Weekend.

Helgen är här. Som jag väntat. Den blev inte så kul, dock.
I fredags vaknade jag, som vanligt och gick upp för att fira min syster. När jag hade varit vaken ett tag kände jag mig sjuk och mådde inte bra. När jag väl känner mig sjuk, är det riktigt sjuk och inte bara lite dålig sådär. Så, jag stannade hemma från skolan. Vilket inte har hänt på, kanske fyra fem år! Men, det var bra att vila ut.. Fast efter ett tag, nån halvtimme var allt sjuka som bortblåst och jag pluggade hela dagen för att slippa det senare. Konstigt nog somnade jag inte under hela dagen. Trots att väckarklockan stod på 5.45 i fredags och jag somnade runt elva.
Kvällen var bra. Vi firade syster med tårta och god middag.
Hon fick en digitalkamera, som jag också skulle vilja ha. Ärligt talat.

Så. Det jag vill säga, lite sent kanske, är:

GRATTIS SYSTER!

Idag har jag bara vilat. Känner mig helt klart nästan frisk. Men ändå. Helger är till för att ta det lugnt på.

And it won't change...

Imorgon är det Bambi på hal is för mig. Vi ska åka skridskor och för mig är det som att lämna någon ensam på tians trampolin med den enda utvägen att ta steget och hoppa. Antingen vågar jag satsa. Eller så fegar jag vid sargen. Antingen hoppar jag eller står kvar. Det är så irriterande med saker jag verkligen inte kan. Jag vill så gärna. Men kan inte. Oftast är det min kropp som sätter stopp för det nuförtiden. När jag var mindre var det mitt jag.

Dagen var seg. Men okej. Hela min tröja luktar brända bönor. Lab på NOn. Jag har varit med J och haft lite roligt. Pluggat lite matte och lite franska. Lite hit och dit. Gjort den där saken jag pratade om förut, lite. Ätit och lagat mat. Ungefär så. Jag har också duschat och lyssnat på min duschmusik. Moneybrother.

Nej. Imorgon blir det skola igen. Ska bli skönt med helg. Men helst skulle jag vilja sova över kommande två veckor. Trots att jag vid det här laget känner tanken om att ha saker gjorde. Det känns alltid bättre då. Så enormt mycket bättre.

Sydpolen.

Igår pluggade jag hela dagen. Och åkte fram och tillbaka till Södertälje.
Klockan fem över nio gick tåget från mig. De andra hoppade på lite efter. Det var jättemycket folk på tåget, kanske därför att vi var över 50 elever från skolan. Skulle jag tro. Tåget in till stan gick ganska bra. Jag, A, Eb och J satt tillsammans medans T, L, Fn och Fs satt bredvid oss. Vi lyssnade på musik hela resan. När vi kom in till stan tog vi tunnelbana till Centralen och därifrån pendeln till Södertälje. Resan gick ganska bra, vi satt och kommenterade alla mindre orter och liknande. När vi kom fram till Södertälje var det väldans kaos. Vi gick in, vi gick ut, vi samlades klassvis, vi gick in, vi gick ut, vi betalade, vi gick in, vi ställde oss på led inne, på led ute och vi sen komma in. Badet var helt okej, men inte så mycket mer än så. Vi åkte i rutschkanan och var i vågpoolen. Sedan gick vi till motionssimmet och hopptornet. Vi hoppade från treans trampolin. Sedan bubblade vi lite och åt lunch. Där var de så extremt otrevliga.
Sedan bubblade vi lite till. Men efter ett tag stängdes poolen av och man skulle gå upp ur vattnet. Jag och A sätter oss på kanten medans Eb och J tänkte att de kunde ligga kvar i värmen. De gömmer sig bakom en glasvägg, med tjocka, liksom stora rutor som man inte ser rätt igenom. När det är en minut kvar kommer en orangeklädd pingvinvakt som ser ut som en gangster till oss. Han säger:
"Tjejer ni vet väl att glas är genomskinligt" Och går därifrån. Haha!

