NIIIIIIIIIIIIIIICCCCEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!

Nu åker jag om 23 minuter. Till Arlanda. Till solen. Till Nice. Ska bli så härligt!

Allt gott i regnet! Cirkus 25 grader, 24 i havet och strålande sol i Nice. Kan det bli bättre ett novemberlov som detta? Nepp, NICE är vad det är!


Pigg som en lärka!

En sak som verkligen kan göra mig smått irriterad är när internet lägger av, mitt i musiken, ett antal gånger i följd. Det är galet irriterande och samtidigt ska såklart datamusen strejka. Vet inte vad det är, men min dator är inte på min sida idag.

Jobbet i lördags gick toppen. Var superroligt att vara tillbaka och det kändes skönt att jobba lite, tänka på helt andra saker och ja, bara vara trevlig. Hade väldigt roliga gäster. Ett sällskap som jag skämtade hejvilt med eftersom männen var lika glada dom. Ett annat sällskap pratade inte svenska, eller den lilla tjejen i familjen gjorde och visade mig sin nyligen tappade tand. Alltid lika roligt när man kommer på god fot med barnen då de inte brukar uppskatta restaurangbesök lika mycket som föräldrarna. De var i alla fall så nöjda att jag fick 220 spänn i dricks av de och de lovade att komma tillbaka, berättade de för mig på knackig engelska.

Har spenderat gårdagskvällen och dagen idag hemma hos J med F. Vi hade det jättemysigt och tittade på OTH och åt lite gott till det. J somnade dock tidigt, halv tio (?) och jag och F var vakna ett tag till men vid midnatt började det kännas i ögonen så vi släckte ner och såg fram emot en skön natts sömn. Men icke, halv tre börja J stöka runt och är pigg som en lärka. Då hade hon sovit fem timmar vilket tydligen var tillräckligt. Så då startade vi OTH igen, men jag somnade lika fort igen. Gjorde en snabb kladdis innan mamma hämtade mig vid tre. Och sedan dess har jag packat inför imorgon. Jag flyger tillsammans med mina kusiner och min gulliga morbror har satt oss på samma rad. Ska bli kul! JAG LÄNGTAR! Måste väga väskan bara..

Bilden säger allt!


Time is passing by!

Igår sprang jag. Förbi min första skola. En liten skola men som var så stor förr i tiden. Jag minns allt så tydligt därifrån. Minns exakt hur bänkarna såg ut, förskoleklassalen och ja, allt. Men när jag springer förbi där nu är allt så extremt mycket mindre. Ja, allt är mindre. Jag når upp till basketkorgarna. Borden är jättesmå och jag ser inte längre skolan som stor.
Det är bara läskigt hur mycket man växer och det känns verkligen inte så. När jag tittar på eleverna på skolan kan jag inte tänka annat än hur små de är. Och därför känns det grymt konstigt att jag själv varit sådär liten. För det går ju liksom inte. Nej, det gör det inte.
Och att min kusin börjar skolan till hösten är ännu sjukare. Det var ju nyss jag träffade honom på Arlanda för första gången. Livet går fort fram.



Slappdag!

De lyssnade tydligen på sjuttiotals musik igår. Jag somnade dock på momangen och vaknade i morse med ont i ryggen. För mig, ett tecken på att jag sovit för länge.

Idag ska jag jobba på kvällen och om en timme blir det först en promenad med mamma och sedan en jogging runda. Ska bli härligt! Det är verkligen underbart att börja dagen med en sån här dag. Total slapp dag, inga måsten och lite härlig träning, musik och luft på eftermiddagen. Att den avslutas med jobb är inte heller så farligt då det var en evighet sedan jag jobbade.
Bio kvällen igår var jättetrevlig. Vi åt först middag på en buffé restaurang och hade det trevligt. Sedan såg vi Fame som var riktigt mysig!

Over and out. Underbart.

Rudolf?

