Going through a foggy day.

Idag vaknade jag, trött som sjutton, med en blå himmel utanför fönstret. Nu är det igenmulet som tusan och jag vet inte hur det kommer sig. Det är första advent idag och på våran köksbänk ligger några enormt lockande skumtomtar som bara väntar på mig.

Igår kväll jobbade jag tillsammans med två kompisar på den enas föräldrars gemensamma födelsedagsfest. Det var väldigt roligt trots mycket disk. Min kompis som förövrigt har ett väldigt fint namn, höll ett väldigt vackert tal till sina föräldrar som nog berörde oss alla. Så vackert!
Kvällen avslutades med lite dans, disk och jag landade i sängen strax efter två idag.
   Tack för en trevlig kväll!

Idag ska jag spendera mina ögon framför datorn, framför engelskan och framför historian. Tror jag försöker klämma in lite företagsekonomi emellan också. Funderar även på att ta en springtur då jag tror jag inte kommer hinna träna imorgon eftersom mamsen min fyller år imorgon. Slutar ju sent på måndagar (nu skrev jag fredagar och längtar till nästa...). Tjingeling!

Punkt.

"The fact I know I'm loosing you can't keep my eyes from crying.
Le fait que je sais que je vais perdre vous ne pouvez pas garder mes yeux de pleurer."


Johanna-klagar-och-har-ont-lite-överallt.

Jag sitter här och känner mig som en björn i min stora tjocktröja med luvan på. Idag har jag varit så effektiv, så duktig. Jag har pluggat svenska, franska, företagsekonomi, lite franska till. Igår var det matte och franska som gällde. Mina plugg ögon är döda nu likaså min kropp. Efter en dag vid bordet och en timmes promenad, plus lite pepparkaksbakning och julmusik är det nu dags att slå sig till ro.

Nacken värker och jag måste slita mig härifrån annars tar den död på mig. Bara för att så ramlade jag idag också. Undra om jag börjar bli gammal...? Jag var lite speedad och skulle springa upp för trappan. Missbedömde ett av stegen och föll på höften. Skitsamma tänkte jag och satte mig på stolen. Skulle hålla min svenskapresentation för mig själv en gång. Men det kunde jag inte. För satan vad ont det gjorde! Nu har det lagt sig och nacken fick värken istället. Gud vad jag klagar på värk.

En helg är över. Längtar redan till nästa.

SOOOL!

Jag lever. Sprutan tog uppenbarligen inte kål på mig. Min arm däremot, den dog. Jag har haft svårt att röra den och vaknat på morgonen nu två dagar i följd av att jag legat på den ömma armen. Nu börjar det ge med sig och jag kan faktiskt ta handen över hvudet! Vilket framsteg.

Kvällen igår var jättemysig. Vi åt middag tillsammans ett gäng och tittade sedan på bion. Ett minus med filmen var att alla småflickor satt och skrek så fort karaktärerna visades på skärmen. Men annars så. Kul var det i alla fall!

Hur som helst så har jag spenderat hela dagen framför franska papprena, bakom kameran och vid datorn. Har faktiskt ätit lite också! Nu ska jag antingen ta mig lite ledig tid, gå ut en stund, eller så sätter jag mig vid matten. Jag tror det blir att gå ut i trädgården med kameran kanske, eftersom det faktiskt är sol! Även om den redan börjar dö ut lite bakom trädtopparna. Fast sol, det har det varit i alla fall!  

Long time no see.

Det var ett tag sedan sist. Liver rullar på som det ska göra och trots att jag har pluggat hela dagen idag känns det inte som en stressig vecka. Nästa blir desto jobbigare, men är man en supergirl så är man.

Idag tog jag vaccin mot den såkallade Nya influensan. Jag vet inte om jag skulle velat göra det egentligen men en vän övertygade mig. Så nu sitter jag här med värk i armen, inga biverkningar än så länge. Men vem vet, det kanske kommer?

Imorgon bjuder dagen på skola, förhoppningsvis (?!), kanske blir jag däckad ett dygn som alla andra? I alla fall så kommer jag masa mig iväg till den stora staden imorgon för, som så många andra, att se New Moon. Ska bli superroligt!


Wishes.

Många önskar sig saker. Som en ny dator, en ny tv, kläder eller pengar. Det gör vi nog alla i en viss mängd. Jag önskar mig också precis de sakerna och det är inte svårt att räkna ut vad som kommer stå överst på listan inför jul.
Men ibland önskar jag mig inte saker. Inget man kan ta på. Jag önskar att just jag betydde något. Att jag skulle vara viktig inte bara för min familj utan även för andra. Inte bara för de som sätter mig framför allt på jorden. Det är precis vad jag önskar mig. Att betyda något, att göra skillnad för någon eller några. Det finns dock inte framför mig, jag vet det, men det är mycket enklare att önska att det någon gång händer än att inse att det aldrig kommer ske.
Ändå, hoppas jag att det en gång gör det.

Off for a new week.

På väg mot sängen, måndagen och ytterligare en vecka i skolan. Helgen har passerat med fina vänner, en bio, plugg, träning, jobb, familj och lite sådant där som man lever en extra sekund på. Idag har jag sprungit, förbi min första skola, som vanligt, och nostalgiserat lite minnen därifrån. Både bra och dåliga. Men vilka minnen jag än tänker på är skolan grymt mycket mindre än jag så jag såg den då. Fast det är väl så, man växer och omgivningen blir mindre helt enkelt.



Veckan ser på pappret ganska lugn ut, ett prov, en redovisning och lite smått sådär. Men det ska nog gå bra ändå. Ser ut som att jag kommer vara barnvakt åt mina kusiner några timmar på fredag. Men det är bara roligt!

Nu ska jag dra mig mot sängen, åker tidigt till skolan. Hemifrån strax innan sju låter hemskt. Jag tror faktiskt jag börjar bli lite mindre tidspessimistisk än vad jag varit vilket är bra! Fast det är bra att åka tidigt ändå.. Ifall att liksom. Har ju suttit fast på tåget för strömproblem och lövhalka i veckan. Kan ju bara vänta på vintern, gud vad det kommer bli problem då. Jaja. Så är det, helt enkelt.


Taxi!

Jag la mig på golvet i kväll, tog med mig lite plugg och lyssnade på musik. Jag låg där tills axeln började värka och tills dess att jag hade läst alla sidor FeA och gjort ett antal frågor på texten. Sedan gjorde jag lite engelska, tog mig lite glass och nu sitter jag här - redo för sängen.

Idag åkte jag taxi hem från skolan. Sådan lyx! Lång story, trött Johanna det säger väl allt. Dumma tåg!

Nu ska jag lägga mig bland täcket och läsa lite. Mys!

Mörker.


Det är nattsvart i Sverige. Jag har haft det otroligt underbart i Nice under några dagar.
Nu ser det ut så här på kvällarna klockan fem. Suck.

RSS 2.0