När vi skulle gå hem från badet så fastnade vi vid en uppfällbar bro. Alla småungar ställde sig framför bomarna och brovakterna skulle retas med oss och fällde inte ner bron. Vi missade därför tåget. Det kom ett strax därefter. Den här resan satt vi också tillsammans med R som var ensam kille från klassen... Resan hem gick segt men okej. Så vid halvfem var vi hemma igen. Skönt.

Memories!

H bad mig att berätta om vårat äventyr på baksidan av våra stugor. Vi hade precis kommit fram till Sälen efter ett par timmar bilfärd. Benen var som stela spaghettis och huvudena trötta. Så vi bestämde oss för att ge oss ut i mörkret. Först gick vi runt huset några gånger. Det var mörkt ute och snön täckte oss nästan till knäna då vi gick igenom skaren. Det var jag, L, Em och självklart H. När vi går där i snön ropar Em och visar oss ett litet hål med vatten. Det var tydligen en sjö eller liknande nedanför vårat hus.
Sedan gick vi in, efter att ha fått lite publik, och mulat L litegrann och hämtade stjärtlappar. Det visade sig att det fanns en backe på några vedtravar. Den var jättekul och vi åkte ner och gick upp flera gånger! Det var en härlig, tyst kväll ute då. Jag saknar SÄLEN!

Nationella proven...

Måndagen min är över. Dagen började med hemkunskap. Läxförhör. Det gick väl antagligen helt okej. Sedan hade vi SO men istället för det stora samhällskunskapsprojektet vi håller på med var det träning inför Nationella som gällde. Nationella prov. Nästa vecka. Svenska. Vad mer kan man säga? Jag känner mig inte nervös eller så utan det är bara en skrämmande tanke. Att veta och att ändå inte veta rikigt.

Idag var det dags för skridskor men jag pratade med min lärare angående min behandling och hon sa nej, med stora bokstäver, till att jag skulle vara med. Så jag och A satt på läktaren och lyssnade på musik medan de andra åkte skridskor. När vi kom tillbaka stod det att språkläraren var sjuk. Vi gick dit. Väntade i 35 minuter och gick sedan. Efter det åkte jag till Täby med Eb, A och Em. J gjorde oss även sällskap på vägen, på tåget. Em och A klippte sig! Det blev fint på de båda!

Väl hemma igen så försöker jag koncentrera mig på läxor. Men projektet i SO är komplicerat och NOn inte intressant så jag har inte lust eller ork till det. Jag ska istället ta itu med den muntliga franskan som är tills på torsdag och kanske försöka göra lite SO efter det. På något sätt är det lika bra att få det hela gjort.

Imorgon. Klockan fem över nio åker mitt tåg. Då ska vi till Äventyrsbad i Södertälje. Södertälje, av alla platser. Snälla.

Time flies.

Ibland önskar jag att du var här med mig. Här bredvid mig och inte så otroligt långt bort. Varje gång jag ser dig, på bild eller i tankarna, så känns allt så avlägset. Som om allt skulle behöva ändras men inte gör det. Jag vet inte vad, jag vet inte varför men det känns så fel men ändå rätt. Som om spåren jag följt inte leder rätt. Eller så gör de det. Jag önskar jag hade svaret. Jag kanske har det. Men jag kanske inte vågar lita på det. Tillit?

Imorgon, måndag. Jag måste verkligen fixa en lite detalj. Men jag tror jag fixar den på onsdag.
På fredag fyller min syster 13 år. Jag kan inte förstå att hon, den lilla, blonda lillasystern blir tretton hela år. Sedan, bara några dagar efter blir kusin L fem år. Tänka sig! Fem år! Jag minns dagen så väl. Min trettonde födelsedag och bilden på honom kom. Ungefär världens bästa present. Tiden går fort.


Waves.