Mina föräldrar har gäster och spelade nyss en låt vars intro lät precis som Rudolf med röda mulen. Jag borde ha sovit för en halvtimme sedan men fastnade uppe då våran ventilation går ut under min säng, från rummet där de lyssnar på Rudolf. Det går helt enkelt inte att sova då vilket jag verkligen skulle behöva med tanke på att jag steg upp sex imorse och har varit i stan med ett gäng på bio på kvällen. Nu har mina fötter fått sig en omgång och jag längtar till sängen.
Tror nog jag trotsar Rudolf och lägger mig där trots allt. Förhoppningsvis vinner tröttheten över ljuden. Nej, men vad tusan spelar dom nu? Pipig tjejmusik?

Nej. Jag har lov. Jag ska njuta och jag ska sova. Godnatt världen.  


Darkness is all around us.

Det är becksvart ute och har inte blivit en nyans ljusare sedan jag steg upp för kanske en timme sedan. Man kan nästan sova utan rullgardin nu när man ska upp så tidigt som mig. Det är ganska sorgligt, men på något sätt mysigt. Och igår njöt jag som tusan av en dag helt utan plugg. Okej, jag tränade lite på engelskan vilket precis påminner mig om hur mycket jag måste läsa i läsboken vi har att läsa typ elva kapitel i till på fredag. Det får bli på tågresan från skolan då jag har sällskap på vägen in. Och ikväll. Och imorn. Hela baletten.

Idag kommer min mormor och morfar hit för att hälsa på en stund. Det ska bli mysigt och roligt att träffa de igen eftersom det var en evighet sedan sist.
Hur som haver, jag har företagsekonomi nu så här på morgonen och måste skynda mig för att försöka att komma i tid till lektionen då tågen inte är på våran sida nu för tiden. Jag har dock tagit med mig böckerna och pennorna hem så jag kan gå direkt till lektionen.

Bara medan jag skrivit detta har det blivit ljusare ute. Det är ju i alla fall positivt!

Ett enda litet dumt tal.

Jag är hemma från skolan. Matteprovet gick bra. Råkade endast ut för ett litet problem. Allt gick bra fram tills Talet. Talet med stort T. Och jag försökte och försökte på det där dumma talet. Jag vet inte hur många gånger jag faktiskt suddade på pappret. Det blev bara inte rätt. Så jag gav upp och gick vidare, det gick bra och när jag gjort alla tal skulle jag börja på Talet igen. Hela kladdpappret blev fullt med bokstäver och siffror. Men det blev inte rätt. Minutrarna gick och jag tappade mer och mer ork. Jag räckte upp handen, tänkte kolla så att jag förstått rätt. Såklart hade jag det och enligt matteläraren så kunde jag lösa det där. Jag försökte igen, fick inte ihop det. Så när det hade gått två timmar gav jag upp. Sa åt mig själv att försöka på en sista lösning, på provpappret och lämna in den ändå. Sagt och gjort. Vad händer? Jo, jag får fram rätt svar. Hoppas jag. Dumma tal.

Ikväll ska jag bara vila! Inga måsten och det är så underbart! Det är man välförtjänt av efter en sådan här lång dag.

All I want to do is laugh, laugh, laugh.

Jag har ett matteprov i hästväg imorgon eftermiddag. Skrivtiden är två och en halv timme. Det får mig att inse hur mycket jag längtar till lovet. Till en dag utan press.
Bakade maränger av tre överblivna äggvitor sedan middagen. Drack en kopp julte och åt en maräng för någon timme sedan. Dock lurade matteprovstankarna ändå.

Vi är välförtjänta av lov. Av ledighet och av att vila upp oss. Få ta en extra sovmorgon, skratta lite mer än vanligt och bara njuta. Typ så. Lovet lär inte bli något i hästväg roligt, lär bli tråkigt emellanåt. Men jag har lovat mig själv att njuta ändå. Jag kanske tar mig en maräng, en kopp julte och tänker på hur det var när jag var tvungen att lägga mig. Sedan kanske jag sätter mig framför en film. Då gör det inget att klockan tickar iväg. Gud så underbart.


