musik men hörde ändå bilar bakom mig, men när jag skulle svänga upp på min väg och tittade över axeln stod en svart helt nedsläckt bil, utan lysen och släckt även i bilen kanske tio meter bakom mig. Mörka gestalter sågs i bilen, tror jag. Jag missade dock registreringsnumret eftersom jag blev lite rädd och gick snabbt hem, utan bil bakom mig. Men lite läskigt var det allt. Även om jag inte blev rädd så kunde jag inte sluta titta ut genom fönstrena, bara för att titta en extra gång. Nu under kvällen har jag pluggat och duschat. Med värk i nacken och i knät blir det nog bra med en god natts sömn. Lovely!

Jag ser det snöar, det var ju "roligt", hurra!

Vår skulle det ju vara. Inte slask. Och definitivt inte snö. Igår pratade jag med J i telefon i någon timme och kollade vädret samtididgt. Nämne lite kort att det skulle bli snö, men aldrig, aldrig, hade jag tänkt att det verkligen skulle bli snö också. Imorse ringer klockan tio över sex på morgonen och jag tittar ut mot träden. Det första jag ser är vitt. Sedan ser jag mer vitt och hela marken är täckt med snö! Snö! I mars. Och under dagen har det säkert fallit närmare en decimeter vita flingor från himlen som för övrigt inte vill visa sig blå.

Dagen började i alla fall med NO vilket brukar vara väldigt jobbigt på morgonen, likaså idag. Sedan Teknik men filmcastingen var efter halva så vi missade den. På filmintervjun skulle man berätta lite om sig själv, tillexempel namn, ålder och fritidsintressen och sedan skulle man ställa en fråga som det skulle bli en liten improvisationsteater mellan filmaren och en själv. Det var roligt, men ganska skämmigt till en början eftersom alla andra elever också skulle lyssna! Det gick dock bra!
Efter detta var det språk, So och tillsist slöjd. Pulsade hem genom snön till tåget och under eftermiddagen har jag pluggat, pratat med J och varit ute en stund. Inte för att snö är härligt men ändå var det riktigt härligt väl där. Det enda som saknades var mörkret. Nu är det dock mörkt utanför mitt fönster. Imorgon är det onsdag, herregud, tiden går så fort! Snart påsklov, minsann.

Puh bear.

Jag dricker té ur en kopp med Nalle Puh på. Han tittar sådär mysigt varmt ut från koppen och de svarta pepparkornsögonen tillsammans med munnen får mig att le. Jag gillar muggen. Den är köpt i Åre. Jag gillar Åre och har förresten haft en väldigt bra vistelse i denna underbara ort.
Dagarna har spenderats i skidbackarna med familjen. Upp och ner och överallt. De första dagarna var det strålande sol men framåt slutet blev det moln och blåst.
Jag älskar känslan av att sitta i liften och känna luften mot sig. Älskar känslan av att åka ner för nypistade pister med lite snö över. Älskar känslan av att bara vara där. Det är som mitt andra hem just nu. Allt är så hemma och traditionsenligt kom farmor och farfar upp sista dagarna. Vi åkte skidor med farfar på lördagen.
Resan var underbar och hem till gråa Ö känns lite trist. Här är det verkligheten som gäller och ingen glassig skidåkning.

Dagen har varit trist. Det enda roliga som jag fick veta idag var att de imorn har en casting till en film i vår skola. Dålig på teater som man är ställer man ändå upp bara för att det är kul! Vem vet, kanske blivande bioskådisar kommer från min skola?

RSS 2.0