Min helg har varit riktigt lugn. Igår kväll var jag vid datorn ett tag och pratade med en vän. En alldeles speciell vän för mig. Sedan åt jag middag med mina föräldrar och såg på en film med mamma. Jag tog det lugnt med andra ord. Ibland orkar man inte göra något utan vill bara ta det lugnt. Så var det igår. Jag somnade ungefär vid tolvtiden efter att ha sett en film i sängen.
Jag vaknade åt frukost och satte mig vid worddokumentet vid namn KOL. Jag pluggade NO. Det var inte roligt. Det övergick till SO och sedan har jag hunnit med lunch, franska och hemkunskap sedan dess. Nu är klockan snart tre och jag skulle vilja gymma men kan inte. I fredags gjorde jag tryckvågsbehandling av mitt knä och måste vara still med det ett par dagar framöver. Det ska sätta igång läkningsprocessen i knäet igen och jag vill inte förstöra den med lite gym. Hoppas jag kan åka skridskor imorgon. Det var ganska kul senast men så fort jag tänker på att det är skridskor imorgon blir det inte lika roligt längre. På tisdag ska vi till Sydpoolen på friluftsdag. Egentligen skulle jag vilja åka till Romme, men ingen annan ville, och min knä vill inte heller. Sydpoolen blir nog ganska bra det med!

Snart är det måndag igen och nu blir till verkligen tillbaka till verkligheten. Efter en skidvecka i Sälen kommer skolan kännas tung och jobbig. Måndagar är måndagar.

Lovely evening.

Lördagar är som lördagar. Ibland är de inte lika varann. Men ibland är de det. Idag har jag inte gjort någonting. Jag har pluggat, sett lite på TV och serier. Sen har jag städat och allmänt tagit det lugnt.
Min syster har varit på Eriksdalsbadet tillsammans med hennes kompisar då hon och en annan Sara har och ska fylla år. När de kom hem tänkte jag att det skulle vara mysigt med lite bål och chips så det gjorde jag. Sedan tände vi ljus och startade musik så när de kom hem fanns det dricka och chips.

Kvällen min, ser tråkig ut på kartan. Riktigt seg. Jag har inga planer och att hitta på något känns ganska avlägset nu. Jag får se en film och somna tidigt, eller något. Ungefär.

Igår var jag hemma hos M hela kvällen. Vi satt och pratade om allt möjligt. M är en sådan speciell kompis. Vi kan prata med varandra om allt men ändå vara tysta. Det älskar jag. Sedan gick jag hem på kvällen. Ensam vid halv elva tiden. Det var stjärnklart och alldeles tyst. Kallt men ändå varmt. Så härligt.
När jag vaknade i morse var det slask och mina kvällskänslor försvann.

Sälen skiers!

Nu har mitt skrivande jag, min blogg, fått sin semester. Jag vet inte varför den blev så lång. Det var inte meningen. Men jag har bara känt att det inte har lockat mig att skriva som förut. Då var det om allt, nu tänker jag istället på det. Fast nu ska jag bättra mig. Börja skriva när jag sitter vid datorn. Inte tänka så mycket utan skriva. Ungefär så.

Sälendagarna! Det var helt underbart! Vi åkte skidor varje dag och fikade och mös i stugan på kvällarna. Den allra första dagen i Sälen visade det sig att jag och L var de enda med egna skidor så vi började åka lite knappliftar tillsammans för att vänta på de andra. Men det var lite enkelt. Så vi åkte istället stolsliften. Vi mötte senare de andra från klassen och åkte upp. Men, det blev för mycket väntetid så jag och L begav oss upp igen. Där ser vi två av killarna ligga i backen och de andra stå en bit upp. Jag och L tänkte ha lite kul och åka ner framför de men istället stannade vi och hjälpte M på med sina skidor och sedan lärde vi Lu att åka! Innan det hade han noll kontroll men tillslut lyckades han ta sig ner för backen. Vi åkte lite fler åk där borta i Lindvallen. Mest i de svarta backarna  Adam och Pernilla. Möttes upp för lunch på McD. Åkte lite mer i samma backar. Men sedan hem.