Vinter, vantar, vinter, vantar.

Igår började jag klockan elva och hade jordens mest softa dag i skolan. Prov och engelska men var så duktig att jag stannade kvar och pluggade matte efter skolans slut. Jag turnerade sedan mellan de olika tågen på väg hem. Akut sjuk konduktör, inställt tåg och trängsel är bra ord för min gårdagseftermiddag.

Nu är jag hemma efter en dag med en vän då jag handlade mig ett par vantar. De behövs så här års. På något sätt har jag dragit mig för att köpa vantar då jag verkligen inte velat ha vinter. Men det är baa att inse faktum nu, det är snart vinter och jag behöver vantar. Så blev det också.
Skall spendera kvällen framför Tv:n med min familj och påminna mig själv om hur mycket jag verkligen älskar nuet. Sådant måste man göra ibland, annars duger ingenting.


Dumma gem.

Jag skulle precis stänga igen boken med träningsläran i och så ramlar gemet som papprena var fästa med på tangentbordet. Men det såg inte jag utan studsade istället upp en halv meter på stolen för att jag blev så sjukt rädd. Det sa klirr liksom. Vad är det för fel på mig?
Ibland undrar man ju faktiskt..




Mörka tider...

Imorse höll jag på att halka på gräsmattan ett antal gånger. Det var frost överallt. När jag satt på tåget med mina kompisar började det snöa. Inte små mesiga snöflingor utan stora, som vinter. Och när vi gick av tåget var det lika halt där, vi höll på att halka och jag insåg att det snart är vinter.
På ett sätt är det mysigt med vinter, det är snö och lite ljusare än nu för tiden. Men ändå. Jag fryser som jag-vet-inte-vad varje morgon, hur ska jag klara mig sedan liksom?

Jag längtar som ett litet barn längtar till julafton, till lovet, just nu. Det är så mycket som cirkulerar i tankarna att jag bara behöver en paus. Rensa bort allt och bara slappna av för en stund. Ungefär såsom man gör när man ligger i en snödriva och tittar upp mot himlen, känner snön komma mot en, och när det är alldeles tyst. Eller varför inte då man ligger på en strand och hör vågorna. Jag hatar höst. Mörker, kyla och tråkiga tider. Det är som gjort för depressioner.

Well, jag har gjort ytterligare ett satsigt häfte till skolan nu. Idrott och hälsa. Det må vara det viktigaste som finns att utföra, men att lära sig om muskler, leder, ben och styrka kan inte behöva vara så nödvändigt. Jag kommer i alla fall att misslyckas totalt på delen med musklerna och benen. Hur tusan ska jag trycka in alla dom i huvudet över en dag? Gah. Prov på fredag och imorgon. Blir nog till att läsa på lite extra nu.

Yesterday, all my troubles seems so far away..

Igår gjorde jag något som jag aldrig vågat göra förut. Jag är rädd helt enkelt.
Vi var på mattelektionen och hade muntlig redovisning av vissa tal. Man fick räcka upp handen och gå fram två och två. Aldrig tänkte jag. Så kom vi till ett tal och läraren tog upp två elever som löste, en till som också löste men inte på rätt sätt. Där satt jag, med rätt lösning, och kom på mig själv med att räcka upp handen, komma fram, och skriva rätt lösning på tavlan.

Ibland måste man få glänsa lite och nu är det gjort, första gången.

Sprungit i regnet.

Jag skulle springa idag. Sagt och gjort. Men problemet var bara det att det spöregnade ute. Eller inte riktigt spöregn, men litegrann. Men, jag hade bestämt mig och gjorde det också. Första vattenpölen jag klev i blev en plåga. Den andra lite mindre och i slutet stampade jag i pölarna utan att det gjorde varken si eller så. När jag tog av mig skorna hade strumporna en annan färg, nästan så att fötterna också hade det. Men skulle man springa i en vattenpöl kunde man ju lika gärna springa i alla?

Nu ska jag snart sätta mig i soffan med en kopp te och en bulle tillsammans med min syster. Låter som ett ganska bra avslut på denna super effektiva dag då jag hunnit med allt mellan himmel och jord, mest sådant som jag verkligen behövde göra. That's the way it is liksom!

Life's unfair.

Jahapps. Söndag igen. Min helg har varit bra! I fredags var jag på middag med mina klasskompisar. Det var roligt och vi åt på en restaurang där man fick ta buffé och allt möjligt. Vi pratade och hade det trevligt. 
I lördags satt jag i bilen och pluggade. Jag åkte i bilen och pluggade. Den stod inte still, eller jo ett tag, när min pappa handlade och jag stannade kvar. Vi hälsade på mamma på sjukhuset också. Jag får en speciell känsla när jag befinner mig på sjukhus. När jag ser alla människor som sitter där, som är där och som verkligen behöver vara där, så tänker jag på vad mycket det finns bakom deras ansikten. Igår mötte jag en tjej, hon var kanske något yngre än mig och satt i fikarummet med en droppställning. Hennes ansikte var uttryckslöst men av blicken hon gav mig kunde man tyligt utläsa hennes längtan om hopp. Sådant ska inte barn vara med om. Ingen för den delen. Den här flickan tittade på mig med sina stora mörka rådjursögon och jag såg hur gärna hon ville vara mig, på väg någonstans, inte till sjukhussängen, utan ut. Och bara leva livet. 

Kvällen spenderades framför en film hemma hos R. Den handlade om några personer som blivit fast ute på en safari, och ständigt attackerade av lejon och jag kunde inte undvika känslan av igenkännande sedan Sydafrika. Inte för att något hände, men bara ifall att.
 En stor läxhög väntar på mig här bredvid och innan klockan hunnit bli alltför mycket lär jag nog behöva börja.  

I'm just studying.

Ibland hoppas man. Ibland vill man, ibland händer det bara.

Jag har tillbringat de senaste kvällarna och dagarna framför skolböckerna och jag känner att det är så skönt att verkligen ligga i. Jag vill verkligen allt och ska verkligen allt också. Så pluggandet är prioritet nummer ett varje dag för tillfället. Problemet är dock att jag sovit lite för lite på sistone så jag känner hur mina ögon blir tunga varje dag alldeles för tidigt och därför stack jag igår kväll, sent som tusan, ut på en powerrunda löpning så att jag skulle få lite mer syre till hjärnan. Tror nästan att jag gör det även ikväll. Var skönt att bara rensa tankarna från allt.

Tågen till skolan går dåligt, idag åkte jag sju hemifrån, bara för att tågen inte vill sig bra, jag hade prov, och ville inte komma för sent. Hur som haver så gick jag hem från den närmaste stora stationen också. Någon kilometer, hade dock sällskap en del av vägen så det var bara trevligt.

Har pluggat engelska hela eftermiddagen och kommer nog ägna någon timme mer åt det nu på kvällen. Ska försöka formulera en text med alla glosor vi har till provet, brukar bli flummigt roligt och därmed lärorikt på ett roligt sätt, typ. Så kan jag även försöka få med all grammatik vi har också! Me like. Haha.

Partynight!

Hade jätteroligt igår kväll också! Jag var på en kompis födelsedagsfest och där hände det mycket men kul var det i alla fall! Kom dit ganska sent men stannade inte så länge, kände att jag behövde en någorlunda god nattssömn innan måndagen och min första mördarvecka som inleds med en åtta till fyra dag. Det lär blir jobbigt, men jag är en kämpe som allt ska klara det med precis som jag ska göra med FeA provet på onsdag.
Grattis vännen!