Andra dagen. Jag och L åkte tillsammans. Första åket ensamma. Eller nästan. Sedan mötte vi D och R i backen. Jag och L kan åka skidor. De trodde inte riktigt på oss och vi bestämde att vi skulle åka de svarta backarna. Så blev det också. Jag och L dundrade ner för backarna, killarna kom efter. Sedan åkte vi där några åk innan vi bestämde oss för att åka tillbaka. Jag och L skulle äta lunch med de andra på Våffelstugan. Andra sidan systemet. När vi väl satt där och vilade våra trötta ben ringde R till mig. Vi bestämde oss för att ses vid McD, vilket vi också gjorde. Nu var Eb med oss också. Vi åkte en hel del backar. I skogen också. Skogen, liksom. Det gick bra. D var lite halvt galen i skogen och skulle ta oss nerför ett halvtstup. Jag och R bestämde oss för att åka ut ur skogen och kom ner i en backe med bara lössnö! Härligt. Åkte bort till Våffelstugan och fikade. När vi hade stått igenom en enormt pinsam fika åkta vi iväg. D och R ville åka hem efter ett tag så vi sa hejdå. De visste inte hur man skulle ta sig tillbaka. Men jag försökte förklara. Men vad jag har hört fick de ändå åka scooter. Killar. Jag, L och Eb åkte skidor i nio timmar den här dagen! Nio timmar, med en paus på en och en halv. Åkte lite kvällsskidåkning med A, Em, Eb, L, J, H och M.

Tredje dagen kom. Vi åkte tillsammans, jag och L. Vi åkte våra favoritbackar ett tag. Så fina, pistade och inte så mycket folk. Sedan åkte vi bort till den andra sidan och mötte Eb och H. Vi åkte upp och ner därborta. Det blåste också något enormt. Verkligen mycket. Plus dimma. Lunch ganska tidigt eftersom kylan var för jobbig och blåsten likaså. Vi åkte sedan upp igen. Det var nästan omöjligt att ta sig upp på toppen. Men vi gjorde det. Sedan mötte vi killarna på toppen. De skulle åka Snögubbeborg och vi följde efter. Men de åkte som sniglar. Därför lämnade vi dem och åkte ner. Tog några åk där. Backarna var ganska fina. H's mamma hade kamera med sig och fotade oss i backen. Vi fikade också. Därefter åkte H med sin mamma för att duscha. Vi andra stannade kvar. När vi skulle åka bort till McD vid halv fyra tiden tog vi stolsliften. Det skulle senare visa sig vara ett misstag. Ett stort sådant. När vi satt upp precis över kanten på berget började det blåsa. Jag menar, inte mesblåsa. Utan liften gungade fram och tillbaka. Den stannade. Vi kom knappt av heller. Och skylten löd "Varning för stark vind, barn under 8 bör ej åka upp". Femtonåringar kom knappt av. Vi åkte till McD och mötte killarna. De stängde sedan den andra sittliften och vi kunde inte åka mer. På kvällen bowlade vi!

Sälen var jättekul. Jag vill tillbaka. Det känns nästan som i en annan värld, som i en dröm. Vi var där. Men ändå inte. Vi bastade, vi spelade kort, vi fikade, vi lagade mat, vi diskade, vi sov, vi gjorde lite lekar, vi åkte i snön och sedan städade vi. Men vad bra det var!

SÄLEN 09

9.00! Jag ska möta vännerna om en halvtimma. Om en kvart åker vi. Till Sälen. Som vi längtat och jobbat för att detta ska bli av. Allt började en dag på Eb's balkong. Vi planerade ett klassmöte. Vi höll det, vi hade ett disco, vi sålde salamis och vi stod på ICA. NU är vi äntligen på väg. Äntligen! Efter ett halvårs väntan i princip. Det känns så underbart med skidåkning i tre dagar. 
Bye, home. Here we COME SÄLEN!
 


Not A Perfect day?

Ibland är allt så bra. Bara så att man känner på sig att det är bra. Eller så att det verkligen är en bra dag. Just nu sitter jag och lyssnar på Mando Diao's Not A Perfect day.
Det är så också. Ingen dag är perfekt. Låten är en kärleksförklaring till en tjej från sångaren. Han sjunger att han bara stod där, att det inte var en bra dag för kärlek. Ingen bra dag för att älska henne. Han önskar, han längtar och han sjunger om att få henne tillbaka. Att han vill att hon ska veta hur han känner. Men att han inte får henne tillbaka. Han önskar, men han får det inte.
Han har rätt, ibland kan man önska men inte få. Ibland önskar man och får. Ibland blir en dröm verklighet och ibland blir drömmen krossad och hjärtat likaså. Men vissa dagar är det inte så. Då är allt bra.

Imorgon åker jag till Sälen på klassresa. Jag längtar till snön och att få vara med mina underbara vänner hela tiden. Idag har jag mest packat, packat och pluggat. De två P'na. Jag var osocial och orkade inte göra något. Jag kände inte för det utan min värld, med det ena P'et fick duga. Jag var även inne lite på datan. Sedan kom J och lämnade mitt USB minne. Hon och Marcus gick rätt in i huset som jag sagt att hon ska göra då jag för det mesta bor på tredje våningen och man går in längst ner. Istället så skickade hon ett sms och jag sprang ner. Efter första trappan blev jag vettskrämd eftersom vi sprang in i varandra. Jag verkligen hoppade till. Ibland är jag bara så lättskrämd.

Eftermiddagen pluggade jag mest på datorn. Och hade lite roligt. Ute där någonstans i cyberrymden i princip. En annan form av värld. Oftast en bra värld.
Sälen imorgon som sagt. Det ska bli jätteskoj! En stor väska finns på mitt golv. En väska med skidkläder! Åh.

Hurry hurry...

Ojoj, jag är verkligen inte duktig på att skriva nu har jag märkt. Det nya året har startat utan inlägg. Eller ett enda. Med en underbar bild. Ibland när jag går till tåget brukar jag drömma mig bort till värmen igen. Det är liksom den tiden som är allra jobbigast att vara hemma på. Eller när man tänker på alla krav och gör läxor. Då kan det vara som en liten flykt att tänka på stranden och värmen. Det lättar på trycket för en stund.
Men den här terminen blir inte så rolig. Nationella prov och vanliga prov. Redan monstertider på gång. Känns jobbigt. Jag håller ut. Redan har monsterveckor visat sig komma. Vecka sju är första. Sedan blir det fler.

Imorgon ska jag jobba undan lite läxor innan Sälen och försöka vara förberedd på allt som kommer. Det gäller främst NO:n. Och matten ska jag försöka göra klart också.

Nej, jag hinner inte med det här just nu... Bildläxa väntar. Suck.

Bali, another time, another year.

Nu är det 2009, nytt år. Det känns lite konstigt att kalla det som är 2009. Jag hoppas att det här blir ett bra år och vissa saker som inte varit helt bra ska jag se till att ändra på under det här året. Det ska bli ett år fullt av glädje men också ett år av nya förändringar. Gymnasium bland annat. Jag ser fram emot det.

Jag är hemma från Bali också.
Resan var jätteunderbar med mycket värme sol och bad. Nästan varje dag var vi på Sanur Beach nedanför vårat hotell precis. Det var en lång fin strand och vattnet var alldeles klart. Utanför stranden fanns ett rev som skyddade oss från höga vågor. Det var jättevarmt i vattnet och nästan så att det inte svalkade när man var som varmast. Istället fick vi svalka oss i hotellets två pooler. Det var jättefint hotell med en stor fin trädgård utanför rummen.
En dag åkte vi till en ö på utflykt och snorklade. Där fanns det också havssköldpaddor och jag höll i en! Det fanns också en tropisk fågel, en fladdermus och en orm där. Jag höll i alla! Ormen var av arten pyton och räckte mig till knäna. Men jag överlevde och är nu hemma. Nu kallar alla mig "neger" i skolan. Att bli mobbad för en semester är underbart. På ett kul sätt.

Sanur Beach.

Mitt dygn är helt upp och ner. Jag vaknar vid sex tiden om inte tidigare och somnar vid nio. Helt fel och jobbigt. Men jag har ändå hunnit köpa mina julklappspjäxor och gjort en hel del annat. Snart bär det även av till Sälen med klassen. Ska bli roligt.

RSS 2.0