För idag har jag inga större planer. Behöver träna och åka till centrum för att kika på skor, behöver ett par stövlar till hösten nu. Det börjar bli så kallt om tossingarna på morgnarna ju. Får se vilket jag gör idag faktiskt. Beror lite på hur det går med pluggandet men jag tror jag tänker åka till endera vid halv tre tiden kanske. Då hinner jag plugga idag men också göra något nyttigt. Okej, centrum kanske inte är nyttigt, men ja, det är ett måste det med.

Nu ska jag sätta mig med matten först innan jag går vidare till svenska analysen som jag började på igår. Eller nej vänta, jag gör nog den först. Vi får se! Ska i alla fall hinna md både engelska, matte, svenska och FeA idag. Igår däremot blev det FeA och engelska samt svenska som sagt. Så vi får se!

Plugg plugg plugg.

Hade en jättemysig kväll igår! Det var så roligt att lyckas samla alla kompisar på en och samma kväll. Jag har verkligen saknat er!

Nu ser jag hur klockans minuter bara går och går och jag har insett att jag inte har tid att sitta och göra ingenting. Så nu ska jag klä på mig ordentligt. Fixa iordning mig litegrann och ta med företagsekonomi böckerna ner och försöka bli lite klokare på det till provet på onsdag. Sedan blir det nog lite matte för att sedan göra engelska och svenska. Historian lämnar jag. Det går nog bra. I alla fall så är företagsekonomin viktigast idag. Sedan engelskan. Nu har ytterligare tre minuter gått så jag tror att jag går nu. Annars lär jag aldrig komma härifrån.

Ibland planerar jag lite för mycket saker..

Engelska
Matte
Svenska
Företagsekonomi
Historia

Det är det jag ska göra den här helgen i pluggväg. Tror det blir så att jag sätter mig både imorn och på söndag faktiskt. Det känns lite jobbigt dock med tanke på allt som jag planerat den här helgen. Ikväll ska jag i alla fall träffa alla mina kompisar från förra skolan och imorgon ska jag fira en annan kompis som fyllde år i veckan. Så det lär bli roligt! På söndag blir det även träning. Nu ska jag först gå ner till affären och handla för att jag ska göra en efterrätt till mina kompisar. Ska bli jätemysigt!
Dagen har varit bra. Hade idrott utomhus klockan nio i morse vilket inte riktigt var lika mysigt som man kanske hoppats på. Förfrusna til isbitar gick vi sedan in igen. Sedan hade vi prov och det kändes bra. Jag tror min text vi skulle skriva blev bra också, så jag känner mig nöjd!

Nej, måste kila nu. Ska inte dra ut på tiden idag.


Regnbågens alla färger.

Idag såg jag regnbågen. Det var längesen sedan sist och idag kom den fram. Många fina färger och tydliga för den delen.
Dagen har jag tillbringat mestadels i skolan och sedan när jag kom hem åkte jag med mamma och syster till centrum för att titta lite. Men mest har jag pluggat. La ifrån mig franskan för inte så längesedan. Vi har prov imorn men jag tror nog det ska gå bra. Apropå prov däremot, de som fortfarande har fysik fick reda på resultaten på provet, halva klassen fick icke godkänt och ingen fick över G. På ett sätt vill jag veta men eftersom JAG INTE HAR FYSIK så tänker jag inte bry mig om det nederlaget. Istället ska jag försöka mig på företagsekonomin och göra så bra jag kan trots få lektioner.

Imorgon ska bli en rolig dag! Ska träffa min älskade kompisar för en myskväll men först ska vi nog åka till stan imorgon efter skolan. Har en tung och jobbig dag imorn. Prov, läxförhör och redovisning. Jag känner mig dock väl förberedd inför allt och det gör att det nog blir lugnt ändå. Är inte så stressad över det här provet då franska är roligt och ganska enkelt. Måste bara sitta på helspänn och verkligen tänka så att jag gör rätt så ska det nog gå finemang.


RSS 2.0